נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

תחזיות לשנת 2023 מגדל שוקי הון

 

 
Photo: Capital Market Solarseven Dreamstime.comPhoto: Capital Market Solarseven Dreamstime.com
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
10/01/2023

מאקרו כלכלה: מהלך העלאת הריביות בארץ ובעולם בשנת 2022 היה אגרסיבי באופן יוצא דופן, כחלק מהניסיון של הבנקים המרכזיים למתן את עליית האינפלציה ברחבי העולם. 

חלק מהבנקים המרכזיים בעולם אף שברו שיאים ברמת שיעורי הריבית ובמספר העלאות הריבית שביצעו במהלך השנה. 

במבט קדימה, נראה כי שנת 2023 תתאפיין בהתמתנות בקצב העלאות הריבית על-ידי מרבית הבנקים המרכזיים ברחבי העולם, ותהליך העלאות הריבית על-ידי הבנקים המרכזיים בעולם צפוי להיפסק ברבעון השני של שנת 2023, במקביל להתמתנות בקצב האינפלציה שצפוי לחזור לטווח היעד בשנת 2024. בזירה המקומית, רמת ריבית בנק ישראל בסוף שנת 2023 תנוע בטווח של כ-3.5%-4%. 

בישראל, אנו מעריכים שבשנת 2023 נראה ביתר שאת את השפעת עליית הריבית על הצמיחה עם דגש על התמתנות בצריכה הפרטית. אנו מעריכים שקצב הצמיחה בישראל צפוי להתמתן ולעמוד על 2.7%. 

שוקי המניות בארץ ובעולם: אנחנו מעריכים שבשנה הבאה תתמתן התנודתיות בשווקים שאפיינה את שנת 2022. בסך הכול, בסיכום שנתי, אנחנו סבורים כי השווקים יסכמו את שנת 2023 כשנה חיובית ובעליות שערים מתונות יחסית, שיסתכמו בתשואה חד-ספרתית. 

בבחינת ענפי הפעילות השונים, נוכח תנאי סביבת המאקרו אנו מזהים פוטנציאל בענף התשתיות בישראל, וכן בענפי הנדל"ן המניב והנדל"ן למגורים, ועל רקע הירידות החדות מהן סבלו מניות הטכנולוגיה בשנה החולפת, אנו מזהים פוטנציאל גם בענף זה. 

שוקי האג"ח בארץ ובעולם: כמו שוקי המניות, כמגמה, גם אפיק החוב סבל בשנה החולפת מירידת  ערך, אולם במבט קדימה אפיק זה נראה אטרקטיבי יחסית בזכות התשואות המשתקפות ממנו. בהתאם, בסיכום שנתי אנחנו מעריכים כי גם אפיק האג"ח ייהנה בשנת 2023 מכיוון חיובי, גם הוא מתון. 

x