רמי בז'ה יו"ר פורום העצמאים והפרילנסרים מבית ההסתדרות בכנס החירום של פורום איגודי המשק: "אני שואל את ראש הממשלה: אתה היית נותן לסמוטריץ' לנהל לך את תיק ההשקעות או את חשבון הבנק של משפחת נתניהו? או שהיית נותן לאחד כמו לניר ברקת שמבין משהו בכספים?"
את הדברים אמר בז'ה היום (ה), בכנס החירום של פורום ארגוני המשק. הכנס כלל את כל ההתאגדויות והארגונים המובילים במשק הישראלי.
מדבריו של רמי בז'ה, יו"ר פורום העצמאים והפרילנסרים מבית ההסתדרות: "מה שהציג שר האוצר בפני וועדת הכספים זהו ביזיון, זו סטירת לחי ויריקה בפרצוף. היה עדיף שיקום נציג משרד האוצר ויגיד שהם אינם מוכנים כלל, שהם מנותקים מהאירוע, ולא יציג את הדף העלוב הזה.
הפוליטיקה והפוליטיקאים אינפ מעניינים אותנו, אך המילה אחריות היא זו שחזרה לאופנה. ניר ברקת ישב איתנו ואמר שלושה דברים שהם הבסיס לסיוע לעצמאים: וודאות, פשטות ומהירות. וזה מה שאנחנו זקוקים לו כעת.
עם העצמאים והפרילנסרים אין לעשות חשבון, לא נוסחאות ולא התחשבנות. הם זקוקים לכל שקל בעת זו. אנחנו לא מחפשים רווחים ולא רווחה. אנו מחפשים הישרדות ודמי קיום.
אני אומר לשר האוצר: כמו שהמדינה צריכה לשמור החיילים שלה כדי שאלו ישמרו על גבולות והביטחון. תפקיד משרד האוצר הוא לשמור על בעלי העסקים כדי שהם יהיו אלה שימלאו את הקופה מחדש. על מה אתה שומר? למתי אתם שומרים את הכסף? כדי שלא יהיה כבר את מי להציל? ואני קורא לראש הממשלה, אנו יחד במלחמה הזו. אך כדי שנוכל לנצח אתם צרכים לספק ודאות למשק הישראלי כדי שנתפקד.
אנו לא עושים פוליטיקה על הגב של שר האוצר. אך מבקשים שלא יעשה פוליטיקה על גבנו. המשק זקוק לטיפול נמרץ, כאן ועכשיו, ולא לשר ששולח אותנו לדרכנו עם כל מני נוסחאות."