נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

האם אפשר שרווחיות הפיננסים מתקדמת לכיוון קו המגמה ארוך הטווח?

ענף הפיננסים בשוק ההון, הוא השמן שמניע את הכלכלה הגלובאלית. אפיונו: בתקופות שהרווח בטווח הקצר עולה בחדות- התיקון לא מאחר לבוא וההיפך . בשורה התחתונה, הוא גם קובע את מחירי הנכסים מסביב (אג"ח ומניות). אז מה המצב כיום? האם אפשר לגזור מכך לבאות?

 

 
רווחי חברות הפיננסיםרווחי חברות הפיננסים
 

יונתן דולברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/11/2010

מי שמתבונן בגרף המצורף למטה, כאשר ציר הזמן של הגרף הוא כמעט 40 שנה, לא אמור להתבונן כמשקיע לסיבוב של דקותיים, שעתיים, יומיים או שבועיים.  יש מקום למשקיעי טווח קצר אבל מאוד מועיל, לדעתנו, להבין גם את הפרספקטיבה ארוכת הזמן גם כן.

לענפים שונים יש נטייה לצמוח בקצב מסויים לאורך זמן.  בענף הפיננסים, במיוחד אם ההסתכלות היא על קבוצה גדולה מספיק של בנקים וחברות, הנטייה הזו גבוהה.

ניתן לראות כי בתקופות שהרווח בטווח הקצר עלה "יותר מדי", כלומר משמעותית מעל לקו המגמה ארוך הטווח, התיקון לא איחר לבוא.  לדוגמא, בסוף 2007 ותחילת 2008, או בסוף שנות ה- 90'  רווחים גבוהים לטווח קצר הביאו כמה רבעונים עם רווחיות נמוכה משמעותית ומחירי המניות נפלו גם הם.

גם את ההיפך ניתן לראות כאשר באמצע שנות ה- 80', הרווחים היו נמוכים היסטורית והובילו לשנים ארוכות של תיקון ועליות מחירים.  גם בתחילת העשור הקודם, בערך בשנת 2002, רווחיות נמוכה פתחה את השער לתקופת רווחיות שיא ועליות מחירים.

 השורה התחתונה

פעמים רבות, גם בסקירות קודמות, הבענו את דעתנו לגבי רווחי הבנקים בעולם השנה ורווחים בעוד, נאמר, שנתיים.  תחזיות האנליסטים לעוד שנתיים גבוהות משמעותית מול אלו לשנה.  לדוגמא קונצנזוס הרווח הצפוי למניה של בנק אוף אמריקה השנה 1.01$ ולשנת 2012 2.02$, לסיטי – 0.39$ ו- 0.55$, בהתאמה וכך גם לבנקים אחרים. 

למרות הסיכונים בהשקעה בענף זה, הגרף למעלה מחזק את הטענה שלאורך זמן תהיה התכנסות למגמה וכאשר הרווחים יעלו, גם מחירי המניות ישנו כיוון.

וניתן להוסיף כי השווקים בכלל, לדוגמא, חברות ה- 500 S&P, גם הן מציגות ריווחיות נמוכה יחסית כיום.  למרות המצב המאקרו כלכלית החלש, נראה כי גם נתון זה ישתנה ברבעונים הבאים.

הכותב הינו יו"ר הדירקטוריון ומנהל ההשקעות הראשי

x