קבוצת בזק מפרסמת את דוח ה-ESG ל-2022

צמצום הפער הדיגיטלי, מיחדוש של כ-100 טון פסולת אלקטרונית, קידום גיוון, הכללה ושוויון מגדרי, והדיפת 2.5 מיליון התקפות DDOS ביום

 

 

 
גיל שרון, יו״ר בזק, צילום: רמי זרנגרגיל שרון, יו״ר בזק, צילום: רמי זרנגר
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/08/2023

קבוצת בזק הציגה את דו"ח האחריות התאגידית (ESG) לשנת 2022 עם שורה של הישגים, אתגרים ויעדים בתחומים הרלוונטיים לפעילות החברות בקבוצה: בזק, פלאפון, yes, בזק בינלאומי TECH, בדגש על חיבור ישראל גם מבחינה תשתיתית וגם מבחינה חברתית. 

יו"ר בזק, גיל שרון, "קבוצת בזק רואה זכות גדולה בכך שהיא נתפסת כחברה לאומית ומהווה חלק בלתי נפרד מההוויה הישראלית, לצד תחושת המחויבות לכלל אזרחי ישראל. במסגרת החזון שלנו 'מחברים את ישראל לעתיד טוב יותר', כל אחת מהחברות בקבוצה משקיעה משאבים רבים במטרה לחזק את המרקם החברתי, לקדם את הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית וליצור את התנאים לשוויון דיגיטלי".

חתירה לשוויון, צמצום פערים וחיבור הפריפריה

בזק מאמינה כי כולם זכאים לגישה שוויונית לאמצעים וידע דיגיטליים. עד סוף 2022 פרסה בזק תשתית של סיבים אופטיים שמשמשת יותר מ־ 1.5 מיליון משקי בית – נתון שמציב אותה כאחת החברות המהירות בעולם בקצב הפריסה. אם בשנה הראשונה להשקת פרויקט הסיבים, התרכזה החברה באזורים עירוניים בבנייה רוויה, בשנת 2022 כבר נרשמה התקדמות משמעותית בפריסה בבתים צמודי קרקע ובחיבור הפריפריה. חברת הבת פלאפון הייתה הראשונה להשיק את שירותי הדור החמישי בישראל, והיא ממשיכה להוביל את התחום עם למעלה מ-850 אלף מנויים לשירותים.

החיבור לסיבים ולדור 5 הוא בהלימה מלאה עם חזון הקבוצה לחיבור הקהילה בישראל לעתיד, לצמצום הפער הדיגיטלי וחיזוק המרקם החברתי של אוכלוסיות מוחלשות. בזק מקיימת בהתאם קשרים אסטרטגיים וארוכי טווח עם גופים ויוזמות חברתיות.

בין שלל הפרויקטים של בזק בקהילה, ניתן למנות תרומת שירותי תקשורת מתקדמים ובשנת 2022 נרתמו שירותים ל-343 עמותות בשווי של יותר מ־3 מיליון שקלים, לקיחת חלק בפרויקט ״מחשב לכל ילד״, אימוץ בית הספר הרצוג בחולון הכולל הקמת מערך תקשורת חכמה בבית הספר, חניכה של נערים ונערות בסיכוי על ידי עובדי בזק והעברת שיעורים לתלמידים בהתנדבות. 

בזק היא שותפה של עמותת תפוח שפועלת לקידום השיוויון הדיגיטלי בישראל מהקמתה. בשנת 2022 נחנך מרכז ידע קהילתי חדש בבת ים על ידי בזק ועמותת תפוח. עד היום הוקמו 20 מרכזים מאילת ועד קרית שמונה, שמצוידים בכיתות מחשבים ובתשתית של בזק, ומשמשים את עמותת תפוח להעברת קורסים, הכשרות ופעילויות נוספות בקהילה. במסגרת שיתוף הפעולה בפעילויות שתפוח מקיימת, זו השנה השלישית בה נתרמו מלגות בזק לזכרו של קובי פז, סמנכ"ל בחברה, שנפטר בפברואר 2020, חמש מלגות שנתיות למשתתפי תוכנית הבוטקאמפ של תפוח, שמטרתה לפתוח את הדלת לתעסוקה טכנולוגית מתקדמת לאנשים מכל קצוות החברה בישראל. השתיים גם פתחו יחד הכשרה משותפת, ו-11 בוגרי תפוח השתלבו בעבודה בבזק. 

בחברות הבנות של בזק: פלאפון, yes ובזק בינלאומי TECH נרתמו למגוון רחב של פרויקטים מרשימים לטובת הקהילה וביניהם: סיוע לפליטי המלחמה באוקראינה ע"י תרומת כרטיסי סים ודקות שיחה חינם, הקמת מוקד שירות לאיסוף תרומות לשורדי שואה, פרויקט "אחים גדולים" לסיוע לילדים שסובלים מאלימות, חרמות וחרדות, הקמת חדרי מחשב בקהילה בשיתוף החברה למתנ"סים, תרומת זמן שידור ומינויי טלוויזיה ועוד. 

