נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סטורג׳ דרופ - עולה מעל 8% לאחר אישור מ-Aisin של תאגיד טיוטה לתחילת פיתוח משותף

למערכת טעינה מהירה לרכב חשמלי | מנכ״ל סטורג׳ דרופ, שי כהן: "שמחים לשתף פעולה עם חברה שהנה חלק מאחד מתאגידי הרכבי הגדולים בעולם במטרה לייצר פתרון יעיל בתחום טעינת הרכב החשמלי"

 

 
שי כהן, מנכ״ל סטורג׳ דרופ בנמל אשדוד, קרדיט: אלון גלבועשי כהן, מנכ״ל סטורג׳ דרופ בנמל אשדוד, קרדיט: אלון גלבוע
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
14/01/2024

חברת סטורג' דרופ מדווחת על קבלת אישור עקרוני מ-Aisin Corporation, חברת בת של תאגיד טיוטה העולמי, לתחילת פיילוטים משותפים באתר הניסויים של החברה היפנית, לפיתוח מערכת אגירת אנרגיה לטעינת רכב מהירה. הפיילוטים ימומנו ע"י אייסין, לרבות הוצאות פיתוח ורכישת ציוד. כמו כן, הצדדים החלו במגעים להכנת הסכם מסחרי שיגדיר את הקניין הרוחני במערכת המשותפת ואת חלוקת רווחים ממכירות עתידיות בין החברות.

הפיתוח יעשה ע"י צוותים משותפים של שתי החברות ולפי התוכנית יפותח מוצר משותף הבנוי ממערכת אגירת האנרגיה לייצור חשמל של סטורג' דרופ (HyDrop) אשר ישולב עם הגנרטור המותקן ברכבי טויוטה. Aisin הינה חברה יפנית גלובלית העוסקת בפיתוח וייצור של חלקים ומערכות הינע וחשמל לתעשיית הרכב, בין היתר עבור תאגיד טויוטה

מטרת הצדדים הנה פיתוח מוצר שיאפשר טעינה מהירה של רכבים חשמליים, כאשר טעינת האנרגיה תבוצע ממקור סולארי או מרשתות החשמל בשעות השפל וכמו כן מניצול חום שיורי הנפלט ממפעלי ייצור להפקת חשמל.

במסגרת לוח הזמנים שנמסר מחברת אייסין, מפורטים השלבים להקמת הפיילוט הראשון והשני עד סיומם. בשלב ראשון, יבנה אב טיפוס ראשוני שהקמתו תושלם עד מרץ 2025 ולאחר הפעלתו תוקם מערכת נוספת, גדולה יותר ומשופרת, המבוססת על נתוני ההפעלה של המערכת הראשונה.

הצדדים החלו את התקשרותם לראשונה בחודש ינואר 2022 כשעד כה בוצעו בדיקות נאותות ע"י אייסין, לרבות הגעת צוות לישראל וביצוע בדיקות של מערכת ההדגמה שהותקנה בנמל אשדוד, משיכת נתונים מבקרי המערכת והפקת דוח מסכם.

שוק הטעינה המהירה של רכבים חשמליים צובר תאוצה, לצד הכרת השוק בבעיית הקושי של רשתות החשמל הקיימות לספק את דרישת האנרגיה העצומה בשעות השיא. התאמת הרשת החשמלית לדרישה זו מצריכה הגדלת התפוקה של הספק החשמל הזורם בקווים כיום כשמהלך כזה יצריך הגדלה של תחנות כוח ובניית קווי הולכה נוספים. התאמת רשת החשמל צפויה להיערך כעשור ולכן פתרונות מערכות אגירה, אשר טוענות אנרגיה בשעות השפל או ממקור סולארי מסתמנים כיום כפתרונות המובילים לצורך זה.

מנכ"ל חברת סטורג' דרופ, שי כהן: "אנו שמחים לשתף פעולה עם חברת אייסין שהנה חלק מאחד מתאגידי הרכבי הגדולים בעולם. עבור סטורג' דרופ מדובר בדריסת רגל משמעותית בשוק טעינת הרכבים העולמי, במטרה לייצר פתרון טכנולוגי יעיל בתחום טעינת הרכב החשמלי."

x