ענף הבינוי בסכנה. לפי סקר שביצעה הלמ"ס לקראת סוף אוקטובר, על מצב העסקים בזמן מלחמת "חרבות ברזל", מסתבר שענף הנדל"ן מהנפגעים ביותר. 62% מהעסקים שנסקרו בענפי הבינוי, דיווחו שהם נמצאים על סף סגירה.
לגבי הפגיעה הצפויה בהכנסות החברה בחודש אוקטובר, בהשוואה לזמני שגרה, בתחום הבינוי מדובר בצפי לירידה דרמטית של 72%. רוב העסקים הנפגעים מרוכזים כצפוי במחוז הדרום והצפון.
מגמת הירידה במחירי השכירות נמשכת ומקיפה את כל הארץ. בדרום ובצפון הירידה משמעותית יותר, אבל גם במרכז ובמיוחד בתל אביב. דירות עם ממ"ד זוכים לעדיפות במיוחד ביישובי הדרום והצפון, אבל גם במרכז הארץ לאחר המטחים שהגיעו לגוש דן ותל אביב.
דירות על המדף. 62,000 דירות חדשות מצפות לקונים, למרות מבצעים אגרסיביים של הקבלנים. זאת בנוסף ל- 70,000 דירות יד 2 שמוצעות למכירה.
היקף הבנייה למגורים כיום. בישראל 11,600 אתרי בנייה, ו-168,000 יחידות דיור נמצאות בבנייה. ממוצע שנתי נדרש לביקוש השוטף כ-60,000 דירות.
משרד השיכון מתכוון להגדיל את מכסות הפועלים הזרים, העובדים בענף הבנייה, מ-30,000 כיום ל-50,000. לנוכח מצוקת כח האדם בענף. המשרד פנה גם לשר העבודה בבקשה לאשר העסקת עובדים בענף הבנייה עד 14 שעות ביום, ועד 84 שעות בשבוע. מספר הפועלים הפלסטינים שנגרע ברובו מהענף עקב המלחמה, עומד על כ-90,000.
באישור ביהמ"ש אתרי הבנייה בבת-ים, גבעתיים ורמת גן ייפתחו רק תחת אבטחה. זאת לאחר הסכמות אליהן הגיעו העיריות עם העותרים התאחדות הקבלנים, התאחדות התעשיינים ומספר חברות בנייה. כמו כן הוסכם כי ניתן יהיה להעסיק עובדים בעלי תעודת זהות כחולה בלבד, או עובדים זרים, לא תתאפשר עבודת פלסטינים. בזמני הגעת התלמידים לבתי הספר שער האתר יהיה סגור, והפועלים באתר לא יוכלו להיכנס אליו או לצאת ממנו.
130 אלף התושבים שפונו מעוטף עזה ומיישובי קו העימות בצפון, יישארו בבתי המלון ובבתי ההארחה במימון המדינה עד לסוף השנה.
כ-1,200 מבני קבע, ייבנו עבור המפונים מעוטף עזה, בתוך כ-3.5 חודשים. זאת לפי יוזמה של מספר חברות בנייה, שהוצעה בפגישה עם משרדי הממשלה והגופים הרלבנטיים. בין היתר נידונו במשרד השיכון, מנהל התכנון, ורמ"י, פתרונות זמניים כמו מתחמי קרווילות, אכלוס בדירות למגורים מהמלאי הקיים, סיוע בשכר דירה ועוד.
כמה זה עולה – מיגונית לחצר כ-30,000-45,000 שקלים. ממ"ד החל מ-90,000 שקלים.