ישראל
נגיד בנק ישראל אמר בכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי כי בנק ישראל חוזה צמיחה של 3.8% בשנת 2011, אך ייתכן מאוד כי תחזית זו תעודכן כלפי מעלה. הנגיד הדגיש בדבריו כי יעשה כל מה שידרש בכדי למנוע מקצב האינפלציה לעבור את תחום היעד וינקוט את הצעדים הנדרשים בכדי להוריד את קצב עליית המחירים בשוק הדיור.
ארה"ב
מדד הייצור עלה ב-3.9% לרמה של 60.8 נקודות בינואר, לעומת תחזיות כי ירד לרמה של 57.5 נקודות, לאחר שבחודש דצמבר היה ברמה של 58.5 נקודות. 14 מתוך 18 המגזרים הנסקרים דיווחו על עלייה בייצור מדצמבר.
הוצאות הבנייה ירדו ב-2.5% בחודש דצמבר, לעומת תחזיות לעלייה של 0.2% ולאחר שבחודש נובמבר ירדו ב-0.2% (מתוקן מעלייה של 0.4%). לעומת דצמבר 2009, ירדו הוצאות הבנייה ב-6.4%, כאשר ההוצאות בבנייה הפרטית ירדו ב-9.8%.
אירופה והמזרח
שיעור האבטלה באירופה נותר ברמה של 10% בחודש דצמבר 2010, לאחר ששיעור האבטלה בנובמבר תוקן מרמה של 10.1%. מספר המובטלים ירד בכ-19 אלף לסך של 15.775 מליון מובטלים. לעומת דצמבר 2009, עלה מספרם של המובטלים ב-178 אלף.
שיעור האבטלה בגרמניה ירד לרמה של 7.4% בחודש ינואר, לעומת תחזיות כי יישאר ברמה של 7.5%. מספרם של הבלתי מועסקים ירד ב-13 אלף, לעומת תחזיות שירד ב-11 אלף ולאחר שבחודש דצמבר עלה ב-1 אלף (מתוקן מעלייה של 3 אלף).
מה צפוי היום?
היום יפרסם בנק ישראל את דו"ח האינפלציה לרבעון הרביעי של שנת 2010.
ב-11:30 יתפרסם מדד הבנייה בבריטניה, אשר צפוי לעלות לרמה של 49.8 נקודות לאחר שהיה ברמה של 49.1 נקודות בדצמבר.
ב-12:00 יפורסם מדד המחירים ליצרן באירופה, אשר צפוי לעלות ב-0.8% בדצמבר, לעומת עלייה של 0.3% בחודש נובמבר.
ב-15:15 יתפרסמו נתוני ADP לשינוי במספר המשרות במגזר הלא-חקלאי בארה"ב, אשר צפויים להראות על תוספת של 148 אלף משרות בינואר, לעומת תוספת של 297 אלף משרות בחודש דצמבר.
נכתב ע"י המחלקה הכלכלית,
מגדל שוקי הון
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.