נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הבורסה חוצה לראשונה רף של 100 מיליון שקלים בהכנסות

איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה: "ממשיכים ליישם את התוכנית האסטרטגית, באמצעות שילוב טכנולוגיות ופיתוח מוצרים" הבורסה חוצה לראשונה רף של 100 מיליון שקלים בהכנסות ורושמת גידול ניכר של 73% ברווח ברבעון הראשון של השנה שהסתכם בלמעלה מ- 25 מיליון שקלים

 

 
איתי בן זאב, מנכ״ל הבורסה, קרדיט: קובי קנטוראיתי בן זאב, מנכ״ל הבורסה, קרדיט: קובי קנטור
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/05/2023

מרחיבה את תוכנית הרכישה העצמית עם שתי תוכניות Buy Back בהיקף של עד 124 מיליון שקלים 

הכנסות ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכמו בלמעלה מ- 100 מיליון ש"ח, גידול של כ- 2% לעומת ההכנסות ברבעון המקביל אשתקד; בנטרול השפעה חד פעמית שנכללה ברבעון המקביל אשתקד הגידול עומד על כ- 7%. לצד זאת רשמה הבורסה קיטון של כ- 5% בהוצאות התפעוליות שהסתכמו לסך של כ- 70 מיליון שקלים.

הרווח ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכם בכ- 25.5 מיליון ש"ח לעומת כ-14.7 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול בשיעור של כ- 73% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

ה- EBITDA המתואם ברבעון הראשון של השנה הסתכם בכ- 43.5 מיליון ש"ח לעומת סך של כ- 36.8 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול בשיעור של כ- 18% בין הרבעונים; שולי ה- EBITDA רשמו שיא והגיעו לכ- 44% לעומת 38% ברבעון המקביל אשתקד.

איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך, אמר היום: "אנו פותחים את השנה עם תוצאות חזקות ברבעון הכוללות שיא בהכנסות, ברווחים וב- EBITDA וממשיכים בצמיחה אורגנית בהכנסות. המשכנו לקדם את יישומה של התוכנית האסטרטגית של הבורסה, בין היתר באמצעות שילוב טכנולוגיות חדשות ופיתוח מוצרים ליצירת העמקת הקשר מול הציבור והמשך צמיחה ופיתוח מנועי הכנסות עתידיים. 

דווקא בעת הזו, של חוסר וודאות בשווקים וסביבה אינפלציונית המקשה על עסקים ועל הציבור כולו, אנו קוראים לממשלה לחזק את שוק ההון הישראלי שהוא ליבה הפועם של הכלכלה, באמצעות פיתוח השוק, הסרת חסמים והשארת רווחים גבוהים יותר לציבור הרחב. 

אנו מאמינים כי הורדת מס על רווחי ההון בשוק המקומי ל- 20% היא צעד הכרחי ונכון שיוכל לעודד את המשקיעים להחזיר את ההשקעות לטובת הכלכלה הישראלית ולתרום להאצת הפעילות העסקית. אנו עומדים לרשות מקבלי ההחלטות בכל נושא שיוכל לתרום לשכלול השוק, להגברת התחרות והגדלת מספר השחקנים המקומיים והגלובליים שתתרום לחשיפה של החברות הישראליות בפני משקיעים מכל העולם."

הבורסה לניירות ערך בתל-אביב (ת"א: ברסה) מדווחת היום על התוצאות הכספיות לרבעון הראשון שהסתיים ביום 31.3.2023. 

ברבעון הראשון של השנה נרשם גידול ניכר במחזורי המסחר באיגרות חוב ומק"מ, לצד ירידה במחזורי המסחר במניות והאטה בגיוסי ההון על ידי החברות, זאת על רקע אי הוודאות השוררת בשווקים בין היתר בשל עליית הריבית והאינפלציה בישראל ובעולם והרפורמה המשפטית עליה הכריזה הממשלה. בבורסה מציינים היום כי אחת מחוזקותיה הוא האיזון הקיים במסחר וסליקה של מגוון ניירות הערך הנסחרים בבורסת תל אביב המהווים יתרון משמעותי אל מול מרבית הבורסות בעולם.  

