חו"ל
ארה"ב
• הנשיא אובמה הודיע כי יסכים להאריך את הקלות המס מימי בוש על בעלי הכנסה גבוהה בתמורה להארכת ביטוח האבטלה הפדרלי וכן, קיצוץ במס על הדלק בסך 120 B $ לשנה אחת. הקלות המס יחולו על הכנסות מדיבידנד, נדל"ן, הכנסות מהון ומקורות נוספים במשך שנתיים הבאות. אובמה ציין כי האומה לא יכולה להרשות לעמה לקבל את ההקלות באופן פרמננטי.
• אג"ח ארה"ב רשמו עליות לאור הכרזות בפד כי יגדיל את רכישות החוב (התשואות ירדו מחת ל-3%). הדולר התחזק והאירו נחלש והמניות נסוגו על רקע החששות ממשבר החובות באירופה ויעילות המאמצים לעצור אותו. ברננקי ציין בראיון טלוויזיוני כי שיעור האבטלה לא ירד בקרוב והפד לא פוסל את המשך הרכישות בשוק האג"ח. השוק פירש את דבריו כ"הדברים אינם חיוביים כפי שהם נראים", וזאת על אף לא מעט נתונים כלכליים חיוביים בחודש האחרון.
אירופה
• שרי האוצר של אירופה מתנגדים לסיוע מיידי לפורטוגל ולספרד וגם להגדלת תכנית ההצלה של 750 B אירו וסומכים על הבנק המרכזי שרוכש בנמרצות את האג"ח במטרה להרגיע את השווקים הגועשים. בחוגים הכליים טוענים כי לגוש האירו אין שום "אמינות" כי יצליחו להשתלט על המשבר. לדברי אנשי אקדמיה יוון תהיה ברת מזל אם תצליח להימנע משמיטת חובות ואירלנד נמצאת בהכחשה.
• המכירות הקמעונאיות באנגליה זינקו בחודש נובמבר כאשר אינפלציית מזון הגדילה את הנפחים ומזג האוויר הקר הגדיל את הביקוש לבגדים החמים ולנעליים. בעוד שכלכלת אנגליה הציגה שני רבעונים החזקים ביותר בעשור האחרון, ממשלתה מתמודדת עם הקיצוץ התקציבי הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. מדד אמון הצרכנים ירד בנובמבר למינימום של ארבעת החודשים האחרונים.
אסיה
• מדדי המניות של אסיה עלו בחמישה הימים האחרונים כאשר התרבו הסימנים להתייצבות הכלכלה העולמית. את העליות הובילו מניות הסחורות. על המגמה השפיעו החלטת הבנק האוסטרי להותיר את הריבית ללא שינוי והפחתת ההחזקות של ממשלת ארה"ב בסיטיבנק. השווקים מברכים על כך שאחד הבנקים הגדולים הופך לעצמאי שוב.
ישראל
• המשנה לנגיד בנק ישראל, פרופ' צבי אקשטיין, נשא אתמול דברים בכנס השנתי של האגודה הגיאוגרפית הישראלית שנערך באוניברסיטה העברית בירושלים. פרופ' אקשטיין ציין כי כעת, ככל הנראה, לא מתקיימת בועה במחירי הדירות בארץ למרות תחילת מגמה מדאיגה של עליה חדה יותר במחירי הדירות מאשר בשכר הדירה. הוא הוסיף כי בנק ישראל נוקט בצעדים בכדי למנוע מצב של ניתוק שכזה במשק הישראלי.
• המשנה לנגיד מנה מספר סיבות לעליית המחירים, בראש ובראשונה - היצע מצומצם של קרקעות לבניה למגורים. הוא המשיך בציינו כי בעוד למינהל מקרקעי ישראל בעלות כמעט מוחלטת על קרקעות המדינה (כ-80%) הוא שותף רק ב-40% ביזמות הבניה למגורים. בעלות כה מאסיבית של המדינה בתחום הקרקעות ייחודית לישראל, וחוסר התמריצים של המינהל ליזמות עסקית הם בין הגורמים ללחץ לעליות המחירים שנצפה בחודשים האחרונים בשוק, בצד הריבית הנמוכה השוררת במשק והעלייה בהיקף האשראי למשכנתאות.
נכתב ע"י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





