נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

שער הדולר לאן ? הפעילים המקומיים הגדולים מעוניינים בריסון עלייתו של הדולר בארץ

שוק המט"ח || יורו-דולר ודולר-שקל || סימנים להתחלה של התייצבות חיובית, למרות דברי הנגיד האמריקאי, הדולר עדיין מדשדש לקראת חולשה אפשרית

 

 
Aleksandr Lobanov - DreamstimeAleksandr Lobanov - Dreamstime
 

משה שלום
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/11/2022

אם יש הפתעה ראויה לציון, מאז הסקירה הקודמת, זהו מיקומו של הדולר הנוכחי ביחס למיקומו אז. בקיצור: הוא לא זז! הייתם מצפים שאחרי שקיבלנו מהבנק המרכזי האמריקאי אישור על יעד ריביות גבוה בהרבה ממה שציפו, נראה דולר מקפץ והולך. אבל זה לא קרה.

יתר על כן, המטבע האירופי (היורו) מציג לנו מצב של שיאים ושפלים מינוריים עולים דווקא. וזה אומר חולשה אצל הדולר האמריקאי הנסחר כנגד היורו. מה קורה כאן? אני מנסה להיות אופטימי בכלל, ולגבי התקופה הקרובה בפרט, ולומר שמה שאנו רואים מהווה אישור של סוחרי המט"ח שלפנינו תקופה יותר טובה בקומפלקס ה-Risk-On. קומפלקס המכיל את היורו, יחד עם המניות.

כאן אנו שוב נכנסים לעניין העקרוני הפונדמנטלי: האם יש הצדקה ליורו מתחזק, כאשר המצב הכלכלי באירופה מתדרדר והולך בקצב הרבה יותר מהיר ואסרטיבי מאשר המצב הכלכלי בארה"ב? ברור שלא. לכן, מן המציאות שלפנינו אנו מסיקים את המסקנה המתבקשת: זוג המט"ח EURUSD אינו מייצג את מאזן הכוחות האמיתי בין שתי כלכלות.

היורו מייצג עכשיו את המבט על חוזקו היחסי של הנכס החשוב מכולם: הדולר. מכיוון שהיורו נסחר כאן כנגד הדולר האמריקאי, הוא יעלה, למרות היותו מטבע של גוש כלכלי הנמצא כבר עכשיו במיתון עמוק, וסביבה חברתית מבעבעת. עם אינפלציה גדולה בהרבה מאשר בארה"ב, וכל זה כאשר יש לגוש היורו מרכז מוניטארי אחד מבלי שיהיה לו מרכז פיסקאלי אחד.

כמו שראינו בעניין היין היפני, אין סיכוי לממשלות להשפיע על שוק המט"ח הבינלאומי, ולנסות להעלות בצורה מלאכותית את שער היורו. השוק חייב לעשות זאת בעצמו וזה מה שקרה מאז התחתית של 0.95. מרחיקי הראות יכולים למצוא בתנועה האחרונה קורלציה יפה עם שוק המניות של ארה"ב.

אבל, למרות השיפור בערכו של היורו, לא תהיה נחת להרבה מאוד קובעי מדיניות אירופיים עד שלא נראה את המטבע עולה חזרה מעל ה-1:1. למרות שזה קרה לרגע קט, המטבע חזר עכשיו מטה ל-0.985. ועוד נקודה מעניינת: יש לציין שהבנק המרכזי האירופי מנסה גם הוא לסגור פער ריביות על ידי מסלול העלאה מהיר ואכזרי. ולמרות זאת, החלטות ריבית אלו אינן ניכרות כאן בכלל!

על הדולר המקומי אומר רק זאת: הפעילים המקומיים הגדולים עדיין מצליחים לרסן את עלייתו של הדולר מול השקל. מאז אוקטובר, אנו רואים דשדוש אופקי ה"מעכל" אופקית את מה שעשו מטבעות אחרים בצורה מגמתית יורדת מול הדולר. ועבורם של אותם פעילים זו הצלחה גדולה!

ועכשיו, הבה נראה איך כל זה נראה בגרפים של המטבעות...


(בעזרת פלטפורמת TradingView)

EURUSD

הפריצה של קוו המגמה הגדול הייתה אירוע מטלטל בעולם המט"ח העולמי. אחרי זמן רב כל כך, המטבע האירופי, המייצג את הצד הנגדי לדולר האמריקאי (זכרו: הוא המטבע החשוב יותר בחישוב של האינדקס) הצליח לייצר אירוע טכני מספיק גדול כדי לגרום להרבה מאוד שורטים להיסגר. זו הסיבה שהיורו הצליח, במסגרת אירוע זה, לחזור מעל ה-1:1 ואף להגיע ל-1.01...

הבעיה היא שהמטבע האמריקאי לא הסכים לשכב ולהיכנע כל כך מהר. גם לפני אמרות השפר של נגיד הבנק המרכזי האמריקאי, היורו החל לרדת חזרה מטה. זאת, כאשר שוקי המניות בארה"ב דווקא עלו! מה קורה כאן? הסיבה שנשמעה במסדרונות "יודעי הדבר" הייתה זו: קודם היה ביקוש לדולרים כדי לסגור חובות, לעמוד בתשלומים בזירה של הסחר הבינלאומי, ובעיקר להיות חלק מרזרבות של מדינות העולם.

עכשיו, אמנם הפחד של המשבר קצת נחלש, והוא אמור לרדת קצת יותר מהר, אבל לדולר יש ביקוש כי יש עכשיו הרבה יותר אנשים שרוצים לקנות ב"זול" את שוקי הנכסים הפיננסיים בארה"ב מכל תקופה אחרת. אגב, הרבה יותר בזירה האג"חית מאשר המנייתית היקרה עדיין.

וכך, ממשיך הביקוש לדולר. על רקע זה הגיעו דבר הנגיד שהצליחו להפיל את היורו עד 0.97 (יום רביעי). יום שישי היה יום של אי החלטה, ובשבוע זה נראה מה יקרה בזירה המעניינת הזו, כאשר 1:1 הוא יעד החיוביים ו-0.96 היא יעד הפסימיים על היורו.


(בעזרת פלטפורמת TradingView)

USDILS

כמו שכתבתי לעיל, אין מנוס מלתת מחמאות לפעילים כאן. הם מעוניינים בריסון עלייתו של הדולר בארץ. אחרי הכול, ולמרות העלייה הדרמטית בדולר אינדקס, הדולר המקומי שלנו הצליח לעשות מעט מאוד כלפי מעלה. למעשה, מ-3.25 ועד 3.55. וכאן נכנס לתוקף הדשדוש.

כל ה"פחד" של חודש ספטמבר לא ניכר בתנועת הדולר האמריקאי, והשקל הצליח להיות כוכב בינלאומי של חוזק מול מטבע הרזרבות העולמי. כרגע, יש איזון בחלק הגבוה של אותו דשדוש. אבל, אם וכאשר נראה הקלה במשבר הכלכלי, ואופטימיות במניות, אזי נראה קריסה חוזרת של השער לאזור התמיכה הלוהט של 3.35 כהרף עין.

ראו מה קרה בין אמצע יולי לאמצע אוגוסט... בקיצור: לאופטימיים על הדולר יש מטרה ראויה וברורה: רמת המחיר של 3.6 חייבת להיפרץ כלפי מעלה! פחות מזה אין מה לחפש... ועבור השאר, שהם הכוחניים והמצליחים בדרך כלל, היעד הוא לשבור שוב את 3.5 כלפי מטה, וללכת לכל הכוח לכיוון הרמה של 3.35 הידועה והטובה. המון הצלחה לכולם!


 
x