
שי דתיקה, מנכ״ל ומייסד חברת המסחר בנכסים דיגיטליים, צילום: INX
שי דתיקה, מנכ"ל ומייסד חברת המסחר בנכסים דיגיטליים INX : "מלחמת הטיטאנים בימים האחרונים הביאה אתמול (שלישי) להצעת על רכישה אפשרית, לא מחייבת, של ביננאנס את ftx כדי להציל אותה מפשיטת רגל וחדלות פרעון. אירוע מכונן זה מצטרף להיעלמות של צלזיוס ו- וויאג׳ר בשבריר שנייה . המשותף לכל החברות האלו שאינן ציבוריות ונזק רב למשקיעים היה יכול להימנע אילו הייתה הגנה שלהם ע״י הרשויות והרגולטור. פשיטת הרגל נובעת ממהלך אחד: שימוש בכספי הלקוחות ומינופם לטובת עסקי החברה. כל זאת ללא גילוי נאות, ללא מגבלה וללא פיקוח. אילו לא היו רושמים למסחר שיטקוין שלא עומד מאחוריהם כלום ואילו היו להם את הרשיונות המתאימים לפעילות שלהם ע״י רגולטור מוביל כגון ה SEC."
שתי נקודות חשובות ההצעת הרכישה:
1. ההצעה אינה מחייבת, המטרה לדעתי היא לקנות זמן ושקט ולא לקנות את Ftx. שקט ישרת את צרכי שתי החברות בעוד שקריסה יכולה להוביל לכדור שלג.
2. ההצעה היא לרכישה, קרי תשלום לבעלי המניות ולא השקעת כסף פנימה, שתוביל להגדלת ההון והצלה של כספי הלקוחות. מישהו פה דואג לעצמו ולא ללקוחות.
עוד מוסיף דתיקה: "ביממה האחרונה שוק הקריפטו סוער ורבים מבין המטבעות מאבדים מערכם. זה מובן ובראייה מקרו גם חיובי כיוון שיאיץ את המעבר מ FUD TO FOUNDATION . מעבר מפחד, אי וודאות וספקות ליסודות ותשתיות של רגולוציה ופיקוח".