נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

WeSure Global Tech - מציעה לדירקטוריון איילון לפתוח במו"מ להורדת ווישור מתחת לאיילון ביטוח

בתמורת להקצאת מניות נוספות באיילון | מניות שתי החברות מגיבות בעליות בבורסה

 

 
ניצן צעיר הרים, יוחנן דנינו ואמיל וינשל ווישור, צילום: רמי זרנגרניצן צעיר הרים, יוחנן דנינו ואמיל וינשל ווישור, צילום: רמי זרנגר
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/02/2023

אמיל וינשל, יו"ר WeSure Global Tech: "כעת, לאחר השלמת רכישת גרעין השליטה באייילון ביטוח בכוונתנו לפעול למיקסום הסינרגיות בין שתי חברות הביטוח של הקבוצה בישראל , העיסקה המוצעת לדירקטוריון איילון תהיה בבחינת "Win Win" לשתי חברות הביטוח, שכן מצד אחד, היא תפשט את מבנה האחזקות של קבוצת ווישור גלובלטק, ותאפשר לה לרכז את פעילות הביטוח בישראל תחת הזרוע של איילון, ובמקביל, העיסקה תביא ליעילות מירבית של החברות, תעביר יכולות דיגיטליות לאיילון ותשפר את איתנותה הפיננסית".

חברת ווישור גלובלטק (Wesure Global Tech) הציבורית מדווחת היום, כי דירקטוריון החברה פנה לדירקטוריון חברת הבת, איילון חברה לביטוח, והציע לו לפתוח עמו במו"מ, בקשר לאפשרות לפיה איילון ביטוח תרכוש מהחברה את מניות ווישור ביטוח, חברה בת בבעלות מלאה של החברה, המרכזת את פעילות הביטוח הדיגיטלית של החברה בישראל, כנגד הקצאת מניות איילון ביטוח לחברה בתמורה. בהתאם להצעה, יוקצו לווישור גלובלטק מניות נוספות באיילון חברה לביטוח, המוחזקת כיום על ידה בשיעור של כ-67.3%, ושיעור אחזקותיה בחברה יגדל. 

במידה ותתבצע עיסקה כאמור, תחזיק גלובלטק בשתי חברות עיקריות:WeSure USA Holdings (ווישור ארה״ב), המרכזת את פעילותה בארה"ב, ואיילון  ביטוח- שתרכז את עסקי הביטוח המגוונים של איילון, לצד הפעילות הדיגיטלית בישראל של ווישור ביטוח. זאת, במקביל להחזקה בחברת פיתוח הטכנולוגיה של הקבוצה.

דירקטוריון ווישור גלובלטק מציין במכתב הפנייה לדירקטוריון איילון, כי העיסקה המוצעת עשויה לשפר את פעילות שתי החברות ואת יעילותן תוך מיקסום הדדי של הסינרגיות האפשריות, ולהשיא ערך לכל אחת מהן בנפרד, ולקבוצה ככלל. כמו כן, צוין במכתב כי להערכת דירקטוריון החברה, העסקה יכולה לשפר את היכולות הדיגיטליות של איילון ביטוח ובהתאם את מיצובה בשוק הביטוח התחרותי ואף להביא לחיזוק נוסף של הונה העצמי.

ווישור גלובלטק מציינת, כי פניית דירקטוריון החברה לדירקטוריון איילון ביטוח הינה הצעה לפתיחת מו"מ לא מחייב בין הצדדים, ואין כל ודאות כי הצדדים ייכנסו למו"מ, ו/או ינהלו מו"מ ו/או כי תושלם בין הצדדים עסקה כלשהי ו/או כי יחתם הסכם כלשהו. כמו כן, צויין, כי כל התקשרות בין הצדדים ככל שתגובש, תהא כפופה לתנאים מתלים שונים, לרבות אישורים הנדרשים מהרשויות הרלבנטיות.

ווישור גלובלטק השלימה ביוני 2022 את רכישת השליטה (כ-67.3%) בחברת איילון, העיסקה הגדילה את סך נכסי המאזן המאוחד של ווישור גלובלטק לכ-17 מיליארד שקל, ואת היקף הפרמיות השנתיות שלה לקצב של כ 4 מיליארד שקל  בשנה. 

בתחילת שנת 2023 דיוחה ווישור גלובלטק על התחלת השיווק של מוצריה בשוק האמריקני, וזאת בהמשך להסכמי שיתוף הפעולה האסטרטגיים שנחתמו עם קבוצת הביטוח AmTrust. הפעילות בארה"ב מבוצעת באמצעות החברה הנכדה WeSure Digital המוחזקת בשיעור של 70% על ידי החברה ובשיעור של 30% על ידי AmTrust . 

לגרף ווישור גלובלטק לחצו כאן

24 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 2.3 מיליון בווישור גלובלטק
קרנות נאמנות שמחזיקות את ווישור גלובלטק. לרשימה המלאה

שם קרן

אחוז מהקרן

בשקלים

מור מחקה אינדקס ביטוח משקל שווה

3.37%

252744.24

כרמים 15/85

0.93%

383220

כרמים מדינה שקלית + 10%

0.92%

53225

אקורד 30/70

0.47%

42580

PTF ת"א-ביטוח

0.38%

252297.15

אלפי בנדק 20/80

0.36%

110133.17

אלפי בנדק 25/75

0.29%

18056.05

אי.בי.אי. תיק השקעות 50/50

0.27%

45703.24

אלפי בנדק מניות ישראל

0.24%

93363.04

אקורד 10/90

0.22%

39386.5


x