נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

כלל פיננסים ברוקראז`:שטראוס - תגובה לדוח: מותירים המלצה בתשואת שוק במחיר 55 ש"ח

צד ההוצאות משפיע לרעה על הרווחיות של שטראוס ברבעון הנוכחי בעיקר על רקע עליית מחירי ח"ג (אנרגיה, קפה) והשפעת הוצאות פיתוח מעבר לים (סברה ופעילות המים בסין ובריטניה) שישתפרו בהדרגה.

 

 
 

צחי אברהם
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/05/2011

צד ההוצאות משפיע לרעה על הרווחיות של שטראוס ברבעון הנוכחי בעיקר על רקע עליית מחירי ח"ג (אנרגיה, קפה) והשפעת הוצאות פיתוח מעבר לים (סברה ופעילות המים בסין ובריטניה) שישתפרו בהדרגה. אבל התמחור הנוכחי של שטראוס הוא מלא והופך מעניין רק במתן קרדיט משמעותי לפעילות המים בסין.

אנחנו מעדיפים להמשיך שבת על הגדר: אין שינוי בהמלצה: ת. שוק במחיר 55 ₪. 

ישראל – רבעון שני של תוצאות טובות בשורת המכירות עם גידול של4.4% מול הרבעון המקביל גבוה מצמיחת שוק המזון. הרווח התפעולי היה קצת פחות טוב עם 1.1%.  העלאת מחירים חלקית אמורה להשפיע גם על הרבעונים הבאים.

קפה – הסיפור של חטיבת הקפה הוא סיפור של חומרי הגלם בעולם. מחירי הפולים טסו למעלה ולמרות תנודתיות המחירים הגבוהים נותרו גם ברבעון השני. מחירים הגבוהים משפיעים לרעה הם על המכירות (מחיר עולה, כמות יורדת) והן על הרווחיות (לא ניתן לגלגל את העלייה כולה על הלקוחות) ולכן גם ברבעון הזה אנחנו רואים את היקף המכירות שצמח ב- 0.5% והרווח התפעולי ירד ב- 43%.

סברה – צמחה אורגנית בנטרול מטבעות בשיעור של 19%, רבעון שני של צמיחה יפה אך נמוכה מקצבי ה- 30%+ שהכרנו בעבר על רקע נתח שוק משמעותי של 51% בקטגוריה. יחד עם CCF  שנרכשה סברה צמחה דולרית בשיעור של 41%. CCF. סברה סגרה את המפעל הישן ברבעון הראשון והשינוי יחזיר בחזרה את המרווח התפעולי לשיעור דו ספרתי אחרי 5.6% ברבעון הנוכחי. ההכנסות לכניסה לקנדה ומקסיקו בהיקף גדול יותר נמשכות. 

מים סיניים – שטראוס תחל את פעילות שיווק המים המשותפת עם האייר בבייג'ין, שנחאי וצאנגדו ותתרחב בשלב השני לערים נוספות. שטראוס ממשיכה להתרחב גם בבריטניה שכרגע גוררת בעיקר עלויות והפעילות המקומית המציגה רווחיות נמוכה יותר על רקע מבצעים לקראת כניסת מטהר המים של אלקטרה לשוק.

נכתב ע"י צחי אברהם,
כלל פיננסים ברוקראז'
 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x