הרווח התפעולי ברבעון עלה בכ-24% ל-15.2 מיליון שקל ושיעורו עלה ל-12.7% מההכנסות.
הרווח הנקי ברבעון הסתכם ב-8.8 מיליון שקל.
במקביל לפרסום הדוחות, הכריז דירקטוריון החברה על חלוקת דיבידנד ותכנית לרכישה עצמית של מניותיה בסכום כולל של 12 מיליון שקל.
צורי דבוש, יו"ר קליל: "קליל מסכמת רבעון של צמיחה דו ספרתית וגידול ברווח התפעולי, בין היתר עם חזרת קליל לספק בזמני אספקה קצרים. החלטנו לשתף את בעלי המניות בחלוקת דיוידנד כחלק מהתפישה של שיתוף בעלי המניות בהצלחת קליל. אנו מאמינים, כי התכנית האסטרטגית - במסגרתה השקענו עשרות מיליוני שקלים במהלך השנתיים האחרונות בהקמת מצבעה חדשה, רכישת חברת 'פתח חלון ודלת' שמספקת פתרונות לקהל הסופר פרימיום, ייצור בטכנולוגיית תעשיה 4.0 של תריס וארגז ״המולטי בוקס״ לבניה הרוויה, המשך השקעה בפיתוח סדרות חדשניות בדגש על סדרת הדגל 'באוהאוס' הזוכה לביקושים חזקים - כל אלה יאפשרו לנו להבטיח האצת הצמיחה, והמשך השקעה בחדשנות מוצרית, בשירות ואיכות יוצאי דופן".
פרדי אבוקרט, מנכ"ל קליל: "אנו מסכמים את החציון השני של השנה עם צמיחה של כ-20% בהכנסות - לצד גידול של 15% ברווח התפעולי. צמיחה זו ניתן לייחס ליכולת של קליל להעניק שירות איכותי ולתת מענה מהיר ומדויק, קשוב ומגיב לצרכים המשתנים של השוק, יכולת זו מאפשרת לחברה להמשיך להיות השחקן המשמעותי והאיכותי ביותר בתחומה. לזה מתווסף המשך תהליך האצת מכירות מוצרי הפרמיום, בפרט מערכת הדגל באוהאוס, שמציגה גידול של 70% במכירות מול אשתקד, סדרה זו מקבלת חיזוק משמעותי בימים אלו ע"י השקת מערכת חדשה למפתחים גדולים במיוחד המבוססת על מנגנון הרם הזז לפתיחה נוחה וקלה.
במהלך החודשים הקרובים אנו צפויים לפתוח את המצבעה המתקדמת בכרמיאל, שהוקמה על פי סטנדרטים בינלאומיים גבוהים מאוד, מצבעה זו תשפר משמעותית את מכלול מערך השירות בחברה ויכולות המענה וזמן התגובה לכלל לקוחותיה".
חברת קליל תעשיות, יצרנית מערכות האלומיניום המובילה בישראל, בהובלת צורי דבוש ובניהולו של פרדי אבוקרט, פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של שנת 2022, המלמדות על צמיחה דו-ספרתית גבוהה בהכנסות בכל מגזרי הפעילות, לצד עלייה חדה ברווח התפעולי.
עיקרי תוצאות רבעון שני של שנת 2022:
ההכנסות ברבעון השני של שנת 2022 צמחו ב-20% ל-119.8 מיליון שקל, בהשוואה ל-100.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הצמיחה הדו-ספרתית בהכנסות נבעה בעיקר מהתאמת מחירי המכירה בשל התייקרות מחיר האלומיניום, משינויים בתמהיל המכירות ובקיזוז חלקי עם בירידה בכמויות המכירה. יצוין, כי קליל הציגה צמיחה דו-ספרתית הן בתחום מערכות האלומיניום והן בתחום התריסים.
הרווח הגולמי ברבעון השני של שנת 2022 עלה ב-14% ל-28 מיליון שקל, בהשוואה ל-24.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי ברבעון עמד על 23.4% מההכנסות לעומת 24.5% מההכנסות ברבעון המקביל אשתקד. הירידה הקלה בשיעור הרווח הגולמי נבעה בעיקר מעליית מחירי האלומיניום, מהיחלשות השקל מול הדולר, וכן מהתייקרות פרמיית ספקי אלומיניום מתחילת השנה.
הרווח התפעולי ברבעון השני של שנת 2022 עלה ב-24% ל-15.2 מיליון שקל, בהשוואה ל-12.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח התפעולי ברבעון עלה ל-12.7% מההכנסות לעומת 12.3% מההכנסות ברבעון המקביל אשתקד. העלייה בשיעור הרווח התפעולי, למרות הקיטון האמור בשיעור הרווח הגולמי, נבעה בעיקר מירידה בשיעור הוצאות התפעול.
