ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של 2022 חצו לראשונה את רף מיליארד השקלים , והרווח בתקופה טיפס בכ-47% לכ-99 מיליון שקל ביחס לתקופה מקבילה שנה קודמת
סה"כ הרווח הנקי בתשעה חודשים של שנת 2022 זהה לרווח הנקי בכל שנת 2021.
צביקה שכטרמן, מנכ"ל תעשיות מספנות ישראל: " בתשעה חודשים של שנת 2022 הגדלנו את המחזור בכל מיגזרי הפעילות של החברה ביחס לשנה קודמת. אנו מסכמים את תשעת החודשים הראשונים של השנה עם הכנסות שיא של מעל מיליארד שקל, הגבוהות מהכנסות החברה בשנת 2021 כולה, ועם גידול נוסף ברווח הנקי, כאשר בתשעה חודשים הרווח הנקי היה זהה לרווח של כל שנת 2021. הביצועים העסקיים מבטאים את הצלחת יישומה של אסטרטגיית החברה ליצירת מספר עוגני פעילות חזקים וגיוון תחומי הפעילות של החברה. ברבעון השלישי אנו מציגים, בין היתר, גידול חד בהכנסות מגזר המספנה כתוצאה מעלייה בהיקף הפרוייקטים שבוצעו בתקופה, וכן צמיחה משמעותית בהכנסות ממגזר חומרי הבניה, בהמשך לאיחוד לראשונה של תוצאות החברות פרימה סימנט ואונת סימנט. לצד המהלכים אותם אנו נוקטים על מנת לשלב בצורה המיטבית את הפעילויות החדשות שנרכשו בשנה האחרונה, ואשר תרומתן מתחילה לבוא לידי ביטוי בדוחות, אנו ממשיכים בפיתוח מנועי צמיחה נוספים לחברה".
חברת תעשיות מספנות ישראל בע"מ דיווחה את תוצאותיה לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים לשנת 2022 עם עלייה בהכנסות וברווח הנקי.
עיקרי התוצאות לתשעת החודשים הראשונים לשנת 2022:
ההכנסות בתקופה צמחו בכ-62.8% לכ-1.1 מיליארד שקל, לעומת כ-674.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול נובע מעלייה מצמיחה בהכנסות בכל מגזרי הפעילות.
במגזר המספנה, ההכנסות בתקופה הסתכמו לכ-360.7 מיליון שקל, עליה של כ-117.6% בהשוואה לכ-165.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה בהכנסות נובעת בעיקר כתוצאה מעלייה בהיקף העבודות שבוצעו ביחס לתקופה המקבילה ב-2021 וכן כתוצאה מהחכרת אוניות בחכירה מימונית ללקוח באפריקה בגינה הוכרה הכנסה בסך כ-82 מיליון שקל, . רווחי המגזר צמחו בכ-72.2% לכ-51 מיליון שקל.
במגזר הנמלי ההכנסות בתקופה עלו לכ-136.3 מיליון שקל, לעומת כ-133.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד וזאת למרות ירידה בכמות הנפרקת עכב הקצאת רציף לפעילות הגז, אשר השפיעה גם על ריווחיות המיגזר. רווחי המגזר הסתכמו בכ-37.1 מיליון שקל, לעומת כ-42 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
במגזר חומרי הבניה ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של 2022 צמחו בכ-49.7% לכ-488.8 מיליון שקל, בהשוואה לכ-326.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה בהכנסות המגזר הינה פועל יוצא של עלייה במחיר ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, וכן כתוצאה מאיחוד לראשונה של פעילות החברות פרימה סימנט ואונת סימנט. רווחי המגזר עלו בכ-30% לכ-46.6 מיליון שקל, לעומת כ-35.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
במגזר ההובלה הימית ההכנסות בתקופה צמחו בכ-109.7% לכ-105.3 מיליון שקל, לעומת כ-50.2 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה במחזור המגזר נובעת מעלייה במחירי ההובלה הימית, וכן בהמשך לרכישת אוניית מטען נוספת במהלך שנת 2021. הרווח המגזרי זינק ביותר מפי 3 לכ-43.9 מיליון שקל, לעומת כ-13.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח התפעולי של החברה בתקופה טיפס בכ-60.2% לכ-143.4 מיליון שקל, בהשוואה לכ-89.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
ה-EBITDA בתקופה עלה בכ-47.6% לכ-192.6 מיליון שקל, לעומת כ-130.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
החברה רשמה בתקופה הוצאות מימון, נטו בסך כ-20.6 מיליון שקל, לעומת הכנסות מימון, נטו של כ-2.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. זאת, בשל השפעות שע"ח על יתרות מט"ח וכן עלייה בהוצאות הריבית בקבוצה.
