לתום הרבעון לחברה ולחברות מאוחדות שלה יתרות מזומנים ושווי מזומנים של כ- 218.4 מיליון שקל, יתרות המזומנים מאפשרים לחברה להמשיך ולממש את תוכניותיה האסטרטגית להמשך צמיחה.
נכון לתום הרבעון הראשון לשנת 2024 (עפ"י הדוח הכספי המאוחד המורחב של הקבוצה) יחס ה- LTV (המאוחד המורחב של הקבוצה) הסתכם בכ- 49% ושיעור ההון העצמי מסך המאזן עמד על כ-39.2%.
ביטוי למינוף נמוך, שמרני, בנוסף לקווי אשראי לא מנוצלים.
הוצאות המימון ברבעון הראשון לשנת 2024 הסתכמו בכ- 14.6 מיליון שקל, לעומת 14.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, עקב הגידול בהיקפי פעילויות החברה.
בתקופת הרבעון הראשון של שנת 2024 השלימו חברות בנות של החברה את רכישתם 4 נכסים מניבים בגרמניה ובכך הושלמה רכישת פורטפוליו כולל של 13 נכסים, בתמורה לסך כולל של כ- 27.8 מיליון אירו, העסקה מגלמת תשואת CAP של כ- 10.42% ותשואת ממוצעת להון העצמי (COC) של כ- 11.72%.
לאחר הרבעון, השלימה חברה בת של החברה עסקה במסגרתה נרכש נכס מניב בעיר ברלין (מושכר לרשת OBI), בתמורה לסך כולל של כ- 21.9 מיליון אירו, העסקה מגלמת תשואת CAP של כ- 8.31% ותשואת ממוצעת להון העצמי (COC) של כ- 12.82%.
בימים אלה, בוחנת החברה רכישת נכסים מסחרים המשרתים את צורכי האוכלוסייה בגרמניה, בהיקף של כ- 56.3 מיליון אירו, בתשואת עסקה (CAP) ממוצעת של כ- 9.3%.
במקביל, החברה מנהלת מו"מ למכירת 8 נכסים מסחריים המשרתים את צורכי האוכלוסייה בגרמניה נכסים שהליך השבחתם הסתיים. צפי התמורה הכוללת בגין מכירת 8 הנכסים מוערך בכ- 35.5 מיליון אירו, המשקף תשואת (CAP) ממוצעת של כ- 5.27% ובתשואה להון העצמי (לשנה) מעל ל- 30%.
אבי לוי, יו"ר דירקטוריון להב אל.אר: "להב אל. אר מסכמת את הרבעון הראשון לשנת 2024 עם צמיחה של כ- 7% בהכנסות החברה וברווח נקי של כ- 4.4 מיליון שקל. גם ברבעון הראשון של השנה המשכנו להוכיח לציבור המשקיעים שהניסיון המוכח שנצבר בהנהלת ניסיון הכולל: יכולות ניהול, יכולות יזמות, הכרות מעמיקה עם השוק, זיהוי עסקאות הזדמנותיות, רכישת נכסים אטרקטיבים ומכירת נכסים שהשבחתם הושלמה, המשולבים עם אמון מצד הגופים הממנים, וקופת מזומנים דשנה מאפשרים לנו בלהב לאתר אחר הזדמנויות המצויות בשוק ולממשן.
בתקופת הרבעון הראשון של שנת 2024 השלימו חברות בנות של החברה את רכישתם 4 נכסים מניבים בגרמניה ובכך הושלמה רכישת פורטפוליו כולל של 13 נכסים, בתמורה לסך כולל של כ- 27.8 מיליון אירו, העסקה מגלמת תשואת CAP של כ- 10.42% ותשואת ממוצעת להון העצמי (COC) של כ- 11.72%.
לאחר הרבעון, השלימה חברה בת של החברה עסקה במסגרתה נרכש נכס מניב בעיר ברלין (מושכר לרשת OBI), בתמורה לסך כולל של כ- 21.9 מיליון אירו, העסקה מגלמת תשואת CAP של כ- 8.31% ותשואת ממוצעת להון העצמי (COC) של כ- 12.82%.
במקביל, החברה מנהלת מו"מ למכירת 8 נכסים מסחריים המשרתים את צורכי האוכלוסייה בגרמניה נכסים שהליך השבחתם הסתיים. צפי התמורה הכוללת בגין מכירת 8 הנכסים מוערך בכ - 35.5 מיליון אירו, המשקף תשואת (CAP) ממוצעת של כ- 5.27% ובתשואה להון העצמי (לשנה) מעל ל- 30%.
החברה ממשיכה לבחון בימים אלה, רכישת נכסים מסחרים המשרתים את צורכי האוכלוסייה בגרמניה, בהיקף של כ- 56.3 מיליון אירו, בתשואת עסקה (CAP) ממוצעת של כ- 9.3%.
על אף המלחמה, גם בישראל כלל מגזרי פעילות החברה ממשיכים להציג ביצועים טובים. מנועי הצמיחה אותם בחרנו לרכוש בשנים האחרונות בתחום האנרגיה ובתחום הקיימות (מפע"ת -הפועלת בתחום איסוף וטיפול בפסולת) ממשיכים להציג גידול בצבר ההזמנות ההכנסות והרווחים ואנו ממשיכים להרחיב את פעילותנו בתחומים אלו אל מחוץ לישראל .
אנו נמשיך לקדם ביתר זהירות את פעילויות החברה עד למיצוי מלוא הפוטנציאל הטמון בנו, פוטנציאל אשר עדיין לא בא לידי ביטוי. אנו בטוחים שכושר היזמות, ניהול הידע והמקצועיות של צוות ההנהלה ועובדינו יובילו להשאת ערך מהותית לכלל המשקיעים".