אליעזר שקדי מנכ"ל אל על: "במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2010 התייצבה החברה והצליחה לשנות מגמה וכיוון. סיימנו את הרבעון השלישי בגידול משמעותי בהכנסות בשיעור של 13% ברבעון הנוכחי וצמיחה של 245% ברווח הנקי שהסתכם ב-42.5 מיליון דולר. התוצאות העסקיות הן תוצאה של המדיניות הממוקדת והנחישות בה נקטנו בנושאים מהותיים ומסחריים.
בנוסף לפעילות ולתוצאות העיסקיות בתחום הנוסעים, פעילות המטען רשמה שיפור משמעותי משמעותי בהכנסות אשר צמחו במהלך הרבעון בכ- 34%.
במקביל אנו ממשיכים בפיתוח מנועי צמיחה בתחומי שיתופי פעולה, תחזוקה, מסחר ותיירות.
החברה מסיימת את הרבעון עם תזרים איתן מפעילות שוטפת בסך של 46.6 מיליון $, לעומת תזרים שלילי של 18.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, אשר מהווה בסיס יציב להמשך קידום ופיתוח החברה ועם יתרת מזומנים בסך של כ- 191 מיליון $, אשר תהווה פלטפורמה טובה שתסייע לנו בהמשך לנצל הזדמנויות ולפתח מנועי צמיחה ומקורות הכנסה נוספים.
במהלך הרבעון החלה החברה להפעיל 3 טיסות יומיות בקו נתב"ג - אילת. בחודשיים הראשונים לפעילותה בקו, גדלה תנועת הנוסעים לאילת, כאשר הטיסה החברה כ- 37 אלפי קטעי נוסע וחלקה בתנועה הפנים ארצית לאילת עמד על כ- 16%.
בחודש אוגוסט חתמה החברה על הסכם לשיתוף פעולה עם חברת התעופה האמריקאית ג'ט בלו, אשר הוחל בישומו בחודש נובמבר 2010. ההסכם מאפשר לחברה להציע מגוון גדול של יעדי המשך חדשים ברחבי ארה"ב, אמריקה הלטינית והקריביים.
אני רוצה להודות לכל אנשי החברה, על הקרקע, באוויר, בארץ ובעולם שבזכות איכותם, מחויבותם, נחישותם ומסירותם הצלחנו לייצב את החברה ולהובילה קדימה ומאמין כי ביחד נמשיך ונצעיד את חברת אל על להישגים ולהעניק מוצר איכותי ומיוחד ללקוחותינו."
תוצאות רבעון שלישי 2010:
• ההכנסות ברבעון הנוכחי הסתכמו ב- 561.2 מיליון $ לעומת 496.1 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 13%. ההכנסות מנוסעים גדלו הן כתוצאה מהגידול במספרי הנוסעים והן מגידול בתשואה לנוסע קילומטר. ההכנסות מהובלת מטענים גדלו ב- 34%, כתוצאה מהגידול בכמות המטען והתשואה לטון קילומטר. ההכנסות האחרות של הקבוצה גדלו, בין השאר ממתן שרותי תחזוקה לגורמי חוץ וממכירות מוצרים פטורים ממכס.
• הוצאות ההפעלה ברבעון הנוכחי הסתכמו ב- 426.2 מיליון $, לעומת 400.7 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 6%. יחד עם זאת שיעור הוצאות ההפעלה מהמחזור ירד מכ- 80.8% ברבעון השני של שנת 2009 לכ-75.9%. עיקר הגידול היה בהוצאות הדס"ל שהסתכמו ב- 160.1 מיליון $ (היוו כ- 28.5% מהמחזור) בהשוואה ל- 136 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד (27.4% מהמחזור). המחיר הממוצע של חבית דלק גולמי בשוק ברבעון השלישי של שנת 2010 הסתכם ב- 76.2$ לעומת 68.2$ ברבעון המקביל אשתקד, דהיינו גידול של 12%. מחיר הדס"ל באגן הים התיכון התייקר ב- 16%.
• הרווח הגולמי ברבעון הסתכם ב- 135 מיליון $ (שיעור של כ- 24.1% מהמחזור), לעומת 95.4 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד (שיעור של כ- 19.2% מהמחזור), גידול של כ- 42%.
• הוצאות המכירה הסתכמו ב- 54.6 מיליון $ ברבעון הנוכחי לעומת 49.3 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ- 11%. יחד עם זאת חל קיטון בשיעור הוצאות המכירה מהמחזור מ- 9.9% ל- 9.7%.
