1. יום המסחר האחרון לשנת 2023 נסגר בעליות שערים בכל מדדי המניות. מדדי ת"א-35, ת"א-125 ות"א-90 עלו היום בכ-0.6% ומתחילת השנה עלו 3.8%, 4.1% ו-4.3%, בהתאמה. מדד SME-60 עלה היום בכ-0.5% והשלים עלייה של 7% מתחילת השנה.
2. מדד ת"א בנקים-5 הוסיף היום כ-1.4% וסגר את השנה עם תשואה של כ-10.5%, ומדד ת"א פיננסים עלה בכ-1.6% (9.2%+ מתחילת השנה).
3. מדד ת"א נפט וגז (0.6%+) סיים את השנה כמדד הבולט בתשואה החיובית עם כ-38%. מדד ת"א-טכנולוגיה שעלה היום בכ-0.2% הניב תשואה של כ-17% השנה.
4. מנגד, המדדים הבולטים שהניבו תשואות שנתית שלילית ואכזבו השנה את המשקיעים הם מדד ת"א רשתות שיווק (11.7%-), ת"א קלינטק (9.7%-) ות"א תקשורת וטכנולוגיות מידע (9.3%-).
5. איגרות החוב הממשלתיות רשמו עליות קלות, כשמדדי תל-גוב צמודות ארוכות הטווח עלו עד 0.4% ומדדי תל-גוב השקליים עלו עד 0.1%.
מדדי תל-בונד השקליים המובילים עלו כ-0.2%, וצמודי המדד תל-בונד 20 ותל-בונד 60 עלו כ-0.4%.
6. דיווחים מעניינים מאתר המאיה:
יוזרוואי, העוסקת בפיתוח ושיווק פלטפורמה מקוונת הכוללת כלים טכנולוגיים למפעילי אתרי אינטרנט בהתמודדות עם הרגולציה בתחום הנגישות בדיגיטל, הודיעה כי חתמה על הסכם מיזוג עם חברה אמריקאית ספקית מובילה של פתרונות בתחום ההנגשה הדיגיטלית שתרכוש את מלוא מניותיה תמורת כ-99 מיליון דולר. מניית החברה ירדה היום בכ-6.3%.
פוםוום זינקה היום ב-38.5% לאחר שפרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי של השנה.