הרווח התפעולי בתחום הרכב והאשראי הסתכם ברבעון הראשון של שנת 2023 ב-223 מיליון ש"ח, תוך רישום גידול של כ-18% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
הכנסות שלמה החזקות הסתכמו ברבעון הראשון של שנת 2023 בכ-1.3 מיליארד ש"ח לעומת כ-1.1 מיליארד ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
אסי שמלצר, יו״ר קבוצת שלמה: ״חטיבת הרכב והאשראי פתחה את שנת 2023 בתוצאות טובות מאוד, למרות האתגרים הרבים שפקדו את הענף ואת המשק בתקופה האחרונה. אני רוצה להודות להנהלת החברה ולעובדיה, שבזכותם פעילות החברה מתמידה להשתפר ובעקבות עבודתם המסורה אנו ממשיכים לספק לציבור הישראלי פתרונות תחבורה איכותיים בארץ ובחו"ל".
חברת שלמה החזקות, מקבוצת שלמה מפרסמת הבוקר, יום ד׳, 31 במאי 2023 את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון לשנת 2023 ומציגה תוצאות איכותיות.
להלן עיקרי הדוח הכספי כפי שדווח הבוקר לבורסה לנירות ערך בת״א:
תחום הרכב והאשראי
ההכנסות ברבעון הראשון לשנת 2023 הסתכמו בסך של כ-1 מיליארד ש"ח, בהשוואה להכנסות בתקופה המקבילה אשתקד, שהסתכמו בכ-0.9 מיליארד ש"ח.
הרווח התפעולי ברבעון הראשון של 2023, הסתכם ב-223 מיליון לעומת 189 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול ברווח הושפע מגידול בצי המושכר (המניב) ומעלייה בדמי השכירות התפעוליים.
הרווח הנקי (החלק המיוחס לבעלים) ברבעון הראשון של שנת 2023 רשם גידול של כ-9% והסתכם בסך של 131 מיליון ש"ח (174 מיליון ש"ח לפני מס), לעומת 121 מיליון ש"ח (169 מיליון ש"ח לפני מס) בתקופה המקבילה אשתקד.
תחום הביטוח
ההפסד של חברת שלמה ביטוח הסתכם ברבעון הראשון לשנת 2023 לסך 32 מיליון ש"ח, לעומת רווח של 2 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד, בעיקר עקב הרעה חיתומית שחלה, וזאת למרות גידול בפרמיות שהורווחו.