נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מי קורא? חוזים חדשים לפתיחת חשבון עובר ושב

החל מה- 01.04.2011 יוחתמו הלקוחות החדשים בבנקים על חוזים חדשים לפתיחת חשבון עובר ושב. מה יש בהם?

 

 
רינת אשכנזי רינת אשכנזי
 

רינת אשכנזי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/04/2011

חו"ל

•פתיחת השנה הגרועה ביותר בשנים האחרונות עבור נחושת תמשך כנראה גם ברביע הזה לפני התיקון כלפי מעלה בהמשך השנה. הסיבה לכך הינה הגידול במלאים, ירידה בביקוש הסיני ויפני לפני תכניות השיקום. המחסור לפי סקר בלומברג יגיע לקראת סוף השנה. הביקוש לנחושת ילך ויגבר בשנים הבאות, מעריכים הכלכלנים, ולא צפויים מיזמי כרייה חדשים בתקופה הקרובה.      

אירופה

•האירו שרק לפני מספר חודשי הבטיח להיות "הכישלון" של המטבעות רשם את הרביע המרשים ביותר במבט היסטורי, זאת על רקע האת הצמיחה בגרמניה והכנות קובעי המדיניות להתחיל בתהליך העלאת הריבית. האירו התחזק ב-3.5%, הקצב המהיר ביותר מאז סוף 2008. ההסבר לחוסן טמון במחויבות מדינות "הליבה" למצוא פיתרון למשבר החובות.        

•ניסיונותיה של ספרד להשתלט על הגירעון התקציבי יכולים לרשום נסיגה, נשום שראש הממשלה הנוכחי ביקש ממפלגתו למצוא מועמד חדש לקראת הבחירות בשנה הבאה. המשקיעים תגמלו את תכנית הצנע של ספרד ותשואות האג"ח ירדו, על אף המשבר בפורטוגל.  

אסיה

•היצרנים היפניים צופים כי האמון העסקי ירד בחודשים הקרובים על רקע רעידת האדמה והשלכותיה. הפגיעה באמון נבעה נוכח הפגיעה בתשתיות הייצור ולאור העובדה כי Tokyo Electric Power נלחמת עם דליפה רדיואקטיבית. עם זאת, הפגיעה בסנטימנט פחות חמורה ביחס למשבר פיננסי.   

•המניות באסיה רשמו עליות הוון הקוריאני התחזק, הנפט עלה והין נחלש על רקע הציפייה להתחזקות הצמיחה בעולם. מגמת המיזוגים והרכישות מעצימה את המגמה.

ישראל

•הפיקוח על הבנקים הורה לכל הבנקים המסחריים להשלים את מלאכת התיקון של החוזים הנוהגים אצלם לפתיחת חשבון עובר ושב. משהסתיימה תקופת ההערכות שניתנה לבנקים לצורך כך, יוחתמו הלקוחות החדשים, החל מה- 01.04.2011, על חוזים חדשים לפתיחת חשבון עובר ושב. חוזים אלה יהיו הוגנים יותר, שכן הם לא יכללו סעיפים מקפחים אשר בית המשפט הורה על ביטולם או תיקונם.

נכתב ע"י רינת אשכנזי,
אקסלנס בית תהשקעות


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x