נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

עופר נמרודי, מנכ"ל הכשרת הישוב: "פותחים את 2023 עם המשך יישום מוצלח של אסטרטגיית הפיתוח של החברה"

הכנסות החברה ברבעון עלו בכ-41% לכ-206 מיליון שקל; הרווח הנקי ברבעון – כ-26 מיליון שקל; ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות הוכפל תוך 5 שנים לכ-1.5 מיליארד שקל

 

 
עופר נמרודי, צילום: רמי זרנגרעופר נמרודי, צילום: רמי זרנגר
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/05/2023

עיקרי התוצאות לרבעון הראשון לשנת 2023:

הכנסות החברה ברבעון הראשון לשנת 2023 עלו בכ-41% לכ-206 מיליון שקל, לעומת כ-146 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2022.  הגידול נובע מעלייה בהכנסות מהשכרת נכסים בחו"ל ובישראל ומיזום בניה למגורים בחו"ל ובישראל.

הרווח הנקי הסתכם בכ-26 מיליון שקל (כ-18 מיליון שקל לבעלי המניות), לעומת רווח נקי של כ-47 מיליון שקל (כ-33 מיליון שקל לבעלי המניות) ברבעון המקביל אשתקד. השינוי נובע בעיקר מגידול מתון יותר בסעיף עליית ערך נדל"ן להשקעה, וכן מגידול בהוצאות המימון, נטו. 

עליית ערך נדל"ן להשקעה הסתכמה בכ-18 מיליון שקל, לעומת כ-60 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בנכסים בישראל נרשמה ברבעון עליית ערך של כ-26 מיליון שקל, בעיקר בגין פרויקט שבעת הכוכבים  באילת, בעוד בפארקים הלוגיסטיים בחו"ל נרשמה ברבעון ירידת ערך של כ-8 מיליון שקל, בעיקר בשל התחזקות הזלוטי. 

ה-NOI ברבעון הראשון לשנת 2023 צמח בכ-33% לכ-76 מיליון שקל לעומת כ-57 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. 

סך המזומנים ושווי המזומנים והשקעות לזמן קצר הסתכם לכ-560 מיליון שקל.

ההון העצמי, נכון ל-31.3.2023, הסתכם לכ-2.7 מיליארד שקל (כ-1.5 מיליארד שקל לבעלי המניות), לעומת 2.65 מיליארד שקל (כ-1.5 מיליארד שקל לבעלי המניות) לסוף 2022. 

עופר נמרודי, מנכ"ל הכשרת הישוב
: "אנו פותחים את שנת 2023 עם המשך יישום מוצלח של אסטרטגיית הפיתוח של החברה, תוך גידול בפעילות הן בישראל והן בחו"ל. בישראל השקנו לאחרונה את "Nimrodi Tower" במתחם ה-BBC, ששיעור התפוסה הנוכחי בו כבר עולה על 50%. אנו מנהלים מספר משאים ומתנים מתקדמים מאוד להשכרת שטחים נוספים במגדל. בנוסף, בהמשך השנה אנו צפויים לסיים את הבניה במתחם המסחרי שבעת הכוכבים אילת, שעוד טרם השלמתה כבר נחתמו הסכמים להשכרת כ-62% מהשטחים בו. להערכתנו, שני הנכסים הללו יגדילו בין השנים 2023-2025 את ה-NOI בסך של כ-25-20 מיליון שקל מידי שנה ברמת הסולו, להיקף כולל של כ-170 עד 180 מיליון שקל בשנה, החל משנת 2025.

חברת MLP, זרוע הפארקים הלוגיסטיים של החברה באירופה, נמצאת בעיצומה של תכנית צמיחה אסטרטגית תלת-שנתית מרשימה, עם צפי להגעה ל-NOI של כ-270 מיליון שקל בשנת 2024. בנוסף, אנו מקדמים את הפרויקטים שלנו למגורים בפולין, הנמצאים בשלב הביצוע, עם צפי לרווחיות כוללת של כ-250 מיליון שקל בין השנים 2023-2027. 

פעילות ההתחדשות העירונית של הכשרת הישוב ממשיכה בתנופה וצמיחה, עם צבר של למעלה מ-28 אלף יח"ד בקנה. במהלך החודשים הקרובים יצטרפו עוד פרויקטים לשלב הביצוע, כך שסך הכל החברה תבצע 5 פרויקטים במקביל, הכוללים כ-500 יח"ד בסה"כ, עם צפי להמשך גידול הפרויקטים בביצוע בשנת 2024, כמובן בכפוף לרמת הביקושים בשוק. חברה זו תהפוך בשנים הקרובות לאחד ממנועי הצמיחה והרווחיות החשובים של הכשרת הישוב.

