נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הממשלה החליטה להקים קבינט דיור בשיתוף 10 משרדי ממשלה

הקבינט יהיה בראשות שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף ובשיתוף משרדי האוצר, הפנים, התחבורה, החינוך, האנרגיה, הגנת הסביבה, פיתוח הפריפריה,ההתיישבות והחקלאות | תגובות מומחים בקשר להחלטה

 

 
Photo: Mike Higginson Dreamstime.comPhoto: Mike Higginson Dreamstime.com
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/01/2023

רוני מזרחי, נשיא לשכת הקבלנים ובעלי קבוצת "מזרחי ובניו": "כמאמר חז"ל: "מרבה נכסים מרבה דאגה", לצערי נסיון 45 השנה שלי בענף ובמיוחד קבינט הדיור משנת 2015 בראשות שר האוצר משה כחלון שלא מי יודע מה הצליח, מלמדים כי ככל שרבים השותפים לקבלת החלטות, כך גם נגלעים יותר חילוקי דעות וכל שר מובל על ידי אינספור יועצים ופקידים המושכים לכל מיני כיוונים שונים ומשונים. ויחד עם זאת: אאחל מקרב הלב בהצלחה לכולם!"

צאלה רוזנבלום עמור, משנה למנכ"ל מ. אביב: "מצד אחד הרעיון לתכלל את כל הצרכים במשק בקבינט מקיף אחד הינו בהחלט חיובי. מצד שני חשוב שכל השותפים יהיו מסונכרנים לבעיית הבעיות, פתרון משבר הדיור ומשבר התחבורה ושהראייה תהיה אסטרטגית כוללת ולא נישתית מידי".

עורכת הדין שיר טורם-הספרי, ממתגת ערים ונדל"ן: "קיימת חשיבות משנה לשיתוף המשרד לפיתוח הנגב והגליל בקבינט, זאת משום שלטווח הארוך מדובר באתגר הלאומי החשוב ביותר, שיהיה ניתן להשיגו רק על ידי שילוב פתרונות דיור, יחד עם תעסוקה איכותית וקידום מערכת היסעים המונית שתחבר את הפריפריה עם המרכז".

אייל בהרי, מנכ"ל צים בהרי נדל"ן מקבוצת עדי צים אחזקות: "אני רואה את האתגר החשוב ביותר של הקבינט החדש למנף סוף סוף את ההתחדשות העירונית ולהפוך אותה לאבן ראשה בשוק הדיור, כי רק כך אפשר יהיה לספק יותר מ-100 אלף התחלות בנייה לשנה, המתבקשות לאור הגידול הדרמטי באוכלוסיית המדינה".
x