נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מידרוג מוציאה מבחינה את דירוג אג״ח א׳ של אליהו הנפקות, ומורידה את דירוג הסדרה מ-A2.il ל-A3.il, עם אופק יציב

הסיבה המרכזית - היעדר נראות דיבידנדים מצד מגדל אחזקות בשנתיים הקרובות

 

 
Image by osaba on FreepikImage by osaba on Freepik
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
15/01/2024

מידרוג מוציאה מבחינה את דירוג אגרות החוב (סדרה א)' שהנפיקה אליהו הנפקות בע"מ ומורידה את דירוג אגרות החוב (סדרה א)' מA2.il- ל,A3.il- תוך קביעת אופק דירוג יציב. הורדת הדירוג והוצאתו מבחינה עם השלכות שליליות, הינה בשל היעדר נראות דיבידנדים מספקת לשירות החוב, לצד הערכתנו כי החברה תממש שיעור מסוים של מניות מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים בע"מ לצורך שירות החוב העיתי, עד למועד הפירעון הסופי.

כך מדווחת היום אליהו הנפקות. מידרוג מסבירה, כי מגדל אחזקות (כולל מגדל ביטוח) מהווה את המקור התזרימי העיקרי לשירות החוב של אליהו על ידי חלוקת דיבידנדים או מימוש מניות כתלות בשוויה. "התלות הגבוהה של אליהו הנפקות בחלוקת הדיבידנדים ממגדל ביטוח לצורך שירות החוב בחברה, בהינתן המגבלות הרגולטוריות הקיימות בקשר עם יכולת חלוקת הדיבידנדים של חברות הביטוח (בשליטת אליהו. ק.מ.), מגבירה את סיכון האשראי של אליהו הנפקות".

החוב הפיננסי של אליהו הנפקות מסתכם בכ-730 מיליון שקל, נכון לסוף הרבעון השלישי של 2023. הוא נוצר לאחר עסקת רכישת השלטה במגדל מידי תאגיד ג'נרלי, שביצע שלמה אליהו ב-2012 המקור לחוב הוא אשראי שנטל אליהו מהבנקים לרכישת השליטה במגדל בשנת 2012, מידי תאגיד ג'נרלי האיטלקי. בשנת 2017 הוקמה אליהו הנפקות באמצעותה גייס  שלמה אליהו מהמוסדיים כ-1.3 מיליארד של באג"ח פרטיות, שהחליפו את החוב לבנקים.

מידרוג קובעת כי נזילות החברה בשנתיים הקרובות תלויה באופן ניכר במימוש חלקי של מניות מגדל אחזקות ו/או תמיכה ממקור חיצוני (דוגמת הלוואות בעלים). בהתאם לכך, ככל שהחברה לא תממש שיעור מסוים ממניות מגדל אחזקות ו/או תקבל תמיכה ממקור חיצוני, עלול להיות מופעל המנגנון המנדטורי, המאפשר לנאמן לממש מניות מגדל אחזקות, במידת הצורך, לשירות החוב.

מידרוג מעריכה כי אליהו יממש בשנים 2024-5 מניות של מגדל אחזקות בסך כולל של כ-520 מיליון ₪ לטובת החוב של אליהו הנפקות, והחברה תיהנה גם מדיבידנד מצטבר ממגדל שוקי הון בסך של כ50-45- מיליון ₪ בשנתיים הקרובות.

x