נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יונט קרדיט מאשימה את משרד רו"ח EY בטעויות, מחדלים ובנזקים שגרם לה כמבקר החברה

יונט הודיעה כי היא שומרת על זכותה לנקוט בכל האמצעים, לרבות הליכים משפטיים נגד הפירמה

 

 
Image by Tumisu, from PixabayImage by Tumisu, from Pixabay
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/07/2022

בעקבות התפטרות משרד רו"ח EY ( קוסט, פורר, גבאי את קסירר) כרואה החשבון המבקר של יונט קרדיט, הודיעה יונט כי היא שומרת על זכותה לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותה, לרבות בנקיטת הליכים משפטיים, על מנת להיפרע מכל הנזקים שנגרמו לה על ידי רואה החשבון המבקר לשעבר של החברה.

עוד מציינת יונט כי "החברה רואה בבקשת המשיכה החריגה של משרד רואה החשבון המבקר לשעבר בריחה מאחריות, תוך ניסיון, לטשטש ראיות ולכסות על טעויות ברורות ומחדלים שבוצעו על-ידו, כשומר הסף של החברה".

הודעת יונט קרדיט באה בעקבות הודעת משרד רו"ח EY מיום רביעי האחרון, כפי שדיווחנו, על התפטרות "לאלתר מתפקידנו כרואה החשבון המבקר של החברה ובהמשך לשיחות ותכתובות שקיימנו עמכם בקשר עם תיקונים מהותיים הנדרשים לטעמנו בדוחות הכספיים של החברה, והואיל ועד מועד זה, חרף בקשות חוזרות ונשנות, לא קיבלנו את התייחסותכם לגבי התיקונים המהותיים הנדרשים בדוחות הכספיים של החברה לתקופות דיווח קודמות, אנו מודיעים לכם כי אנו מושכים לאלתר את חוות דעתנו, את דוחות הסקירה (...) לתקופות הדיווח הבאות, כמו גם מכתב הסכמה הנכלל במסגרת תשקיף המדף של החברה מינואר 2022". משרד רו"ח מציין מספר רב של דוחות כספיים של יונט קרדיט מהשנים 2020-2022, וטוען כי "בהתאם לא ניתן להסתמך על חוות הדעת של "E. למותר לציין כי ככל שיעלו ממצאים נוספים בקשר עם תקופות דיווח מוקדמות יותר נבחן את הצורך במשיכת חוות הדעת ו/או דוח הסקירה שלנו לתקופות אלו"

כאמור יונט קרדיט מאיימת בהליכים משפטיים נגד חברת רו"ח ומודיעה כי "החברה ממשיכה לנהל ולקדם את עסקיה באופן שוטף".

x