• הוצאות הנהלה וכלליות הסתכמו ברבעון השלישי של שנת 2010 ב- 23.2 מיליון $ בהשוואה ל- 21.1 מיליון $ ברבעון השלישי של שנת 2009, גידול של כ- 10%. יחד עם זאת שיעורן מהמחזור ירד והסתכם בכ- 4.1% לעומת 4.3% ברבעון השלישי של שנת 2009.
•רווח מהפעלה הסתכם ב- 55.6 מיליון $ (שיעור של כ- 9.9% מהמחזור), לעומת רווח מהפעלה של 23.8 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד (שיעור של כ- 4.8% מהמחזור). גידול של 134%.
• הוצאות המימון נטו ברבעון הנוכחי הסתכמו ב- 8.6 מיליון $, לעומת 13.1 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של כ- 34%. הקיטון בהוצאות המימון ברבעון השלישי של שנת 2010 ביחס לרבעון המקביל אשתקד נובע בעיקר מהירידה בשיעור ריבית הליבור ומהקיטון במצבת הלוואות החברה אשר הקטינו את הוצאות הריבית על הלוואות החברה, מקיטון במצבת ההלוואות של החברה ומהחזרים בגין גידורי שע"ח.
• רווח נקי ברבעון השלישי לשנת 2010 הסתכם ב- 42.5 מיליון $ בהשוואה לרווח נקי של 12.3 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 245%.
• תזרים המזומנים מפעילות שוטפת לרבעון שהסתיים ביום 30 בספטמבר 2010, הסתכם ב- 46.6 מיליון $, לעומת תזרים מפעילות שוטפת אשר שימש את החברה בסך של 18.8 מיליון $ ברבעון המקביל אשתקד.
• נכון ליום 30 בספטמבר 2010, יתרות המזומנים, שווי המזומנים ופיקדונות לזמן קצר של החברה, הסתכמו לסך של 190.8 מיליון $. ברבעון הנוכחי, החברה השקיעה ברכוש קבוע כ- 11 מיליון $, ופרעה הלוואות לזמן ארוך בסך של 21 מיליון $.
• ההון העצמי נכון ליום 30 בספטמבר, 2010 הסתכם ב- 211 מיליון $, לעומת 124 מיליון $ נכון ליום 31 בדצמבר, 2009. הגידול בהון העצמי נובע בעיקר מהגידול בקרן ההון בגין גידור תזרימי מזומנים, כתוצאה מגידול בשווי ההוגן של עסקאות הגידור המוכרות כעסקות הגנה, ומהרווח הנקי לתקופה.
מר ניסים מלכי, סמנכ"ל הכספים אמר: "על אף שהיצע המושבים של החברות הזרות בישראל גדל בכ- 9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ובכ- 93% משנת 2005 ועד היום, הצליחה החברה לצמוח ולהגדיל את הכנסותיה בכ- 13%. הפעילות של החברה במונחי שעות טיסה ומספר הנחיתות גדלו בכ- 4% ו- 9% בהתאמה ואף על פי כן הוצאות ההפעלה של החברה ללא העלייה בהוצאות הדלק לא השתנו כלל, דבר המעיד על תפעול נכון וניצול מרבי של משאבים. משני מרכיבים אלה השתפר הרווח הגולמי של החברה בכ- 40 מיליון $ ושיעורו מהמחזור עלה מ- 19% ל- 24%. בנוסף לשיפור בתפעול החברה אנו מציגים כמעט הכפלה של ההון העצמי, אשר צמח מ- 124 מיליון $ בסוף השנה שעברה ל- 211 מיליון $ ברבעון ושיפור בנכסים השוטפים בלמעלה ממאה מיליון $. במהלך הרבעון פרענו כ- 21 מיליון $ מהלוואות ארוכות הטווח של החברה ובמצטבר מתחילת השנה כ- 50 מיליון $.
אחד הסימנים הבולטים בעוצמת החברה הינו התזרים מפעילות שוטפת אשר הסתכם לתקופה של תשעה חודשים ל- 183 מיליון $ לעומת 6 מיליון $ בתקופה המקבילה אשתקד, דהיינו שיפור של למעלה מ- 175 מיליון $. אחוז ה- EBITDA על המחזור לרבעון השלישי הסתכם בכ- 14.5% ובכ- 10% מתחילת השנה. אין ספק שהתוצאות שהושגו בכל אחד מהפרמטרים האמורים בהשוואתה של אל על לחברות תעופה אחרות, מצביעות על תוצאות העומדות ואף עולות על הממוצע של התעשייה לאותה תקופה".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