מקדמים גיוון, הכללה ושוויון מגדרי, בחברות הקבוצה ועל המסך

בשנת 2022 קבוצת בזק פעלה רבות כדי להגדיל את הגיוון התעסוקתי בחברה והחלה לבנות תכנית אסטרטגית כדי לעמוד ביעד ה-ESG של הגדלת ייצוג העובדים מאוכלוסיות הגיוון ל-20%. חברות הקבוצה חברות בפורום הגלובלי Valuable 500 למען אנשים עם מוגבלות.  אוכלוסיית הגיוון בבזק קפצה לכ-15% מעובדי בזק ובזק בינלאומי TECH וכ-10% מעובדי yes. 

39% מעובדי דרגות הניהול בחברות בקבוצת בזק הן נשים. כדי לעמוד ביעד ה-ESG של שוויון מגדרי מלא בדרגים ניהוליים עד 2030 בכל החברות בקבוצה, הצטרפה בזק ל־ WEPsיוזמת השוויון המגדרי של האו"ם.

בבזק מונתה ממונה על גיוון, הכללה ושוויון מגדרי, הוקם פורום ייעודי לנושא בראשות סמנכ"לית משאבי אנוש וועדת היגוי המורכבות ממנהלים ומנהלות מכלל חטיבות החברה הקובעים ומיישמים את התכנית האסטרטגית. בתחילת השנה בזק קיבלה את אישור נציבות הזדמנויות בעבודה לתכנית הגיוון והכללה שלה. 

המחויבות לקידום גיוון, הכללה ושוויון מגדרי מקרינה גם החוצה לציבור, ובאה לידי ביטוי בייצוג נשי הולם בהפקות המקור של yes, על המסך ומאחורי הקלעים, ודמויות נאמנות למציאות מרקעים מגוונים: ב־88% מהפקות הילדים והנוער ישנה דמות ראשית נשית. ב־50% מהפקות המקור בתחום הדרמה עומדות בתפקידים הראשיים נשים. 

שמירה על הסביבה: הרבה יותר מיחדוש, הרבה פחות שימוש בחומרי אריזה 

בשנת 2022 העמיקה הקבוצה את תהליך הלמידה בנושא פליטות פחמן שנובעות מפעילותה, ובנתה תוכנית יעדים שנתיים לאיפוס פחמני עד שנת 2050 בהתאם ליעד ה-ESG שלקחה על עצמה, על־פי מתווה היעדים נתמכי המדע (Science Based Target). בשנת 2023 הוחלו יעדים אלו גם על החברות הבנות. בין היעדים אותם הצליחה להשיג הקבוצה: ירידה של 4.9% בטביעת הרגל הפחמנית, חיסכון של 9 מיליון קוט"ש אנרגיה, הקמת אתרים הנדסיים המשותפים לפלאפון וחברות נוספות המהווים 38% משיעור האתרים של החברה, ירידה של 50% בשימוש בחומרי אריזה לסטרימרים בחברת yes, עלייה של 35% בשיעור הרכבים ההיברידיים והחשמליים בבזק תוך שנתיים שמהווים מעל 50% מצי הרכבים, הרחבת יעד איפוס טביעת הרגל הפחמנית עד 2050 לכל החברות בקבוצה והצטרפות למערך דיווח פליטות הפחמן של CDP.

במפעל בזק-טק של בזק, בוצע מיחדוש של 95.5 טונות של פסולת אלקטרונית - עלייה של 102% לעומת שנת 2020. 

בבזק הוקם פורום התייעלות אנרגטית בראשות סמנכ"ל חטיבת תפעול ולוגיסטיקה ומנהלים מהחטיבות הרלוונטיות שפועל להשגת היעדים. 

הגנה על 70 מיליון מכשירים וחסימת יותר מ-2.5 מיליון מתקפות DDOS ביום

מי לא התמכר לפרסומת "סיב מוגן" של נס, סטילה וגידי גוב שמדגישה את ההגנה שנותנת רשת הסיבים של בזק באמצעות נתבי Be  המופעלים באופן אוטומטי ללא צורך במעורבות הלקוח. אלו חלק מפעולות ההגנה של נתבי Be בשנת 2022 :הגנה על 70 מיליון מכשירים ברשתות הביתיות של לקוחות החברה, חסימת יותר מ־ 2.5 מיליון תקיפות  DDOSמדי יום, בלימת 3 מיליון תקיפות פישינג מדי יום.

חברת הבת פלאפון מספקת הגנת סייבר חינם לכלל לקוחותיה המאפשר הגנה מפני מתקפות סייבר בגלישה סלולרית, ניהול רמת האבטחה בגלישה סלולרית והתראות וטיפים לגלישה בטוחה. 

גם בחברת הבת בזק בינלאומי TECH קיים שירות המעניק מענה מקיף, מהיר ומתקדם לארגונים כנגד מתקפות סייבר.

x