נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מניית מיטב טרייד עלתה 22.2% ביום המסחר הראשון שלה בבורסה בת"א

סקירת השוק של יחידת המחקר של הבורסה ליום שני 22.1.2024

 

 
Image by DCStudio on FreepikImage by DCStudio on Freepik
 

כלכלני הבורסה
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
23/01/2024

1. יום המסחר בשוק המניות בת"א החל בעליות שערים בשעות הבוקר, שהוחלפו בירידות בשעות הצהריים המוקדמות. מדדי הדגל סיימו את יום המסחר במגמה מעורבת וכמעט ללא שינוי. במדד ת"א-35 בלטו נייס, טבע וטאואר שעלו כ-2.8% כל אחת.

במדד ת"א-90 בלטו בין העולות נקסט ויז'ן (6.1%+) ומיטרוניקס (5.3%+), ותדיראן גרופ (4.7%-) וריטיילורס (3.4%-) בין היורדות.

2. מדד ת"א בנקים-5 המשיך לרדת גם היום (1.4%-), כשבנק מזרחי איבד קרוב ל-2%.

מדדי הטכנולוגיה בלטו היום לטובה כשמדדי ת"א טכנולוגיה ות"א טק עילית עלו כ-1.3% כל אחד. את העליות הובילו לייבפרסון (6.9%+), סולגרין (5.7%+) ונקסט ויז'ן ומיטרוניקס שהוזכרו לעיל.

3. מניית מיטב טרייד עלתה היום 22.2% ביום המסחר הראשון שלה בבורסה בת"א.

4. בשוק איגרות החוב הממשלתיות נמשכו הירידות, כשמדדי התל-גוב ארוכות הטווח ירדו עד כ-0.7%.

גם היום ירידות קלות בשוק איגרות החוב הקונצרניות כשמדדי התל-בונד המובילים ירדו עד 0.2%.

5. עליות שערים של עד כחצי האחוז בשוק המניות בארה"ב. מגמה מעורבת במסחר במניות הדואליות הגדולות, כשטבע בולטת בין העולות עם כ-3%, וקנון בין היורדות עם ירידה של כ-4%.

6. דיווחים מעניינים מאתר המאיה:

מניית סולגרין עלתה 5.7% בעקבות פרסום הצעת רכש מלאה ע"י חברה בת של בעלת השליטה ג'נריישן קפיטל, שהובילה להתפטרות יו"ר סולגרין.

x