נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

רציו אנרגיות מפרסמת דו"ח עתודות והכנסות עדכני ממאגר לוויתן

עלייה של 16% בכמויות המוכחות במאגר; תחזית ההכנסות ל-2023 עולה ב-15.5% ל-380 מיליון דולר

 

 
יגאל לנדאו, מנכ״ל רציו, צילום: רמי זרנגריגאל לנדאו, מנכ״ל רציו, צילום: רמי זרנגר
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/03/2023

מאגר לוויתן: צפויה הגדלה משמעותית של ההפקה כבר משנת 2025 כתוצאה מהשלמת תוספת הצינור השלישי בעלות של כ-562 מיליון דולר לכמות של כ- 13.7 BCM בשנת 2026.

כמויות בלוויתן: 619 BCM גז טבעי ו-48 מיליון חביות קונדנסט. נרשם עדכון למשאבים המוכחים: עוד 62 BCM סווגו כמוכחים מסטטוס של מותנים (עלייה של כ-16%).

רציו אנרגיות: תחזית הכנסות ל-2023 : 380 מיליון דולר (לעומת 329 מיליון דולר בתחזית הקודמת) עלייה של 15.5%. תזרים נקי מצטבר ל- 10 שנים: 1.81 מיליארד $ (1.63 בתחזית קודמת) עלייה של כ-11%.

החלק של רציו בשווי מאגר לוויתן (בהיוון 10%): עלה ל- 1.71 מיליארד דולר (עלייה של 14%).

קידום פיתוח שלב 1ב' בידי השותפות בלוויתן הינו מהלך חיובי שצפוי להשפיע רבות על התזרים העתידי.
 
יגאל לנדאו, מנכ"ל רציו אנרגיות: "דו"ח התזרים שפרסמנו הבוקר טומן בחובו בשורה על הגדלה כבר בטווח הקצר של ההפקה ממאגר לוויתן משנת  2025 , וזאת במקביל לעבודה על תוכנית ההרחבה המלאה של שלב 1ב' שתאפשר הגדלה של יותר מ-50% לכמויות הנוכחיות. גם השנה אנו ממשיכים לראות ביקושים חזקים בשווקי הייצוא ובמשק המקומי, ופועלים בכל דרך להגברת ההפקה תוך פתיחת "צווארי בקבוק" על מנת לספק את הדרישה."
x