נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

עדי שטרן תמיר פישמן: חוסר הוודאות במצרים יגרום לעליות שערים בשותפויות הגז הישראליות ובפרט בפרוייקט תמר

מנהל השקעות סקטור אנרגיה ותקשורת בתמיר פישמן מגיב על ההפיכה במצרים.

 

 
 

אלי ממו
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
01/02/2011

במידה והמצב במצריים ימשיך להתדרדר, בטווח הקצר, חוסר הודאות והתנהגות העדר שנוטה לאפיין את שוק הגז הטבעי יגרום לעליות שערים בשותפויות הגז הישראליות בכלל והמחזיקות בפרויקט תמר בפרט .

ובהתאם ירידה במניית אמפל אמריקן.אמפל מייבאת לארץ ממצרים באמצעות EMG כ 2.1 BCM גז טבעי בשנה. לאחרונה חתמה אמפל עם החברה לישראל על חוזה לייבוא גז טבעי ארוך טווח. במסגרת החוזה ישנה אופציה לרכישת כמות נוספת  ובשבועות הקרובים הייתה אמורה החברה לישראל להחליט האם לממשה.האירועים האחרונים מטילים ספק בניצול האופציה הנ"ל ומעלים את סיכוייה של "תמר" לספק את הגז.

מכיוון שמחירי הגז הטבעי הם לוקאלים (מפאת עלויות שינוע גבוהות מאזור לאזור) ישנה סבירות לעליית מחיר הגז הטבעי בארץ שינבעו מהעדר  אלטרנטיבה קרובה ואמינה.

בטווח הארוך יש אינטרס כלכלי מובהק של הממשלה המצרית להמשיך ולספק את הגז לארץ ולכן בתרחיש שלא כולל בתוכו קטסטרופה במצריים, הגז ימשיך לזרום לארץ.

עד שהמצב יירגע  שוק הגז בארץ ימשיך לרתוח ולנוע בתנודתיות ובעצבנות. יש צורך להסתכל על הסיטואציה בראיה ארוכת טווח, לנתח באופן מקצועי כל חברה/שותפות לגופה, לנצל הזדמנויות ולברוח ממלכודות .


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x