לאור המשך הדוחות החזקים וצמיחה אורגנית המשתקפת גם ברבעון הזה, לצד מחיר מניה נמוך, הבורסה מרחיבה באופן משמעותי את תהליך הרכישה העצמית עם שתי תוכניות Buy Back נוספות שאושרו בדירקטוריון: תוכנית בהיקף של עד 34 מיליון ש"ח לתקופה של כחצי שנה וכן תכנית רכישה נוספת, בהיקף של עד 90 מיליון ש"ח בתוקף עד סוף יוני 2023, שאינה תחת תנאי הגנת "נמל מבטחים". כחלק מהחלטת הדירקטוריון בחודש מרץ 2022 על ביצוע רכישה עצמית בהיקף של 100 מיליון ש"ח, רכשה הבורסה בשתי התוכניות עד היום סה"כ כ- 3.9 מיליון מניות בתמורה של כ- 66 מיליון ש"ח ובמחיר ממוצע למניה של כ- 17.1 ש"ח. 

פעילויות עיקריות במסגרת יישום התוכנית האסטרטגית ופיתוח השוק

בבורסה ממשיכים לפעול לעידוד הסחירות והנזילות כחלק מיישום התוכנית האסטרטגית ובמסגרת זאת גובשה רפורמה חדשה במדדים, המטמיעה תובנות מהרפורמה שהשיקה הבורסה לפני מספר שנים שתמרצה את החברות לבצע מכירות של בעלי עניין לטובת גידול אחזקות הציבור, שעומד כיום על שיעור של כ- 63%. 

הרפורמה החדשה, שתושק בנובמבר, מכילה תמריצים משמעותיים לחברות הציבוריות להגדיל את הסחירות והנזילות במניותיהן, בין היתר באמצעות תכנון מבנה ההנפקה שמכוון לסחירות ונזילות מוגברת ב"יום שאחרי" ההנפקה, הגדלת שיעור האחזקות של הגופים מקרב הציבור המהווים ספקי נזילות כמו קרנות נאמנות, מנהלי תיקים וציבור משקיעי הריטייל, גיוון והרחבת בסיס המשקיעים המוגדרים משקיעי טווח ארוך ותמריץ להעסיק עושי שוק, וכל זאת תוך התאמה לסטנדרטים המקובלים במדדים מובילים בעולם. בנוסף הרפורמה תהווה תמריץ לביצוע עסקאות בתוך המסחר במקום כעסקאות OTC. בבורסה מאמינים כי הרפורמה החדשה תביא לגידול היקף הנכסים העוקבים אחר מדדי הבורסה ותתמוך בשיפור הסחירות והנזילות במסחר גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, כך שמחזורי המסחר יגדלו באופן משמעותי.  

בבורסה ממשיכים בקידום POC ייעודי בשיתוף אגף החשב הכללי במשרד האוצר, במסגרתו תונפק איגרת חוב דיגיטלית של ממשלת ישראל לראשונה על גבי פלטפורמה מבוססת בלוקצ'יין. בשבוע הבא צפויה אבן דרך משמעותית בפרויקט עם הצגת המערכת וקיום ניסוי חי על גבי הפלטפורמה יחד עם נציגי משרד האוצר ובנקים מקומיים ובינלאומיים מובילים. זהו צעד ראשון וחשוב הן בפיתוח תחום הנכסים הדיגיטליים בבורסה והן בלמידתן של טכנולוגיות חדשניות לעולמות המסחר, תהליכים שיביאו לשכלולו של שוק ההון המקומי.   

בבורסה ממשיכים לפעול לקידום תחום ה- ESG ובמסגרת זו הודיעה הבורסה לפני מספר ימים על הקמת קרן השקעות אימפקט להכשרת והשמת עובדים מאוכלוסיות גיוון בתעסוקה איכותית בשיתוף פעולה עם Social Finance Israel) SFI). הבורסה תתרום כ- 300 אלף שקל לטובת המהלך.

עיקרי התוצאות לרבעון הראשון של שנת 2023: 

ההכנסות ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכמו לסך של כ- 100 מיליון ש"ח לעומת הכנסות ברבעון המקביל אשתקד בסך של כ- 97.7 מיליון ש"ח, גידול בשיעור של כ- 2%. הגידול בהכנסות נובע בעיקר מגידול בפעילויות, בנטרול השפעה חד פעמית הנובעת משינוי אומדן תקופת ההכרה בהכנסות מדמי רישום (4.3 מיליון ש"ח שהוכרו ברבעון המקביל אשתקד), גידול בשיעור של 7%. סעיף ההכנסות ממסחר וסליקה רשם ברבעון גידול של כ- 6% והסתכם בכ- 42 מיליון שקלים, מהם כ- 9% לאור הגידול בהכנסות מעמלות מסחר וסליקה הנובע מעלייה בהכנסות ממק"מ, בין היתר, מגידול בגיוסי המק"מ ומביטול עמלת המקסימום בעסקאות מחוץ לבורסה. עלייה בהכנסות מקרנות נאמנות ואג"ח תאגידיות הביאה לגידול בשיעור של כ-3% בהכנסות. מנגד, ירידה בהכנסות ממניות בגין ירידה במחזורי המסחר הביאה לקיטון בשיעור של כ-6% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל אשתקד. סעיפי ההכנסות של שירותי הסליקה והפצת מידע וקישוריות רשמו גידול דו ספרתי והסתכמו בכ-19.1 מיליון ש"ח וכ- 17.1 מיליון ש"ח בהתאמה.

