נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

קרנות נאמנות זרות מתקרבות לישראל

בנק לאומי נערך לכניסת קרנות נאמנות זרות לישראל. ל-TheMarker נודע כי לאומי חתם על הסכם עם חברה בינלאומית לדירוג קרנות לשם קבלת שירותי דירוג לקרנות הזרות.

 

 
 

אתי אפללו
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/12/2010

בנק לאומי נערך לכניסת קרנות נאמנות זרות לישראל. ל-TheMarker נודע כי לאומי חתם על הסכם עם חברה בינלאומית לדירוג קרנות לשם קבלת שירותי דירוג לקרנות הזרות. זאת כדי לשלב את הדירוגים האלו במודל שהוא בונה ליועצי הבנק בשביל שיוכלו לתת ייעוץ בקרנות האלו ללקוחות.

תיקון החקיקה שיאפשר הפצה של קרנות נאמנות זרות נמצא בהליכי חקיקה ממושכים (תיקון 15 להשקעות משותפות בנאמנות). ואולם כנראה שבמערכת הבנקאות מעריכים כי הליכי החקיקה מתקרבים לסיום, ונערכים ליום שאחרי שבו יוכלו להציע ללקוחותיהם גם קרנות זרות.

הדיון בתיקון 15 לחוק צפוי להתחדש בתחילת השנה הבאה. המתחרה של לאומי, בנק הפועלים, עדיין לא חתם על הסכם עם חברה כזאת, אך בהפועלים ציינו כי גם הם נערכים להתאמת המודל וכניסת קרנות הנאמנות הזרות לישראל.

כדי שהיועצים יוכלו לייעץ ללקוח איזו קרן עדיפה לו, הבנק מספק לו מערכות ייעוץ תומכות, הבנויות לפי מודלים שונים שמשקללים בתוכם נתונים שונים, כגון תשואת הקרן וסטיות תקן. אחד הפרמטרים במודל הוא דירוג של הקרן בידי חברות הדירוג. כחלק מבניית מודל ייעוץ לקרנות זרות, חתם לאומי עם הסכם לקבלת דירוגים של החברות עם חברה בינלאומית. בראש מערך הייעוץ של בנק לאומי עומד שמוליק זלוטניק.

גם הרגולטורים נערכים לשינוי החקיקה, ולפני כמה שבועות הוציאה רשות ניירות ערך טיוטה נוספת לתיקון החוק, שמטפל בנקודות נוספות הרלוונטיות לכניסת קרנות הנאמנות הזרות לישראל. כך, למשל, נקבע בטיוטה כי כל מפיץ קרנות נאמנות, כלומר הבנקים השונים, יהיו חייבים להפיץ כל קרן זרה שתחפוץ בכך, אלא אם הוא בוחר לא להפיץ קרנות נאמנות זרות בכלל - ואז הוא לא יפיץ קרן זרה כלשהי.

אחד הנושאים המטופלים על ידי רשות ניירות ערך, לקראת כניסת קרנות הנאמנות הזרות לישראל, הוא דמי ההפצה שמשלמות חברות הקרנות לבנקים שמפיצים אותם. בעבר ניסתה רשות ניירות ערך להוביל מהלך לביטול עמלות ההפצה, ובמקום זאת הרשות הציעה כי הבנקים יגבו עמלות קנייה ומכירה ישירות מהלקוח. אולם מהלך זה לא יצא לפועל לאור התנגדות בנק ישראל.

כעת, בטיוטת התיקון לחוק שפורסמה לפני כמה שבועות, הציעה הרשות להפחית את דמי ההפצה בקרנות המנייתיות מ-0.8% ל-0.4%. בתיקון מציעה הרשות גם לחייב את קרנות הנאמנות להפחית את דמי הניהול ללקוחות בקרנות אלה בשיעור ההפחתה של עמלת ההפצה.

פורסם לראשונה ב-TheMarker

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאיהקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x