נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

2010: עליות בתיקי השקעות מנוהלים

בסיכום השנה החולפת, עלו תיקי השקעות מנוהלים במסלול ללא מניות בכ-8% , ומסלולים עם 20% מניות עלו בכ-10% | מנכ"ל קלי שוקי הון: "התאווה לסיכון גדלה בהתמדה"

 

 
 

Anet
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/01/2011

בשנת 2010 נרשמו, זו השנה השנייה ברציפות, עליות נאות בשוק ההון, בממוצע עלו תיקי ההשקעות בכ-10%, כך עולה מניתוח של קלי שוקי הון. לדעת יועצי החברה, הפתעת השנה הייתה במסלול הסולידי ביותר (ללא מניות) שנדמה היה שמיצה את עצמו בשנת 2009, אבל למרות זאת רשם עלייה של כ-8% ב-2010. הקונצנזוס בין מנהלי ההשקעות בשוק, הוא כי מסלול זה אינו צפוי לרשום הישגים דומים בשנת 2011.

בחישוב במצטבר עלה מסלול זה בין השנים 2008-2010 בכ-23%. התמהיל של המסלול הסולידי השתנה במהלך השנים וכעת הוא נוטה יותר לאג"ח קונצרני מאשר לאג"ח מדינה. החשיפה לאג"ח חו"ל במסלול זה אינה נפוצה בין מנהלי ההשקעות, ועושה הרושם כי התשואות הגבוהות של שנת 2010, בשונה משנת 2009 שהיה תיקון ל 2008, מהוונות את התשואות של שנים רבות קדימה. המשמעות היא כי עלייה בריבית עשויה ליצור הפסדי הון משמעותיים לחוסכים.

מסלול 80/20

המסלול זה הניב בשנת 2010 תשואה נאה של כ-10%, כאשר במצטבר עלה המסלול משנת 2008 בכ- 22%. הפוזיציה המנייתית באפיק זה עלתה ועומדת בממוצע על כ 90% הן בגלל העליות בשוק, והן בגלל רצון מנהלי ההשקעות להגיע לחשיפה גבוה לשוק המניות שנתפס כבעל פוטנציאל גבוה יותר לעומת שוק האג"ח.

מסלול 70/30

מסלול זה תופס בהדרגה את מקומו ההיסטורי של מסלול 80/20, בין היתר בגלל השינוי בטעמי הציבור וכן בעקבות שכנוע של מנהלי ההשקעות להגדיל את הסיכון. בשנת 2010 רשם מסלול זה תשואה ממוצעת כל כ-10.5%, ובמצטבר משנת 2008 כ–20%.

המסלול המנייתי

המסלול המנייתי עלה בשנת 2010 בכ-16%, אך במצטבר, מ-2008 רשם מסלול זה תשואה של 10.8% בלבד. למרות התשואה היפה ב-2010, סטיית התקן הינה גבוהה מאוד - יותר מפי 2 ממסלול 50/50 כאשר התשואה אינה מפצה על כך. מי ששמר על קור רוח בשנים האחרונות החזיר את הפסדיו והשיג תשואה מהגבוהות בשוקי המניות בעולם המערבי.

"התאווה לסיכון גדלה בהתמדה." סיכם את הניתוח אבי מנדה, מנכ"ל קלי שוקי הון. "כמי שעוסקים בתחום, אנו רואים את השינוי בטעמי הציבור. תחושת הסכנה חלפה, והלקוחות רוצים יותר. הם אינם מסתפקים בתשואות של 5-6 אחוזים אשר מספקים בתי השקעות מסויימים, אלא מבקשים את הרף הגבוה, ומוכנים לשלם בסטיית תקן גבוהה, ואחוז האחזקה גבוה באג"ח קונצרני." לדברי מנדה, השונות בין בתי ההשקעות הולכת וגדלה ובתי השקעות שלא מספקים תשואות גבוהות, מוחלפים במהירות. "בית השקעות אשר הפגין ביצועים מציינים בשנת 2008, אך שמר על דיפנסיביות גם בשנת 2009-2010 משלם את המחיר, והלקוחות אינם זוכרים לו חסד נעורים." הוסיף מנדה.

פורסם לראשונה ב-Anet


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 
x