מבחינה פיננסית, אנו ממשיכים בשמירה על גמישות ניכרת ונזילות גבוהה. בשנים האחרונות אנו מציגים מגמה רציפה של הורדת מינוף, ואנו מתכוונים להמשיך במגמה זו."

במהלך הרבעון המשיכה הכשרת הישוב לקדם באופן ניכר את עסקיה:

זרוע הפארקים הלוגיסטיים MLP - נכון ליום המאזן ל-MLP  15 פארקים המניבים הכנסות, עם שטחים בנויים בהיקף כולל של כ-1,023 אלפי מ"ר, מהם מושכרים שטחים בהיקף כולל של כ-999 אלפי מ"ר (שיעור תפוסה הקרוב ל-100%), בהשוואה לשטחים מושכרים בהיקף כולל של כ-970 אלפי מ"ר בראשית השנה. בנוסף על הפארקים המניבים, לחברה קרקעות נוספות המיועדות להקמת פארקים חדשים - 2 בפולין,  2 בגרמניה ו- 1 באוסטריה עם פוטנציאל להקמת שטחים מניבים בהיקף כולל של כ- 1,679 אלפי מ"ר. ליום החתימה על הדוח, נמצאים בהקמה שטחים בהיקף של כ- 54 אלפי מ"ר, שמתוכם, בגין כ-48 אלפי מ"ר, נחתמו חוזי שכירות חדשים.

"Nimrodi Tower" שבמתחם ה-BBC בבני ברק - טופס 4 לבניין התקבל בנובמבר 2022. ליום 31/3/2023 עמד שיעור התפוסה במגדל על 51%.   

בתחום ההתחדשות העירונית - לחברה צבר של כ-28,700 יח"ד פוטנציאליות, מהן כ-6,600 יח"ד עם תב"ע מאושרת. פרויקט דה-האז בתל-אביב – במרץ 2023 החלו עבודות ההקמה בפרויקט להקמת 43 יחידות דיור, לאחר שהושלמה הריסה המבנה הקיים שכלל 23 יחידות דיור. הפרויקט נמכר במלואו לפני תחילת ההקמה.

לפני כשבוע עדכנה הכשרת הישוב התחדשות עירונית על כך שחתמה על הסכם עם חברת "בית וגג" לביצוע משותף של פרויקט "העלייה השנייה", פרויקט פינוי בינוי רחב היקף של למעלה מ-700 יח"ד אותו מקדמת הכשרה התחדשות בשכונת בת גלים בחיפה.  במסגרת ההסכם נקבע, כי "בית וגג" תעמיד לטובת הפרויקט הון עצמי עודף בגין חלקה של הכשרה התחדשות בסך של 45 מיליון שקל.

חלוקת דיבידנד לבעלי המניות - ביום 27/3/2023, דירקטוריון החברה החליט לחלק דיבידנד בסך כולל של 50 מיליון שקל, אשר שולם לזכאים ביום 17/4/2023.

הכשרת הישוב גייסה כ-126 מיליון שקל בחודש פברואר 2023 בהנפקת חוב פרטית בדרך של הרחבת סדרת אג"ח 23. לקראת הגיוס חברת מעלות S&P העניקה דירוג A- להנפקה. 

בתחילת מאי 2023 ביצעה החברה גיוס אג"ח בהיקף של כ-330 מיליון שקל בדרך של הרחבת סדרות 21 ו-25.לקראת הגיוס חברת מעלות S&P העניקה דירוג A להנפקה.

רכישה עצמית של מניות -  במהלך הרבעון הראשון של שנת 2023, החברה ביצעה רכישה עצמית של מניות תמורת סך כולל של כ-30 מיליון שקל, במסגרת תוכנית רכישה שאושרה על ידי הדירקטוריון בדצמבר 2022. 

רכישת מניות סקייליין - במאי 2023 החברה רכשה בעסקה מחוץ לבורסה ממניות סקייליין בתמורה לסך כולל של כ-13.7 מיליון שקל. בעקבות הרכישה, עלה שיעור החזקת החברה בסקייליין, מ-20.3% לכ-25.7%.

לגרף הכשרת הישוב לחצו כאן

107 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 36.49 מיליון בהכשרת הישוב
קרנות נאמנות שמחזיקות את הכשרת הישוב. לרשימה המלאה
x