נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אלוני חץ מדווחת על תוצאותיה לרבעון הראשון לשנת 2024

ההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון הראשון לכ-340 מיליון ש"ח, לעומת כ-218 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. ההפסד ברבעון הראשון נבע בעיקרו מהפסדי שערוך של כ-416 מיליון ש"ח, שהושפעו בעיקר מעליית שיעור היוון נדל"ן להשקעה בארה"ב ובבריטניה

 

 
נתן חץ, מנכ״ל אלוני חץ, צילום: יח״צנתן חץ, מנכ״ל אלוני חץ, צילום: יח״צ
 

אדם כהן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/05/2024

אלוני חץ מדווחת על תוצאותיה לרבעון הראשון לשנת 2024

ההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון הראשון לכ-340 מיליון ש"ח, לעומת כ-218 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. ההפסד ברבעון הראשון נבע בעיקרו מהפסדי שערוך של כ-416 מיליון ש"ח, שהושפעו בעיקר מעליית שיעור היוון נדל"ן להשקעה בארה"ב ובבריטניה.

ה-FFO של הקבוצה ברבעון הראשון הסתכם ב-148 מיליון ש"ח, לעומת 168 מיליון ש"ח ברבעון המקביל.

מתחילת שנת 2024 ועד מועד פרסום הדוח השקיעה החברה בחברות המוחזקות סך של כ-319 מיליון ש"ח, ששימש ברובו להקטנת אשראים בחברות המוחזקות.

ההון העצמי למניה על בסיס NAV סחיר (לפני מיסים נדחים) להיום עומד על 39.1 ש"ח.

מר נתן חץ, מנכ"ל אלוני חץ מסר: "אנו מסכמים את הרבעון הראשון לשנת 2024 תוך המשך פיתוח הקבוצה בתקופה מאתגרת בשווקים השונים בהם אנו פועלים. ברבעון הראשון רשמנו הפסדי שערוך נוספים, אך אנו מאמינים שאנחנו מתקרבים לתחתית, במקביל לשינויים שיחולו בסביבת הריבית בארה"ב. 

אנו נהנים מתזרים גבוה בחברות הבנות הממשיכות לקדם את תכניותיהן העסקיות ממקורותיהן, תוך שמירה על רמות מינוף סבירות וגמישות פיננסית רחבה, הן בחברות הבנות והן באלוני חץ.

בישראל פועלת אמות לטיוב תיק הנכסים שלה, תוך השקעה בהקמתם של שישה פרויקטים חדשים, ובראשם פרויקט הדגל ToHa2 בת"א. בארה"ב סיימה Carr מהלכים להעברת שלושה נכסים לשליטת המלווים, תוך צמצום חובותיה הפיננסיים. בבריטניה עוסקת Brockton בהגדלה משמעותית של זכויות הבנייה בנכסיה ופועלת לפיתוח פרויקטים יזמיים שבכוונתה להקים בעשור הקרוב.

למרות האתגרים השונים, הן בעולם והן בישראל, אנו מזהים ביקוש ער לבנייני Trophy כמו אלו שאנו מפתחים, ומאמינים כי במהלך השנה הנוכחית נחזה בניצני התאוששות בשווקי הפעילות השונים". 

אירועים עיקריים ברבעון הרביעי ולאחריו בחברות המוחזקות:

אמות (51.1%)

בחודש מרץ 2024 השלימה אמות הנפקות אגרות חוב (סדרות ח', ט' ו-י') בהיקף כולל של כ-563 מיליון ש"ח ע.נ. ובתמורה כוללת (נטו) של כ-554 מיליון ש"ח.

בחודש פברואר 2024 חתמה אמות על הסכם לרכישת קרקע בשטח כולל של כ-5.6 דונם ברחוב הסוללים 4-8 בת"א (מול מתחם Toha), בתמורה לסך של כ-210 מיליון ש"ח. אמות מקדמת תכנון מקדמי ביחד עם בעלי קרקעות גובלות. על המקום מקודמת תוכנית מתאר ארצית מספר 70 (תגבור זכויות בניה בסמיכות לתחנות הסעת המונים.

