נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

באר שבע המליצה להפקיד תכנית להתחדשות בניינית בעיר

התוכנית מייצרת פוטנציאל תכנוני של כ- 38,000 יחידות דיור חדשות; התוכנית כוללת מסלול מהיר של תוכנית עם היתר ומאפשרת תוספת ממ"דים גם לדירות שנבנו אחרי 1980

 

 
קובי אוחיון, צילום: הדר לזרקובי אוחיון, צילום: הדר לזר
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/06/2023

הועדה המקומית לתכנון ובנייה באר שבע המליצה בפני הועדה המחוזית להפקיד את התוכנית להתחדשות בניינית בעיר ולהאריך את תוקפה של תמ"א 38.

לצד התוכניות להתחדשות עירונית מתחמית בשכונות הותיקות, התוכנית להתחדשות בניינית מהווה כלי חדש להתחדשות עירונית בארגז הכלים העירוני. התוכנית מבוססת על עקרונות תמ"א 38 להתחדשות המבנה הבודד ומתאימה את התוכנית לעיר באר שבע תוך הגדרת 3 מסלולי התחדשות – הריסה ובנייה מחדש, חיזוק ועיבוי ומסלול מיגון ועיבוי. זאת לצד גיבוש סט הנחיות תכנון ועיצוב עירוני המותאמות לאזורים השונים בעיר באר שבע.

במסגרת התוכנית יינתנו תמריצים נוספים ויתאפשרו שימושים למסחר ולמוסדות ציבור- ברחובות המתאימים לכך. את התוכנית מכין צוות תכנון בראשות האדריכלית עדי אסיף ממשרד גוטמן אסיף אדריכלים, בשיתוף עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית. 

קובי אוחיון, ראש המנהלת להתחדשות עירונית באר שבע ציין כי : "מהות התכנית היא להתאים את תמ"א 38 לעיר באר שבע. תמ"א 38 מסתיימת, לצד ההתחדשות שאנחנו מקדמים במתחמים הגדולים, ישנם מגרשים רבים המתאימים להתחדשות עירונית ברמת המבנה הבודד. ניתחנו את כל העיר הוותיקה, זיהינו איזה מגרשים מתאימים להתחדשות בניינית ולנפחי בנייה משמעותיים יותר ואיזה פחות וכך בנינו את התוכנית החדשה. התוכנית מאפשרת יצירת ודאות להתחדשות בניינית בעיר ומצטרפת לאסטרטגיה העירונית לקידום התחדשות עירונית, יחד עם תוכנית המתאר החדשה לעיר, מסמכי המדיניות להתחדשות השכונות הוותיקות והמתחמים המקודמים היום ברחבי העיר לפינוי בינוי. התכנית תחליף את תמ"א 38, והיא כוללת מסלול להיתר בנייה. היקף הזכויות בתוכנית מוגדר בצורה נפחית – קווי בניין, מספר קומות ותכסית מקסימלית. הבינוי על פי התכנית הוא עד 9 קומות, והוא משתנה בהתאם לאופיו של הרחוב. ברחבי העיר הבינוי הוא עד 7 קומות, וברחובות ראשיים עם חזית פעילה גובה הבינוי עולה ל-9 קומות. 

אחת הבשורות בתכנית זו היא בכך שניתן יהיה לקדם את היוזמות בהליך של היתר בנייה וללא צורך בהכנת תוכנית נוספת ועל כן מדובר בהליך מהיר יותר. בנוסף התוכנית נותנת מענה למבנים שלא עומדים בתנאי תמ"א 38, כאלה שנבנו לאחר שנת 1980, אך אין להם פתרונות מיגון, והתוכנית מאפשרת להם הוספת ממדים. 

x