נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

הראל פיננסים:התייחסות להעלאת הריבית

ריבית בנק ישראל הועלתה ברבע נקודת אחוז ל-3.25 אחוזים. הציפיות המוקדמות התחלקו באופן כמעט שווה בין העלאת ריבית של רבע נקודת אחוז לאי-שינוי בריבית.

 

 
דר מיכאל שראל דר מיכאל שראל
 

ד"ר מיכאל שראל
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
25/05/2011

ריבית בנק ישראל הועלתה ברבע נקודת אחוז ל-3.25 אחוזים. הציפיות המוקדמות התחלקו באופן כמעט שווה בין העלאת ריבית של רבע נקודת אחוז לאי-שינוי בריבית.

ההודעה מציינת כי הציפיות לאינפלציה לשנה הקרובה (על פי חישובי בנק ישראל) עלו ל 3.3% במאי, לעומת 3.1% באפריל. עלייה מחודשת זו בציפיות לאינפלציה (לאחר הירידה הניכרת בציפיות באפריל בעקבות העלאת הריבית בחצי נקודת אחוז בסוף מרץ) היוותה ככל הנראה שיקול חשוב בהעלאת הריבית.

הערכת חטיבת המחקר של בנק ישראל, שעודכנה החודש, היא כי האינפלציה במהלך 2011 תהיה מעל הגבול העליון של היעד, ותרד לתוך תחום היעד ברביע הראשון של 2012 (התחזית לגבי המועד שבו האינפלציה תיכנס לתוך היעד הוקדמה לעומת התחזית הקודמת - אמצע 2012). חטיבת המחקר חוזה העלאה הדרגתית של הריבית עד לכ 4.2% בעוד שנה (לעומת 4.4% בתחזית הקודמת). להערכתנו, תחזית הריבית של חטיבת המחקר סבירה (העלאה של נקודת אחוז תוך שנה, בקצב ממוצע של רבע נקודת אחוז מדי שלושה חודשים), אולם האינפלציה תרד לתוך תחום היעד מעט מאוחר יותר – בסביבות אמצע 2012.

הסיבות המרכזיות להעלאת הריבית (המוזכרות בהודעת הריבית): סביבת האינפלציה הגבוהה, הצמיחה המהירה במשק והמשך עליית מחירי הדירות. סיבות אלה התקיימו כמובן גם בחודש שעבר, במידה רבה אף יותר, ודווקא התמתנו מעט בחודש האחרון. לדעתנו, כאמור, הסיבה המרכזית להעלאת הריבית הפעם הייתה העלייה המחודשת בציפיות לאינפלציה.

נכתב ע"י ד"ר מיכאל שראל,
הראל פיננסים


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x