שוקי ארה"ב בעמדת המתנה -לנתוני מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, שיפורסם ביום רביעי

בין דוח תעסוקה למדד

 

 

 
רונן מנחם, קרדיט: יח״צרונן מנחם, קרדיט: יח״צ
 

רונן מנחם, כלכלן ראשי, מזרחי טפחות
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
09/08/2022

שוקי חו"ל יפתחו את השבוע בעקבות דוח התעסוקה של ארה"ב לחודש יולי מסוף השבוע ולקראת מדד יולי שיפורסם ברביעי.

דוח התעסוקה היה חזק מאוד ונותן לבנק הפדראלי של ארצות הברית את הרוח הגבית על מנת להעלות את הריבית ב-75 נ"ב פעם נוספת בחודש הבא.

זה המסר העיקרי ששוקי ההון בארה"ב ובעולם הסיקו ממנו.

תוספת המועסקים הייתה פי 2 ויותר מהצפי (528,000+ לעומת 250,000+) וקצב העלייה השנתי של השכר עקף שוב רף של 5% - מה ש"לא מותיר" ל-Fed הרבה ברירות.

מבחינת ה-Fed הדוח נוח ומראה לשווקים, יחד עם נתוני התעסוקה החזקים, מגובים באינדיקטורים מובילים כמו רוב מדדי מנהלי הרכש, כי העלאת הריבית עד כה לא שוללת את תרחיש הנחיתה הרכה שהוא מתבסס עליו לצורך מדיניות ה-front loading (העלאת הריבית מהר וחד יותר) שלו.

עונת הדוחות הקרבה לסיומה מעידה אף היא על כך שנכון למחצית הראשונה של השנה – החברות הסתדרו עם המצב והאופק שלהם להמשך השנה חיובי בדרך כלל.

מסיבה זו ראינו דווקא את איגרות החוב הממשלתיות בארה"ב מגיבות בירידות חזקות (תשואות הפדיון עלו לכל אורך העקום) ואילו מדדי המניות לא רשמו שינוי של ממש. מדד דאו ג'ונס התעשייתי אף עלה.

חשוב לציין כי התגובה החדה של איגרות החוב משקפת גם תיקון למהלך העליות המהיר שהן רשמו שבועות האחרונים ובכלל מעידה על תנודתיותו החדה מאוד של אפיק זה.

עדיין, הן שוק המניות והן שוק איגרות החוב רגישים מאוד לנתונים מהשטח ובמיוחד לנתון על מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, שיפורסם ביום רביעי השבוע ולפי הערכות יוסיף להיות גבוה מ-9% בחישוב שנתי (או כ-6% בניכוי סעיפי המזון והאנרגיה).

להערכתי, אם הנתון יפתיע מעלה (כפי שקרה בחודש הקודם) ייתכן שתהיינה (שוב) קריאות הערכות להעלאת ריבית של 100 נ"ב, מה שיכול לגרום למהלך נוסף של עליות בתשואות הפדיון והיתללות של העקום.

מאידך, נתון נמוך יותר כנראה לא ירפה את ידיו של ה-Fed מלהעלות את הריבית ב-75 נ"ב בכל זאת, כי כאמור זו המדיניות שלו כרגע.

מכל מקום, ככל שעונת הדוחות מסתיימת תשומת הלב של השווקים חוזרת לנתוני המאקרו, משום שה-Fed הבהיר שהמדיניות שלו להמשך תלויות נתונים.

כמו כן, ממשיכים ללוות את השווקים שני הפילים שבחדר – מלחמת רוסיה – אוקראינה ונושא סין – טאיוואן. עושה רושם שהתפתחויות בין גושיות תמשכנה להוות ווקטור שיאתגר את סנטימנט המשקיעים, אם כי סביר שהשווקים צופים קדימה וכבר מתמחרים לפחות חלק מכך.
x