אבי ברקוביץ, משנה למנהל השקעות ראשי מיטב גמל ופנסיה בע"מ
01/09/2022
אוגוסט 2022: ירידות שערים
התשואה הממוצעת של קופות הגמל: 1.2%-
הערכת מיטב היא, שקופות הגמל וקרנות ההשתלמות הכלליות הגדולות יציגו באוגוסט 2022 תשואה נומינלית (ברוטו) ממוצעת שלילית של 1.2%. תשואה צפויה זו מייצגת גם את התמונה בתעשייה כולה, כאשר טווח התשואות של כלל הקופות אמור לנוע במנעד של בין תשואה שלילית של 0.7% לבין תשואה שלילית של 1.7%.
בחודש אוגוסט נרשמו ירידות שערים בשוקי המניות בעולם, באיגרות החוב הקונצרניות והממשלתיות בישראל, וכל אלה פעלו כגורם שלילי לתשואות הקופות. מנגד, עליות השערים בשוקי המניות בארץ מיתנו את התשואות השליליות.
יצוין, כי בקרנות הפנסיה, התשואות השליליות הינן נמוכות בהרבה תודות לרכיב של 30% אג"ח מיועדות שהניב תשואה "אוטומטית" של כ-0.45% תודות למדד יולי הגבוה והתשואה השוטפת.
בשוק המניות בארץ נרשמה מגמה חיובית נאה במרבית המדדים: מדד ת"א 35 עלה ב-3.4%, מדד ת"א 125 עלה ב-3.0%, מדד ת"א 90 עלה בשיעור של 2.0%, ומדד יתר 60 ירד בשיעור של כ-2.0%.
לעומת זאת, שוקי המניות בעולם הציגו מגמה שלילית.
בארה"ב: ירידות שערים כאשר מדד הדאו ירד ב-4.1%, מדד ה-S&P ירד ב-4.2% ואילו מדד הנאסד"ק ירד בשיעור של 4.6%.
גם באירופה נרשמה מגמה שלילית: ה-DAX הגרמני ירד ב-3.4%, ה-CAC הצרפתי ירד ב-5.0% וה-Eurostoxx 50 ירד ב-5.2%.
לעומת זאת, מדד הניקיי ביפן עלה בשיעור של 1.0%.
המדד העולמי של השווקים המתפתחים נותר ללא שינוי.
כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות.
באג"ח הקונצרני המקומי נרשמה מגמה שלילית. מדד התל בונד 20, מדד התל בונד 40 ומדד התל בונד 60 ירדו ב-1.5%, 0.9% ו-1.2% בהתאמה. איגרות החוב הלא מדורגות ירדו בשיעור של 0.2%. מדד אג"ח קונצרני כללי ירד ב-0.9%.
מדד איגרות החוב הממשלתיות ירד ב-1.9%, כאשר איגרות החוב הצמודות למדד ירדו ב-1.9%, ואילו איגרות החוב השקליות ירדו ב-2.3%.
שוקי המניות בעולם הציגו מגמה שלילית חזקה.
בארה"ב: ירידות שערים חזקות, כאשר מדד ה-500 S&P ירד ב-17.0%, מדד הדאו ג'ונס ירד ב-13.3% ומדד הנאסד"ק, מדד מניות הטכנולוגיה, ירד ב-24.5%.
גם באירופה נרשמה מגמה שלילית: מדד ה-DAX הגרמני ירד ב-19.2%, ה-CAC הצרפתי ירד ב-14.4% וה-Eurostoxx 50 ירד בשיעור של 18.2%.
ביפן: מדד הניקיי ירד בשיעור מתון בהרבה של 2.4%.
המדד העולמי של השווקים המתפתחים ירד ב-19.3%.
כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות.
בשוק המניות בישראל נרשמה מגמה מעורבת: מדד ת"א 35 עלה ב-1.8%, מדד ת"א 90 ירד ב-1.5%, מדד ת"א 125 עלה בשיעור של 0.8% ואילו מדד יתר 60 ירד בשיעור חד של 15.7%.
באיגרות החוב הקונצרניות נרשמה מגמה שלילית: מדד אג"ח קונצרני ירד ב-4.1%.
מדד איגרות החוב הממשלתיות ירד מאז ראשית השנה ב-7.3%.