נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מגדל שוקי הון - בז"ן - תגובה ראשונית לתוצאות Q1-11

מתחילים לראות את השפעת השיפורים בבית הזיקוק שבוצעו והעיבו על תוצאות שנת 2010.תחילת עבודה באמצעות גז טבעי הצפויה בתחילת יוני תשפיע לחיוב על תוצאות המחצית השנייה של שנה זו.

 

 
 

ערן יונגר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/05/2011

חברת בז"ן הציגה תוצאות טובות לרבעון הראשון התואמות את הערכותינו המוקדמות.
החברה הציגה מרווח זיקוק הגבוה בכ- 3.4$ ממרווח הייחוס.

מרווח גבוה במגזר הזיקוק - היקף הזיקוק עמד ברבעון זה על כ- 2,062 אלפי' טון והחברה מדווחת על מרווח של כ- 3.9$ לחבית. מרווח זה גבוה בכ- 3.4$ ממרווח הייחוס ונבע לדעתנו מתמהיל גלמים שונה. אנו סבורים כי אנו רואים כעת את השפעות השיפורים שבוצעו בבית הזיקוק בשנת 2010 בהם מה"ד סולר, שיפורים במז"ג 4 וההשבתה ברבעון הרביעי לצורך עבודת תחזוקה. שיפורים אלא מאפשרים לחברה לעבוד עם מגוון רחב יותר של חומרי גלם ולבחור תמהיל רווחי יותר תוך הפקת תזקיקים נקיים יותר. 
 
מרווחים גבוהים במגזר הפטרוכימיה -  מגזר הפטרוכימיה, פולימרים וארומטיים, הציג רווח תפעולי גבוה של כ- 32 מיל' דולר, זאת עם עליית המרווחים כצוצאה מביקושם גבוהים וירידה בהיקף הייצור במזה"ת ובמזרח הרחוק. החברה מציגה גם גידול במכירות אולם גידול זה נובע מעליית המחיר שקוזזה חלקית עם הירידה הכמותית.

להלן תוצאות הרבעון :

לסיכום

החברה מציגה תוצאות טובות לרבעון זה בעיקר לנוכח הסביבה הכלכלית ורמת המרווחים האזורית. אנו סבורים כי אנו מתחילים לראות את השפעת השיפורים בבית הזיקוק שבוצעו והעיבו על תוצאות שנת 2010. תחילת עבודה באמצעות גז טבעי הצפויה בתחילת יוני תשפיע לחיוב על תוצאות המחצית השנייה של שנה זו והפעלת הפצחן במועד (אמצע 2012) תהייה תרומה נוספת לרווחיות החברה.
 
 
אנו מסקרים את החברה בהמלצת קניה ובמחיר יעד של 2.8 ₪.

נכתב ע"י ערן יונגר,
מגדל שוקי הון


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x