נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אקסטל השלימה את עסקת הנדל"ן הגדולה ביותר במאה שנים האחרונות בירושלים

בסך 750 מיליון שקלים על אדמות הפטריארכיה בירושלים

 

 
גארי ברנט, צילום: אקסטלגארי ברנט, צילום: אקסטל
 

מורן שקד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/01/2024

חברת אקסטל השלימה את רכישת קרקעות אדמות הפטריארכיה בירושלים מקבוצת ניות בסך עסקה של 750 מיליון שקלים (לא כולל מיסים ועלויות נוספות). זאת על אף המצב המאתגר שנוצר עקב מלחמת "חרבות ברזל". עסקת הענק, הנחשבת לעסקה הגדולה ביותר לרכישה בעיר ירושלים ב-100 שנים האחרונות ויותר, נחתמה לפני כשנה בינואר 2023 עם קבוצת ניות על הקרקע המבוקשת הכוללת כ-500 דונם. כעת מודיעה החברה כי העבירה את התשלום האחרון. להזכיר כי הרכישה כוללת קרקעות בשכונות טלביה, רחביה וניות, והן מוחכרות לקק"ל בחוזה שצפוי להסתיים ב-2050-2052. 

השלמת העסקה בעת הנוכחית, לאור האתגרים שחווה המשק הישראלי וחוסר הוודאות על רקע המלחמה, מבטאת הבעת אמון משמעותית של החברה והרוכשים בשוק הנדל"ן הישראלי. בפרט, מהלך זה מצביע על הפוטנציאל הרב הטמון בצמיחה והתפתחות העיר ירושלים בטווח הארוך. החברה החלה בשיחות עם הרשויות, על תכניות פיתוח והתחדשות עירונית בעיר.

בהקשר זה, יש להדגיש כי שאיפת החברה היא להגיע להסכם הוגן וקבוע עם קק"ל ועם הדיירים השונים לטובת קידום פרויקטי פינוי-בינוי על הקרקע שנרכשה. החברה מתכוונת לנהל מו"מ עם כל הצדדים המעורבים, ובפרט עם הדיירים לטובת מציאת פתרון מקיף והוגן, שעשוי לכלול חתימה על הסכמי מכירה והעברת הבעלות. 

את קבוצת ניות ייצגו בעסקה עוה"ד אברהם אברמן וליאת סאס ממשרד ש.פרידמן אברמזון ושות' ואת אקסטל ייצגו בעסקה עוה"ד אבי פורטן, דעואל פלאי ואלנתן באדל ממשרד אגמון עם טולצ'ינסקי.

גארי ברנט, מנכ"ל אקסטל: "השלמת העסקה כעת מצד קבוצת הרכישה מהווה הבעת אמון משמעותית בשוק הישראלי ובפרט בעיר ירושלים. מעבר לפוטנציאל הרב שאנו רואים בעסקה זו, אנחנו מאמינים כי למרות המלחמה והאתגרים שבה נמצאת ישראל, שוק הנדל"ן צפוי לצמיחה אדירה מיד בתום הקרבות. אנו נמצאים בימים אלה בשיחות עם כל הצדדים המעורבים, לרבות קק"ל והדיירים ומקווים למצוא פתרון הוגן עבור כולם". 

x