נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יוליוס בר: נתוני מדד מנהלי הרכש מצביע על האטה כלכלית במדינות המפותחות

כאשר אירופה מראה סימנים לשפל

 

 
איור: פאנדראיור: פאנדר
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/08/2023

סוזן ג'והו, כלכלנית בבנק ניהול העושר "יוליוס בר": הסט האחרון של נתוני מדד מנהלי הרכש מצביע על האטה כלכלית במדינות המפותחות, כאשר אירופה מראה סימנים לשפל".

"הסט האחרון של מדדי מנהלי הרכש (PMI) מראה שאירופה ממשיכה לסבול ממוצקת ביקוש. בנוסף לביקוש העולמי הנמוך לסחורות, הפוגע בפעילות הייצור בכל הכלכלות המפותחות שנסקרו, ישנה גם ירידה בביקוש למגזר השירותים המרחיב את הפגיעה בו. אחת הסיבות לירידה בביקוש לסחורות ושירותים היא העלייה בערכי המשכורות והגבירה את ההוצאות עבור מעסיקים.

מגמת ההאטה הכלכלית ניכרת בעיקר בגרמניה, ש-PMI של מגזר השירותים שלה ירד בצורה ניכרת ונכנס למגמת התכווצות, בהשוואה לצמיחה מתונה בחודש הקודם. בצרפת, בינתיים, מיתון ה-PMI של השירותים נמשך בקצב קבוע. מגזר הייצור מראה סימנים להמשך האטה ואף ירידה לשפל של ממש, אך ייתכן ששיא המשבר כבר קרוב וממנו יהיה ניתן רק לעלות. אחד הסימנים לכך, הוא אופטימיות מצד השוק כי התפוקה בשנה הבאה תהיה גבוהה יותר. במקביל למגמות הללו, הצמיחה בהיקף התעסוקה במרבית הכלכלות המפותחות קרובה לעצירה.

יפן, לעומת זאת, ראתה עליות במדדי ה-PMI שלה, המונעות מהתנופה המתמשכת במגזר השירותים והגיוס הנלווה לכך. עם זאת, עסקים ציינו עלויות גבוהות יותר עקב עליית מחירי הנפט, מה שעלול להוסיף לאינפלציה באמצעות עליות מחירים עבור שירותים. לפיכך, עסקים אינם בטוחים שניתן לשמר את הפעילות הכלכלית החזקה הנוכחית. המגמה דומה גם עבור ארה"ב, שם ביקוש נמוך יותר לסחורות ושירותים, יחד עם המשך גידול העלייה במחירי הדלק, השכר ועלויות חומרי הגלם, הביאו לירידה באמון העסקים בתנופה הכלכלית. עם זאת, עסקים בארה"ב נשארים אופטימיים לעתיד בהקלה על התייצבות הריבית".

x