החברה רשמה עלייה של כ-46.8% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות בתשעת החודשים הראשונים של 2022 לכ-98.5 מיליון שקל, לעומת כ-67.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
הונה העצמי של החברה, נכון ליום 30.9.2022 עלה לסך של כ-832 מיליון שקל (מתוכו כ-824.7 מיליון שקל מיוחס לבעלי המניות).
צבר ההזמנות במגזר המספנה נכון ל-30.9.2022 עומד על כ-691 מיליון שקל, לעומת צבר של כ-964 מיליון שקל לסוף שנת 2021, כתוצאה של התקדמות בביצועי העבודות במספנה.
להלן עיקרי התוצאות לרבעון השלישי של שנת 2022:
ההכנסות ברבעון השלישי עלו בכ-70.6% לכ-400.1 מיליון שקל, לעומת כ-234.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הצמיחה ברבעון נבעה בעיקר מעלייה בהכנסות מגזר המספנה לכ-117.9 מיליון שקל, כתוצאה מעלייה בהיקף העבודות שבוצעו ברבעון. כמו כן, הגידול בהכנסות נבע גם מצמיחה של כ-73% בהכנסות מגזר חומרי הבנייה לכ-198.3 מיליון שקל, בעיקר בשל עליית מחירים ומאיחוד לראשונה של תוצאות פעילות החברות פרימה סימנט ואונת סימנט. בנוסף, נרשמה צמיחה גם במגזר ההובלה הימית, בו נרשמה עלייה של כ-60.6%% בהכנסות לכ-36 מיליון שקל.
הרווח התפעולי של החברה עלה ברבעון בכ-18.5% לכ-39.4 מיליון שקל, לעומת כ-33.2 מיליון שקל ברבעון המקביל 2021.
ה-EBITDA של החברה ברבעון עלה בכ-27% לכ-59 מיליון שקל, לעומת כ-46.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע מהעלייה בהכנסות וכן משיפור חד ברווחי מגזר ההובלה הימית.
החברה רשמה הוצאות מימון, נטו ברבעון של כ-7 מיליון שקל, לעומת הכנסות מימון, נטו של כ-0.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, וזאת בעיקר בעקבות השפעות שע"ח על יתרות מט"ח ועלייה בהוצאות הריבית בקבוצה.
החברה רשמה ברבעון השלישי של שנת 2022 רווח נקי מיוחס לבעלי המניות בסך של כ-כ-29.8 מיליון שקל, עלייה של כ-25% בהשוואה לכ-23.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול ברווח נבע מהשיפור ברווח התפעולי, והושג על אף הגידול האמור בהוצאות המימון.
בין האירועים העיקריים בתקופת הדו"ח ולאחריו:
באוגוסט 2022 עדכנה החברה על הארכת ההסכם לאספקת שירותים שונים עם חברה העוסקת בקידוחי גז ונפט, במתחם החברה. התמורה בתקופת הארכת ההסכם (ללא תקופת האופציות) עתידים להסתכם בכ-43 מיליון שקל.
בחודש אוגוסט 2022 השלימה חברת הבת סימנט את העיסקה לרכישת חברת אונת פאן. לאחר שדיווחה ביולי 2022, כי סימנט (95.3%) תרכוש 70% מפעילות יבואנית לוחות הגבס הגדולה בישראל, אונת פאן, תמורת 7.8 מיליון שקל.
בפברואר 2022 הודיעה החברה על הסכם לרכישת פעילות פיתוח, ייצור, ומכירה של דבקים ואבקות בתחום הבניה מחברת קשת פרימה תמורת כ-61.5 מיליון שקל. בנוסף, סוכם כי תשולם תמורה נוספת, בהתקיים נסיבות מסוימות היא לא תפחת מסך של 26.35 מיליון שקל. העסקה הושלמה בתחילת חודש מאי 2022.
במרץ 2022, התקשרה המספנה בהסכם לאספקה של שני כלי שיט ושירותים שונים עבור לקוח ממשלתי באפריקה בתמורה לסך של 10.7 מיליון יורו. ללקוח קיימת אופציה להזמנת כלי שיט נוספים תמורת 5.35 מיליון יורו.
במרץ 2022 חילקה החברה דיבידנד בסך כ-30 מיליון שקל לבעלי המניות.