ד"ר משה ברקת, הממונה לשעבר על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, הגיש מועמדות לתפקיד דירקטור בבנק דיסקונט, במטרה לבחור בו כיו"ר הבנק.
לאחר שחדוה בר, המפקחת על הבנקים לשעבר, שהגישה גם היא מועמדות, משכה את מועמדותה לפני כשבוע, נחשב ברקת למועמד המוביל לתפקיד יו"ר הבנק במקומו של שאול קוברינסקי, שאמור לסיים את תפקידו כיו"ר דיסקונט בסוף השנה.
לפני כחודשיים פרסמה הוועדה למינוי דירקטורים בבנקים ללא גרעין שליטה של בנק ישראל, בראשות השופט בדימוס דוד חשין, קול קורא לאיתור מועמדים לדירקטוריון בנק לאומי.
באסיפת בעלי המניות השנתית של הבנק שתיערך כנראה במהלך יוני הקרוב ייבחרו חמישה דירקטורים חדשים עליהם תמליץ הוועדה. בחודש אוגוסט אמור להיבחר יו"ר הדירקטוריון הבא של דיסקונט; יו"ר הדירקטוריון הבא ייבחר מתוך חברי הדירקטוריון של הבנק, כשהדירקטוריון הוא הבוחר במועמד המתאים ביותר לדעתו. כאמור ברקת נחשב למועמד מוביל על רקע מעמדו, העבר העשיר שלו בתחום הפיננסים והרגולציה ויכולותיו המקצועיות.