סטרטסיס בע"מ (נסד"ק: SSYS), המובילה בפתרונות הדפסה תלת מימדית בפולימרים, הודיעה היום על התוצאות הכספיות לרבעון השני של 2023.
הכנסות של 159.8 מיליון דולר, בהשוואה ל-166.6 מיליון דולר ברבעון השני של 2022.
רווח גולמי GAAP של 41.5%, בהשוואה ל-40.5%.
רווח גולמי Non-GAAP של 48.5%, בהשוואה ל-47.6%.
הפסד תפעולי לפי GAAP של 33.7 מיליון דולר, כולל הוצאות חריגות חד-פעמיות הקשורות למיזוגים ורכישות צפויים ופוטנציאליים, התגוננות מפני הצעת רכש עוינת, מאבק פרוקסי ושכר טרחה ליועצים מקצועיים בגינם, בהשוואה להפסד תפעולי בסך 23.5 מיליון דולר.
רווח תפעולי Non-GAAP של 5.0 מיליון דולר, בהשוואה לרווח תפעולי Non-GAAP בסך 1.9 מיליון דולר.
ההפסד הנקי GAAP הסתכם ב-38.6 מיליון דולר, או 0.56 דולר למניה מדוללת, כולל ההוצאות החד-פעמיות הנזכרות לעיל, לעומת הפסד נקי בסך 24.4 מיליון דולר, או 0.37 דולר למניה מדוללת.
הרווח הנקי Non-GAAP הסתכם ב-2.5 מיליון דולר, או 0.04 דולר למניה מדוללת, לעומת רווח נקי Non- GAAP בסך 1.2 מיליון דולר, או 0.02 דולר למניה מדוללת.
EBITDA מתואם של 10.6 מיליון דולר, לעומת 7.4 מיליון דולר.
23.2 מיליון דולר שימוש במזומנים לפעילות שוטפת, בהשוואה ל-22.8 מיליון דולר ששימשו לפעילות שוטפת ברבעון המקביל אשתקד, בשל העיתוי של תשלום התמריצים השנתי, גידול בחשבונות חייבים, הוצאות הקשורות למיזוגים ורכישות צפויים ופוטנציאליים, התגוננות מפני הצעת רכש עוינת, מאבק פרוקסי ושכר טרחה ליועצים מקצועיים בגינם.
ד"ר יואב זייף, מנכ"ל סטרטסיס, אמר: "סטרטסיס ממשיכה להציג תוצאות תפעוליות וכספיות איתנות למרות רוחות מאקרו-כלכליות נגדיות מתמשכות, וזאת הודות למעמדנו בייצור תוספתי בפולימרים, מודל עסקי עמיד ופרופיל פיננסי חזק. זהו הרבעון השני ברציפות שבו אנו מציגים הכנסות שיא הן בתחום החומרים המתכלים והן בשירותים, המעידים על עלייה בשימוש במערכות שלנו למרות הצמצום בתקציבי ההוצאות ההוניות של לקוחותינו. התמקדותנו המתמדת בביצועים המשיכה להשיג שיפורים משמעותיים ברווח נקי מתואם מרבעון לרבעון ולעומת התקופה המקבילה אשתקד, עם רבעון שמיני ברציפות של רווחיות מתואמת חיובית למניה".
ד"ר זייף הוסיף: "ברצוני להודות לעובדינו אשר ממשיכים לשמור על מיקוד, מיישמים את האסטרטגיה שלנו בצורה מצוינת ומסייעים לסטרטסיס להיות הארגון הבריא והצומח ביותר בענף. למרות תרחישי מיזוגים ורכישות שונים שעלו בתעשייה, מעורבות הלקוחות בכל הטכנולוגיות שלנו עודנה איתנה, ואנו ממשיכים לחפש אחר דרכים להרחיב את החדשנות והמוצרים שאנו מציעים. הוספת פעילות הייצור התוספי של חברת Covestro הניבה תוצאות מיידיות, והשילוב הצפוי שלנו עם Desktop Metal ייצור היצע מוצרים מקיף בתעשייה. ייצור תוספתי נמצא על סיפה של צמיחה אדירה, כאשר הלקוחות מאיצים את השימוש בטכנולוגיות שלנו בקנה מידה של ייצור תעשייתי. יחד עם המאזן החזק של החברה והמודל העסקי האיתן, אנו נמצאים בעמדה מצוינת להגיע לצמיחה רווחית ולהמשיך לייצר ערך לבעלי המניות".
