נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הפניקס קיבלה דירוג בינלאומי A2 באופק יציב

זאת בזכות שוק חזק, רווחיות ויחס הלימות הון ונזילות גבוהים

 

 
אייל בן סימון, מנכ״ל הפניקס, צילום: ענבל מרמריאייל בן סימון, מנכ״ל הפניקס, צילום: ענבל מרמרי
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
23/05/2023

סוכנות הדירוג מודי'ס קובעת עוד כי לחברת הפניקס ביטוח מעמד שוק חזק, רווחיות, יחס הלימות הון ונזילות גבוהים

הדירוג של מודיס לחברת הפניקס ביטוח זהה לזה הניתן לבנקים בישראל, ומשקף את מעמדה של קבוצת הפניקס כגוף הפיננסים המוביל והחזק בישראל.

קבוצת הפניקס מדווחת כי סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית מודיס (Moody’s) מדרגת לראשונה את הפניקס ביטוח, חברת הביטוח של קבוצת הפניקס, בדירוג בינלאומי A2 עם אופק יציב. בכך הופכת הפניקס לחברת הביטוח הישראלית הגדולה הראשונה הזוכה לדירוג אשראי בינלאומי.

בהתאם לסקירה של מודיס, דירוגה של הפניקס מתבסס על מובילות שוק, ביזור רחב של פעילויות הביטוח, רווחית גבוהה, יחס הלימות הון גבוה, נזילות גבוהה וכן נתמך בשווקים צומחים והזדמנויות עסקיות.

במודיס מציינים כי לקבוצת הפניקס חשיפה נמוכה לסיכוני שוק בהשוואה לזו הקיימת בפעילויות ביטוח סטנדרטיות וזאת הודות לפעילויות צומחות המייצרות תשואה גבוהה להון. הפניקס מנהלת נכסים פיננסיים, אשראי והפצה ואלו כאמור מסייעים לקבוצה ביצירת רווחים ותזרימי מזומנים המשמשים מקור חשוב ליתרות נזילות ותמיכה בפעילויות הביטוח.

עוד נכתב כי לחברת הביטוח יחס הלימות הון גבוה (סולבנסי) המסתכם ב-202% ליום 30.6.22 כולל הוראות מעבר ו-137% ללא הוראות מעבר, הנחשב לגבוה בענף הביטוח הישראלי.

לסיכום, נכתב כי הפניקס מציגה מבנה הון חזק עם יכולת גבוהה לביצוע גיוסי הון התומכים בגמישות הפיננסית של הקבוצה.

דירוג האשראי, כמו גם אופק הדירוג, משקפים את אפשרויות גיוס ההון של הפניקס גם בשווקי חו"ל והמשך הגדלת נתח המשקיעים הזרים בקבוצה.
x