סלייס, חברת הגמל וההשתלמות בפלטפורמה דיגיטלית, ממשיכה להסתבך; בעקבות תלונות של עשרות מלקוחות החברה על קשיים במשיכת כספיהם מהחברה, מתכוונת רשות שוק ההון למנות מנהל מיוחד לחברה. המנהל המיוחד המיועד הוא אפי סנדרוב, מנכ"ל קרן הפנסיה הוותיקה עמיתים.
מדירקטוריון סלייס נמסר, כי "משיקולי שמירה על נכסי החברה וטובת העמיתים ובשל הנסיבות שנוצרו, החברה לא התנגדה למינוי מנהל מורשה בחברה מטעם רשות שוק ההון. זאת, מבלי שיהיה בכך הסכמה לאילו מהטענות שנטענו נגדה. נושאי המשרה בעבר ובהווה יעבדו בשיתוף פעולה מלא עם המנהל המורשה מתוך מטרה להביא להגנה מקסימלית לכספי העמיתים".
חברת סלייס גמל בע"מ (לשעבר קל-גמל) הינה חברת ניהול קופות גמל דיגיטלית ועיקר עיסוקה בניהול קופות גמל בניהול אישי (IRA). החברה היא בבעלות משפחת גולדברג (51%) ומשפחת טוקטלי (49%). לחברה היקף נכסים מנוהלים של כ – 3.5 מיליארד ₪.
בעקבות תלונות של לקוחות החברה, החלה רשות שוק ההון בחקירה של סלייס, כבר בתחילת 2023. במרץ האחרון חייבה הרשות את סלייס להחזיר ללקוחותיה 2.1 מיליון ₪, כספים שנגבו שלא כדין; בחודש מאי האחרון אף קנסה הרשות את סלייס בסכום של 2.04 מיליון ₪ בגין אי מענה לפניות ציבור שהוגשו כנגדה. הקנס הוקטן לבסוף ב-70% בעקבות ההסברים שהחברה נתנה לפיהם סלייס סיפקה שירות מלא ונאות לאותם עמיתים והעיצום הכספי משקף כשל טכני בדיווח לרשות שוק ההון על הטיפול בפניות הציבור.
בהודעת הרשות מאז, נמסר כי "בהליכי ביקורת שלה נמצא כי החברה לא השיבה ל-34 פניות ציבור שהוגשו כנגדה ובכך הפרה את הוראות הרשות בנוגע לטיפול בפניות הציבור וכן לא פעלה כנדרש מול לקוחות החברה שנפגעו מפעולותיה".
בנוסף, "הרשות מצאה ליקויים נוספים בהתנהלות החברה בכל הקשור לטיפול בפניות הציבור - סיווגים לא נכונים של פניות המשפיעים על דירוג החברה במדד השירות של רשות שוק ההון, עיכובים משמעותיים במענה לפניות ציבור נוספות".
מינוי המנהל המיוחד/מורשה הוא צעד חריג בנוף חברות הגמל וההשקעות, והוא הגיע לאחר חקירת הרשות וחשש מפני חוסר יכולת של החברה לאפשר משיכת כספים מחסכונותיהם. בנוסף, החברה הפסידה בחציון הראשון בסך כ-3.3 מיליון ₪ לעומת רווח של כ-300 אלף ₪ בחציון המקביל ב-2022.
_______________________________________
גולן חזני בכלכליסט מפרסם הבוקר כי ישנו חשש למאות מיליוני שקלים שהופקדו בקרנות אלטרנטיביות בתוך קופות גמל בניהול עצמי בסלייס. להלן לינקים לכתבות שפורסמו על ידי עמיתנו גולן חזני בכלכליסט.