יוטב קוסטיקה, מור קרנות נאמנות: "מהפכת ה-AI מייצרת תנופה אדירה בשוקי המניות בעולם"

יוטב קוסטיקה, מנכ"ל משותף ומנהל השקעות ראשי במור קרנות נאמנות, הרצה בכנס של SFP לעובדי ועובדות אמזון בישראל. קוסטיקה: "מהפכת ה-AI שנכנסה בדלת הראשית, סייעה לחברות הטכנולוגיה הגדולות להפוך לכוח אש אדיר ולהציג ביצועים חזקים מאוד. כיום חלקן של 5 חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם מהווה כ-26% מה-S&P 500"

 

 
יוטב קוסטיקה / צילום יחצ, עיבוד: פאנדריוטב קוסטיקה / צילום יחצ, עיבוד: פאנדר
 

עידו אסיאג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/06/2024

חברת SFP תכנון פיננסי, ערכה בימים האחרונים, כנס פתרונות השקעה וחסכון באי ודאות, לעובדי ועובדות חברת אמזון בישראל. ההרצאה מגיעה על רקע העניין הגובר של עובדי הייטק בתכנון פיננסי והצורך של עובדי הייטק בייעוץ לאור מרכיבי שכר שונים שהם מקבלים כמו אופציות וחבילות מניות. 

במסגרת ההרצאה במשרדי ענקית הטכנולוגיה בתל אביב, יוטב קוסטיקה, מנכ"ל משותף ומנהל השקעות ראשי במור קרנות נאמנות, יחד ויטלי פלוטינסקי וספיר קדוש, בעלים ומנכ"לים משותפים ב-SFP, העניקו למשתתפים כלים פיננסים וידע פרקטי, שיוכלו לסייע לקבל החלטות רבות שנוגעות לניהול הכספים שברשותם.

בשנים האחרונות, ענף ההייטק הישראלי והעולמי נקלע לתקופה מאתגרת. זה התחיל עם הקורונה, המשיך עם המשבר האינפלציוני העולמי, כשבמקביל היינו עדים למחלוקות חריפות בישראל סביב הרפורמה המשפטית, והמשיך עם מלחמת עזה. כל אלה, הביאו, מצד אחד חברות רבות לפטר עובדים, ומצד שני הביאו משקיעים רבים להעדיף לא להשקיע בישראל בתקופה שכזו. הסיטואציה הנוכחית מעלה שאלות בקרב עובדי הייטק רבים, בקשר לחסכונות וההשקעות שבידם, ואיך אפשר למנף את הכסף ולדאוג שיעניק להם מעטפת בטחון בכל תרחיש.

ההרצאה החלה עם סקירה של השוק, שכללה ניתוח של השפעת העלייה באינפלציה בכל העולם, והזינוק של חברות הטכנולוגיה, בראשן אינבידה, בין היתר בעקבות מהפכת ה-AI, וההשפעה של המהלכים האלה על תיק ההשקעות והחסכונות שלנו. בין הנושאים שעלו לדיון במהלך ההרצאה, ניתן למצוא: מהו תכנון פיננסי? מה החשיבות של פיזור ההשקעות וניהול אקטיבי ודינמי שלהן, בתקופה הזו? מה צריך לדעת כשמקבלים או ממשים אופציות ומניות? איך לדעת מה עדיף עבורי ניהול השקעות בבנק או בחברת השקעות? פתרונות השקעה ייחודיים במצב הנוכחי, מה יוביל את תיק ההשקעות בעתיד ועוד.

יוטב קוסטיקה, מנכ"ל משותף ומנהל השקעות ראשי במור קרנות נאמנות: "המלחמה באירופה והאינפלציה העולמית הכניסו את השווקים למשבר ב-2022 ופסימיות, עד שהגיעה מהפכת ה-AI שנכנסה בדלת הראשית, וסייעה לחברות הטכנולוגיה הגדולות להפוך לכוח אש אדיר ולהציג ביצועים חזקים מאוד. כיום חלקן של 5 חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם (מייקרוסופט, אנבידה, אפל, אמזון ומטא) מהווה כ-26% מה-S&P 500, מה שמעיד על עוצמתן והדומיננטיות שלהן בעולם. להבדיל מבועות עבר, העליה בשווין מגיעה גם על רקע גידול בהכנסות ובעיקר ברווחי החברות. אנו מאמינים שהתופעות הללו במקביל להמשך המעבר לענן, עולם אבטחת המידע וכמובן נגזרות ה-AI, יובילו בעשור הקרוב את השווקים וייצרו תנופה אדירה".

ויטלי פלוטינסקי, בעלים ומנכ"ל משותף ב-SFP: "עובדי הייטק רבים, מתעניינים יותר ויותר בעולמות הפיננסים. חלק גדול מהשכר של עובדי הייטק זורם לקרנות הפנסיה, השתלמות, לצד פתרונות השקעה בחו"ל כמו חשבונות בבנקים זרים. עובדי הייטק נדרשים להחליט החלטות פיננסיות רבות, גם על חבילות של מניות ואופציות, יחד עם החסכונות שלהם. היות ומדובר, לרוב, במשתכרים במשכורות גבוהות, תכנון פיננסי להפחתת חבויות מס הוא משמעותי בהגדלת המקורות של עובדי ההייטק. עובד הייטק שמלווה על ידי מתכנן פיננסי, יכול להגדיל את ההון שלו בצורה משמעותית לאורך השנים, תוך שהוא מפחית מאוד את חבות המס. לצד המתכנן הפיננסי נדרשת עוד מעטפת של אנשי מקצוע שונים שמאפשרת למקסם את פוטנציאל החיסכון".
x