נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

לאחר עליה של כ- 10% במניית כיל , מגדל שוקי הון מפחיתים המלצה ל"החזק" ומעדכנים את מחיר היעד

המומנטום החיובי נמשך, ביקושים בריאים הצפויים רק להתחזק לצד מלאי הולך ופוחת בקרב היצרניות מניחים את היסודות לכך ששנת 2011 צפויה להיות שנה חזקה לענף ככלל ולחברה בפרט. אנו סבורים כי עליית מחירי האשלג בשבועות האחרונים אינה סוף פסוק וכי נכונו עליות נוספות גם במהלך 2011 אולם אלו צפויות להיות מתונות יחסית וזאת גם בתרחיש של מילוי שרשרת ההפצה, כאשר הסבירות לחזרה למתווה עליות חדות של 2008 נמוכה למדי.

 

 
 

אמיר אדר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/10/2010

המומנטום החיובי נמשך, ביקושים בריאים הצפויים רק להתחזק לצד מלאי הולך ופוחת בקרב היצרניות מניחים את היסודות לכך ששנת 2011 צפויה להיות שנה חזקה לענף ככלל ולחברה בפרט. אנו סבורים כי עליית מחירי האשלג בשבועות האחרונים אינה סוף פסוק וכי נכונו עליות נוספות גם במהלך 2011 אולם אלו צפויות להיות מתונות יחסית וזאת גם בתרחיש של מילוי שרשרת ההפצה, כאשר הסבירות לחזרה למתווה עליות חדות של 2008 נמוכה למדי. 
אנו מעלים את מחיר היעד שלנו ל- 59 ₪, כאשר להערכתנו תמחור המניה מוצדק ונסמך על התפתחויות חיוביות בתעשיית הדשנים אולם אינו מספק בכדי להותיר את המלצת הקניה על כנה ועל כן אנו מפחיתים את המלצתנו להחזק.
 
שינוי מודל - אנו מעלים את מחירו של טון אשלג מרמה של  375$ ו – 400$ בשנים 2011 ו- 2012 בהתאמה לרמה של 415$ וכ- 440$ כאשר בשנה המייצגת אנו מעלים את המחיר מרמה של כ- 400$ לרמה של כ- $440 לטון.   על כן אנו מעלים מחיר יעד מ- 55 ל- 59 ₪. במונחי דולר מדובר בעליית שווי של כ-10% כשמחיר היעד שלנו הנו לפי שער יציג של כ- 3.7 המשקף ממוצע תקופתי של החודשיים האחרונים.
 
תנאי המאקרו של התעשייה הולכים ומשתפרים – אמנם עליית מחירו של התירס מרמה של 3.25$ לבושל בשלהי יוני לרמה של 5.69$ לבושל אינה חפה ממשתנים חיצוניים לעולם החקלאות אולם אין להתעלם כי התנאים משתפרים, די אם נציין את דו"ח ה- WASDE האחרון שהצביע כי יחס המלאי לשימושים ממשיך לרדת כמו גם על הפחתה חדה בצפי תנובות בגידולי התירס העשויה לפתוח מחדש את הדיון האם  דישון החסר בעונה הקודמת הנו הגורם לפגיעה החדה בתנובה כתוצאה ממזג האוויר. מיותר לציין כי ככל שתנאי המאקרו משתפרים כך הסבירות שBHP-  תאלץ לשפר את הצעתה עולה.
 
עליות המחירים מתקבלות – יצרני הדשנים מודים בעצמם כי הנכונות של החקלאים לקבל עליות מחירים בחנקן ובפוספט גבוהה משמעותית מזו של האשלג. ואכן מחירי הפוספט מזנקים וכך גם מחירי החנקן, בשלושת החודשים האחרונים עלו מחירי החנקן בכ- 30% בעוד בפוספט נרשמה עליה של כ- 25% (כשמרביתה מאז ההודעה על סגירת מכרה -  SOUTHFORT MEAD לפני חודשיים). באשלג הקצבים אמנם פחותים וחד ספרתיים, אולם עדיין מדובר בעליות לראשונה מזה זמן רב. בארה"ב המחיר נע סביב ה- 485$ לטון,   427/440 דולר לטון באירופה  וטווח של 400/410 דולר בברזיל ודרום מזרח אסיה (תלוי בסוג האשלג),כאשר בסין הנחת היסוד הנה כי החוזה השנתי יתכן וייחתם עוד לפני תום השנה כאשר מחיר המינימום של המוכרים יחל ב- 400 דולר לטון בעוד שמסתמן שתנאי הפתיחה של הסינים עומדים על 370 דולר לטון.
 
דיבידנד –
עם תזרים חזק הצפוי להשתפר ויחס חוב ל- EBITDA הנמוך מ- 1 אנו סבורים כי החברה ערוכה ומוכנה לנצל הזדמנויות רכישה העשויות להיווצר כתוצאה מהצעת הרכש לפוטאש או לחילופין להשקיע בהרחבת יכולות הייצור האשלג בים המלח. מלבד לכך נציין כי איננו רואים מדוע לא תמשיך החברה לחלק דיבידנד מעבר למדיניות המוצהרת של עד 70% מהרווח כפי שביצעה השנה.

נכתב ע"י אמיר אדר
מגדל שוקי הון.

נתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x