תחזית פיננסית לשנת 2023:
בהתבסס על תנאי השוק הקיימים ובהנחה שההשפעות הגלובליות של לחץ אינפלציוני, העלאות הריבית ועלויות שרשרת האספקה לא ייצרו מגבלות נוספות על הפעילות הכלכלית.
החברה חוזרת על תחזית ההכנסות שלה ומאשררת את יתר התחזית שלה לשנת 2023:
הכנסות לשנה המלאה בסך של 630 מיליון דולר עד 670 מיליון דולר.
צמיחה רציפה בין הרבעונים, גבוהה משמעותית במחצית השנייה.
בהתאם לעלויות הנוכחיות של לוגיסטיקה וחומרים, שיעורי הרווח הגולמי non-GAAP לשנה המלאה יעמדו על 48.0% עד 49.0%, כאשר מרבית השיפור לעומת התקופה המקבילה אשתקד יושג במחצית השנייה של שנת 2023.
ההוצאות התפעוליות לשנה המלאה יסתכמו ב-290 מיליון דולר עד 300 מיליון דולר.
הרווח התפעולי Non-GAAP יעמוד על 2.5% עד 3.5%, ותרומתו לרווחיות תגדל במהלך השנה.
ההפסד הנקי GAAP יסתכם ב-115 מיליון דולר עד 96 מיליון דולר, או ($1.66) עד ($1.39) דולר למניה מדוללת, כולל הוצאות חריגות חד-פעמיות הקשורות למאבק פרוקסי ופעילויות הנוגעות למיזוג.
הרווח הנקי Non-GAAP יסתכם ב-9 מיליון דולר עד 17 מיליון דולר, או 0.12 עד 0.24 דולר למניה מדוללת.
ה-EBITDA המתואם יסתכם ב-35 מיליון דולר עד 50 מיליון דולר.
ההוצאות ההוניות יסתכמו ב-20 מיליון דולר עד 25 מיליון דולר.
תחזית הרווח Non-GAAP לשנת 2023 אינה כוללת הפחתה צפויה של נכסים בלתי מוחשיים בסך של 30 מיליון דולר עד 32 מיליון דולר, הוצאות בגין תגמול מבוסס מניות בסך של 28 מיליון דולר עד 30 מיליון דולר, והוצאות ארגון מחדש, הוצאות חד-פעמיות הקשורות למאבק פרוקסי ופעילויות הנוגעות למיזוג והוצאות אחרות בסך 52 מיליון דולר עד 57 מיליון דולר. תחזית הרווחים Non-GAAP לשנת 2023 כוללת התאמות מס בסך 2 עד 3 מיליון דולר על סעיפי ה-Non-GAAP שצוינו לעיל.
תחזית פיננסית לטווח הבינוני:
בנוסף, החברה מאשררת את התחזית שלה עבור מדדים כמותיים שנתיים עיקריים:
הרווחי הגולמי לשנת 2024 יהיה גבוה מ-50%, עם תזרים מזומנים חופשי חיובי.
ההכנסות לשנת 2026 יצמחו אורגנית ויעלו על מיליארד דולר, עם EBITDA מתואם של 15% או יותר.
ההתאמות הנדרשות בין מדדים כמותיים של GAAP ושל Non-GAAP מופיעות בטבלה בסוף ההודעה לעיתונות ובמצגת, לרבות פירוט לפי סעיפים עבור מדדים כמותיים Non-GAAP.
7 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 3.67 מיליון ב-STRATASYS LTD
קרנות נאמנות שמחזיקות את STRATASYS LTD.