פעילות הקבוצה בארה"ב

במהלך הרבעון הראשון נמשכה ירידת הערך בשווי תיק הנכסים המניבים של Carr ו-AH Boston בשל המשך מגמת העלאות שיעורי ההיוון. כתוצאה מכך, רשמה אלוני חץ ברבעון הראשון הפחתת ערך של כ-354 מיליון ש"ח בגין הפעילות בארה"ב. 

במהלך הרבעון הראשון ולאחריו העבירה Carr את השליטה בשתי ישויות המחזיקות בנכסים (בבעלות ובחכירה), להן עודף התחייבויות על שווי נכסים (שהינן על בסיס Non recourse), למלווה ולמחכיר. בעקבות האמור, Carr תרשום רווח בסך של כ-80 מיליון דולר (מתוכו כ-15 מיליון דולר נרשם ברבעון הראשון והיתרה צפויה להירשם ברבעון השני).

במקביל,Carr התחילה לממש את האסטרטגיה לכניסה לתחום דיור להשכרה עם הסבת בניין משרדים בצפון וירג'יניה למגורים, לצד רכישת קרקע בצפון וירג'יניה להקמת בניין מגורים נוסף. Carr פועלת לשינוי תב"עות ולצירוף משקיעים לפרוייקטים האמורים.

Brockton Everlast (83.7%) [BE]

BE פועלת לקידום תוכניות להגדלה משמעותית של זכויות הבנייה עבור פרויקטים יזמיים בעשור הקרוב, אשר עתידות להגדיל את הפורטפוליו הקיים ב-2.1 מיליון רגל רבוע (להיקף כולל של 3.55 מיליון רגל רבוע). עד בסמוך למועד פרסום הדוח, התקבלו אישורי תב"ע בהיקף של כ-0.7 מיליון רגל רבוע (תוספת של כ-0.4 מיליון רגל רבוע ביחס לזכויות הבניה הקיימות היום).

במהלך הרבעון הראשון התקשרה BE בהסכמים למימון מחדש בהיקף כספי כולל של 120 מיליון ליש"ט, תוך כדי גיוס הון עצמי מבעלי המניות.

במהלך הרבעון הראשון רשמה אלוני חץ הפחתת ערך של 64 מיליון ש"ח בגין הפעילות בבריטניה. השערוך השלילי של הנכסים נבע בעיקר מהעלאת שיעור ההיוון של תזרים המזומנים החזוי של הנכסים. 

אנרג'יקס (50.3%)

במהלך הרבעון הראשון התקשרה אנרג'יקס במזכר הבנות לא מחייב לרכישת צבר פרויקטים בארה"ב, בהספק של מעל 1.2GWp והספק אגירה של 1.2GWh ברשת החשמל PJM.

לאחר תאריך הדוח, השלימה אנרג'יקס רכישה של שני פרויקטים בפנסילבניה ארה"ב בהספק כולל של כ-200MWp. 

לאחר תאריך הדוח, השלימה אנרג'יקס עסקת מימון והשקעת שותף מס בגין צבר פרויקטים E3 (וירג'יניה 3 ו- PA1 בהספק של 412MWp), בסך כולל של 530 מיליון דולר ארה"ב.


ֿֿֿהגידול בהפסד הנקי ברבעון הראשון נובע בעיקר משערוכים שליליים בהיקף כולל של כ-416 מיליון ש"ח), אשר נבעו בעיקר מעליית שיעור היוון נדל"ן להשקעה בארה"ב ובבריטניה. 

מתחילת 2024 ועד פרסום הדוח השקיעה החברה 319 מיליון ש"ח בחברות מוחזקות, מתוכם סך של 317 מיליון ש"ח הושקע ברבעון הראשון.

דיבידנד 

בחודש מרץ 2024 קבע דירקטוריון החברה כי בשנת 2024 בכוונת החברה לחלק דיבידנד שנתי מינימאלי בסך של 72 אג' למניה שישולם ב-4 תשלומים רבעוניים שווים, בכפוף להחלטה ספציפית של הדירקטוריון בתום כל רבעון. בהתאם לכך, הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד לרבעון השני של שנת 2024 בסך של 18 אגורות למניה (כ-32 מיליון ש"ח), אשר ישולם במהלך חודש יוני 2024.

לגרף אלוני חץ לחצו כאן

280 קרנות נאמנות שמחזיקות סה"כ 270.75 מיליון באלוני חץ
קרנות נאמנות שמחזיקות את אלוני חץ. לרשימה המלאה
x