נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

המלחמה על הפנסיה "אשתמש בכול עוצמתה של ההסתדרות כדי למנוע את הפגיעה הצפויה בגמלאים"

יו"ר ההסתדרות למשרד האוצר - אשתמש בכול עוצמתה של ההסתדרות כדי למנוע את הפגיעה הצפויה בגמלאים עקב ביטול הגדלת הפטור לפנסיונרים

 

 
איור: פאנדראיור: פאנדר
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/02/2023

במהלך המו"מ המרתוני שהתקיים עד לפנות בוקר בין ההסתדרות למשרד האוצר בנושאי הסכם המסגרת ורפורמת הסייעות, יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד הבהיר למנכ"ל משרד האוצר, שלומי הייזלר, כי הוא מתנגד באופן נחרץ לתוכנית האוצר לבטל את הגדלת הפטור למקבלי קצבאות הפנסיה.  

יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד מסר: "הודעתי למנכ"ל משרד האוצר כי לא אעמוד מנגד בשעה שפוגעים באופן ברור בציבור העובדים החוסכים לפנסיה. אפעיל את כל כוחי בכנסת ואשתמש בכל עוצמתה של ההסתדרות כדי למנוע את הפגיעה הצפויה בגמלאים".

מדובר בסעיף שהוכנס להצעת תקציב המדינה תחת הכותרת "עצירת הגידול בהטבת המס במשיכת קצבה פנסיונית בשנת 2025", שמורה על עצירת העלייה בשיעור הפטור ממס על קצבאות הפנסיה והשארתה על 52%. שיעור הפטור היה אמור לגדול ב-2025 ל-67%, אך בהצעת התקציב מוצע כאמור לבטל את הגדלתו. משמעות הפטור, עליו הוחלט ב-2012 במתווה של כמה פעימות, היא שהסכום המזכה לא ייחשב כחלק מהכנסתו של הפנסיונר לצרכי מס הכנסה. בענף מעריכים, כי הגדלת הפטור ל-67% הייתה אמורה להקנות למקבלי הקצבה סכום נוסף של כ-1,350 ₪ לחודש שיהיו פטורים ממס.

נימוקי האוצר להצעה, כפי שעולים מהצעת התקציב: "פטור זה הוא רגרסיבי ומשרת למעשה רק את בעלי קצבאות הפנסיה הגבוהות". עוד נטען כי "מאחר שנכון להיום כמעט ואין פנסיונרים בקרנות הפנסיה החדשות אשר קצבתם מספיק גבוהה בכדי ליהנות מפטור זה, נהנים ממנו כמעט באופן בלעדי פנסיונרים שהיו מבוטחים בפנסיה תקציבית או בהסדרי פנסיה של הקרנות הוותיקות".

האוצר מעריך כי עצירת עליית תקרת הפטור על 52% תביא לחסכון של 700 מיליון שקל בשנה לתקציב המדינה החל משנת 2025.

x