הוצאות המימון, נטו ברבעון השני של שנת 2022 הסתכמו ב-3.1 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות מימון נטו בסך של 2.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. המעבר להוצאות מימון, נטו, נבע בעיקר מירידה בשווי תיק ניירות הערך הסחירים כתוצאה מהירידות בשוק ההון במהלך הרבעון השני של השנה, לעומת הכרה בהכנסות בגין עליית שווי תיק ניירות ערך ברבעון המקביל אשתקד, מהפרשי שער חליפין ומהפחתות חשבונאיות בגין התאמת אופציות רכש ומכר המיוחסת לרכישת פעילות "פתח חלון ודלת" בחודש דצמבר האחרון.
הרווח הנקי ברבעון השני של שנת 2022 הסתכם ב-8.8 מיליון שקל, לעומת 11.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווח הנקי, למרות הגידול האמור ברווח התפעולי, נבעה בעיקר מהשינוי האמור בהוצאות המימון, נטו בגין שינויים בתיק ניירות ערך.
עיקרי תוצאות מחצית ראשונה של שנת 2022:
ההכנסות במחצית הראשונה של שנת 2022 צמחו ב-20% ל-249.8 מיליון שקל, בהשוואה ל-208.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הצמיחה בהכנסות נבעה כאמור בעיקר מעדכון מחירי המכירה, משינויים בתמהיל המכירות, ובקיזוז חלקי עם הירידה בכמויות המכירה.
הרווח הגולמי במחצית הראשונה של שנת 2022 עלה ב-13% ל-64.6 מיליון שקל, בהשוואה ל-57.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הגולמי בתקופה עמד על 25.8% מההכנסות לעומת 27.4% מההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה בשיעור הרווח הגולמי נבעה בעיקר מעלייה חדה במחירי האלומיניום, מהיחלשות השקל מול הדולר ומהתייקרות פרמיית ספקי אלומיניום מתחילת השנה.
הרווח התפעולי במחצית הראשונה של שנת 2022 עלה ב-15% ל-37 מיליון שקל, בהשוואה ל-32.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח התפעולי בתקופה עמד על 14.8% מההכנסות לעומת 15.5% מההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד.
הוצאות המימון, נטו במחצית הראשונה של שנת 2022 הסתכמו ב-4.1 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות מימון, נטו בסך של 3.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. המעבר להוצאות מימון, נטו נבע כאמור בעיקר מהשינויים בשווי תיק ניירות הערך הסחירים כתוצאה מהירידות בשוקי ההון.
הרווח הנקי במחצית הראשונה של שנת 2022 הסתכמו ב-24.4 מיליון שקל, לעומת 28.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה ברווח הנקי, למרות הגידול האמור ברווח התפעולי, נבעה מעיקר מהשינוי האמור בהוצאות המימון, נטו בגין השינויים בשווי תיק ניירות ערך בעקבות הירידות בשוקי ההון.
נתוני מאזן ליום ה-30.06.2022:
לחברה יתרת מזומנים והשקעות בניירות ערך סחירים בהיקף כולל של 81.8 מיליון שקל. לחברה אין התחייבויות פיננסיות.
הונה העצמי של קליל הסתכם ב-363.9 מיליון שקל ומהווה 72.3% מסך המאזן, וזאת לאחר רכישה עצמית של מניות החברה בסך של 3.4 מיליון שקל במהלך הרבעון הראשון של שנת 2022.
אירועים עיקריים:
מתחילת חודש יולי ועד סמוך למועד פרסום הדוחות, נרשמה הירידה במחיר האלומיניום הנסחר בבורסת ה-LME בלונדון, לצד התחזקות השקל מול הדולר. מנגד, לקראת תום הרבעון השני ולאחריו התבססה ירידת מחירים מכירה, בשילוב עם סימני האטה בביקושים בחלק מהשווקים בהם החברה פועלת.
במקביל לפרסום הדוחות, אישר דירקטוריון החברה חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בסך של 6 מיליון שקל שישולם ביום ה-14 בספטמבר 2022. בנוסף, אישר דירקטוריון החברה תכנית לרכישה עצמית של מניות החברה (Buy-Back) בהיקף כספי של עד 6 מיליון שקל, וזאת לאחר השלמת תכנית רכישה עצמית של מניות החברה במהלך הרבעון הראשון של השנה בסכום כולל של כ-9 מיליון שקל.
בחודש דצמבר 2021, השלימה החברה רכישה של 51% מפעילותה של 'פתח חלון ודלת' לפי שווי פעילות של כ-28 מיליון שקל. מחזור ההכנסות של הפעילות הנרכשת בשנת 2020 הסתכם בכ-13 מיליון שקל. החברה איחדה באופן מלא את פעילות חברת 'פתח חלון ודלת', החל מהרבעון הראשון של השנה, שהינה יצרנית ותיקה של חלונות ומוצרי הצללה, המתמחה בקטגוריית מוצרי הסופר פרימיום ושהינה בעלת זיכיון בלעדי להפצה ושיווק מערכות יוקרה של "פנורמה" העולמית.