העלויות ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכמו לסך של כ- 70.0 מיליון ש"ח לעומת עלויות בסך של כ- 73.4 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, קיטון בשיעור של כ- 5%. הקיטון בעלויות נובע בעיקר מקיטון בהוצאות שיווק בתקופת הדוח. 

הכנסות מימון, נטו ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכמו לסך של כ- 2.5 מיליון ש"ח לעומת הוצאות מימון, נטו ברבעון המקביל אשתקד, שהסתכמו בסך של כ- 5.2 מיליון ש"ח. המעבר להכנסות מימון ברבעון נובע מתשואה חיובית בשיעור של כ- 0.5% על השקעות החברה באיגרות חוב של ממשלת ישראל המנוהלות בתיקי ניירות ערך סחירים, לעומת תשואה שלילית בשיעור של כ- 2.5% ברבעון המקביל אשתקד. בנוסף, עליית שיעור הריבית, יצרה לחברה הכנסות בגין ריבית על פיקדונות בסך של כ- 1.5 מיליון ש"ח.

הרווח ברבעון הראשון של שנת 2023 רשם גידול ניכר בשיעור של כ- 73% והסתכם לסך של כ- 25.5 מיליון ש"ח לעומת סך של כ- 14.7 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הגידול ברווח נבע מעלייה בהכנסות משירותים, מקיטון בהוצאות, מהמעבר להכנסות מימון כאמור בניכוי עלייה בהוצאות המיסים כתוצאה מעלייה ברווח לפני מס. 

ה- EBITDA המתואם ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכם לסך של כ- 43.5 מיליון ש"ח, לעומת סך של כ- 36.8 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול בשיעור של כ- 18%. הגידול נובע מעלייה בהכנסות בשיעור של כ- 2% ומקיטון בהוצאות בשיעור של כ- 5%, בעיקר בעלויות השיווק.

הרווח המתואם ברבעון הראשון של שנת 2023 הסתכם לסך של כ- 26.1 מיליון ש"ח לעומת סך של כ- 14.9 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול בשיעור של כ- 76%. הגידול נובע מעלייה בהכנסות בשיעור של כ- 2% כתוצאה מגידול בפעילות, ומנגד קיטון בהוצאות בשיעור של כ- 7% בעיקר בעלויות שיווק וממעבר להכנסות מימון כתוצאה מתשואה חיובית על השקעות החברה בנכסים פיננסים המוחזקים למסחר.

ההון העצמי של הבורסה לסוף הרבעון הראשון הסתכם לסך של כ- 692.2 מיליון ש"ח, גידול בשיעור של כ- 1% בהשוואה לסוף שנת 2022. הגידול בהון נובע בעיקר מהרווח ברבעון בסך של כ- 25.5 מיליון ש"ח,  ובקיזוז רכישה עצמית של מניות החברה בסך של כ- 24.4 מיליון ש"ח.

הון ונזילות - עודף ההון לסוף הרבעון הראשון הסתכם לסך של כ- 615 מיליון ש"ח לעומת כ- 613 מיליון בסוף שנת 2022. עודף הנזילות לסוף הרבעון הראשון הסתכם לסך של כ- 273 מיליון ש"ח לעומת 257 מיליון ש"ח בסוף שנת 2022, גידול בשיעור של כ- 6% בהשוואה לסוף שנת 2022.

 
הודעה זו אינה מחליפה את האמור בדוחותיה התקופתיים של החברה, בהם נכלל המידע המלא והמדויק.

הכנסות החברה ממסחר וסליקה מושפעות, בין היתר, ממספר ימי המסחר והסליקה. ברבעון הראשון לשנת 2023 מספר ימי המסחר הסתכם ל- 64, בדומה למספר הימים ברבעון המקביל אשתקד. להלן מידע בדבר התפלגות ימי המסחר בין הרבעונים: 


לגרף הבורסה לני״ע בת״א לחצו כאן

71 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 47.77 מיליון ב הבורסה לני״ע בת״א
קרנות נאמנות שמחזיקות את הבורסה לני״ע בת״א. לרשימה המלאה
x