נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מדד אמון הצרכנים המפורסם על ידי בנק הפועלים ו-KANTAR ירד בחודש אוגוסט 2023

ירידה במדד השוטף ועליה במדד הציפיות

 

 
צילום סניף בנק הפועלים, קרדיט: אביב גוטליבצילום סניף בנק הפועלים, קרדיט: אביב גוטליב
 

כלכלני הפועלים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/09/2023

מדד אמון הצרכנים ירד באוגוסט 2023.

ירידה במדד למצב השוטף ועליה קלה במדד הציפיות.

אמון הצרכנים נמצא ברמה יציבה יחסית בשלושת החודשים האחרונים.

מדד אמון הצרכנים, שמפורסם על ידי בנק הפועלים ו-KANTAR, ירד בחודש אוגוסט 2023 ב-0.6 נקודות לרמה של 125.7 נקודות (אפריל 2002=100). המדד למצב השוטף ירד ב-2.4 נקודות ומדד הציפיות עלה ב-0.5 נקודות. 

כלכלני בנק הפועלים: מדד אמון הצרכנים ירד מעט בחודש אוגוסט, המדד נמצא ברמה יציבה יחסית מזה שלושה חודשים. אנו מעריכים שהירידה באמון הצרכנים הושפעה מאי-הוודאות הפוליטית ומהמשך עליות המחירים במשק. 

השכר הממוצע במשק ממשיך לעלות ובחלק גדול מהענפים הוא אפילו עולה על שיעור האינפלציה בשנה האחרונה. נתונים ראשוניים לחודש יולי מצביעים על עליית שכר ממוצעת של 6.2% ב- 12 החודשים האחרונים, לעומת אינפלציה בשיעור של 3.3%. למרות שעליית השכר גבוהה מהאינפלציה בשנה האחרונה, קשה לומר שכוח הקנייה של הצרכנים גדל, זאת נוכח ההשפעה המתמשכת של הריבית שהגדילה את החזרי האשראי ובעיקר המשכנתאות. האינדיקטורים לצריכה הפרטית ממשיכים להצביע ברובם על מגמת האטה. נתוני המגמה במדדי פדיון כלל ענפי המשק מצביעים על ירידה ניכרת. בהשוואה לשנה שעברה חלה ירידה של 1.1% במדדי הפדיון של כלל ענפי המשק. נתוני הרכישות בכרטיסי אשראי מצביעים על מגמת גידול של 1.3% ברבעון האחרון, קצב הנמוך מקצב גידול האוכלוסייה. אנו סבורים שמגמה זו של האטת הצריכה הפרטית, לא תשתנה בחודשים הקרובים. 


x