אנלייט אנרגיה מתחדשת הודיעה היום (29 ביולי 2024) על סגירה פיננסית עבור מרכיב האגירה בפרויקט הדגל Atrisco שבניו מקסיקו. בחודש דצמבר 2023 עדכנה החברה על סגירה פיננסית למרכיב הסולארי של הפרויקט, והסגירה הפיננסית הנוכחית, משלימה את המימון ושותף המס של הפרויקט כולו.
פרויקט Atrisco הנו הפרויקט הגדול ביותר שהוקם על ידי החברה עד היום ומשלב ייצור סולארי בהספק של 364 מגה וואט ואגירה בהספק של 1.2 גיגה וואט שעה. עלות הקמת הפרויקט הנה כ - 827 מיליון דולר וממומנת על ידי חוב בסך של 290 מיליון דולר ושותף מס בסך של 420 מיליון דולר (במצטבר, כ - 86% מעלות הפרויקט). ההון העצמי שיושקע על ידי אנלייט בפרויקט יסתכם בכ- 117 מיליון דולר (כ-14% מעלות הפרויקט). הפרויקט נמצא כעת בשלב הבדיקות והיערכות להפעלה מסחרית מדורגת, כאשר הפעלה מסחרית מלאה של הפרויקט צפויה בהמשך השנה.
במסגרת הסגירה הפיננסית חתמה אנלייט, באמצעות חברת הבת קלינרה, על הסכם מימון הקמה עם קונסורציום של שמונה בנקים גלובאליים בראשות HSBC, בסך כולל של 401 מיליון דולר, אשר ישמש למימון הקמת מרכיב האגירה בפרויקט. עם המעבר להפעלה מסחרית, הלוואה זו תומר להלוואה ארוכת טווח בסך של 185 מיליון דולר מאותה קבוצת בנקים, וכן 222 מיליון דולר מ-US Bank כשותף המס בפרויקט. החוב לטווח ארוך נושא ריבית שנתית כוללת (ריבית בסיס מגודרת בתוספת מרווח) בשיעור של כ-5.6% - 5.9%, עם לוח סילוקין ל-20 שנה, ואפשרות למימון מחדש של יתרת החוב שטרם נפרעה לאחר תקופה של 5 שנים. קונסורציום הבנקים האמריקאיים והבינלאומיים הגדולים שבחרו לקחת חלק במימון הפרויקט, תנאי המימון האטרקטיביים, ומרווח הריבית הנמוך, מביעים הבעת אמון של גורמי המימון בפרויקט ובחברה. פרויקט Atrisco זכה בזיכוי מס נוסף בהיקף של 10% בגין Energy Community adder הודות למרכיב ה- brownfield.
בעקבות הסגירה הפיננסית של מרכיב האגירה, החברה צופה למשוך בשבועות הקרובים, החזר הון עצמי בסך של כ-234 מיליון דולר, אשר ישמש למימון פרויקטים נוספים אשר נכנסים להקמה, כאמור לעיל.
פרויקט Atrisco ממוקם בניו-מקסיקו ופרוס על פני שטח של כ-7,000 דונם במישור מדברי בגובה רב עם קרינה סולארית גבוהה. הפרויקט הוקם על ידי RES, אחד מקבלני ההקמה הגדולים של פרויקטי אנרגיה מתחדשת בארה"ב, וסוללות האגירה סופקו על ידי Tesla. הפרויקט צפוי לספק חשמל מאנרגיה ירוקה, השווה לצריכה שנתית ממוצעת של כ-110,000 משקי בית בניו-מקסיקו, במסגרת הסכם PPA ל-20 שנים עםPublic Service Company of New Mexico , הכולל הן את הייצור הסולארי והן את מרכיב האגירה.
בהמשך להשלמת פרויקט APEX במונטנה, מוקדם יותר השנה, פרויקט Atrisco הוא השני מתוך מספר פרויקטים גדולים ומשמעותיים משולבי סולארי ואגירה בארה"ב שהחברה מקדמת את בנייתם בחודשים הקרובים, ובכלל זה Country Acres (392 מגה וואט ייצור ו-688 מגה וואט אגירה), Roadrunner (290 מגה וואט ייצור ו-940 מגה וואט אגירה) ו- Quail Ranch (128 מגה וואט ייצור ו-400 מגה וואט אגירה), שהינו הרחבה של Atrisco וזכאי אף הוא להטבת brownfield. פרויקטים אלה, יחד עם פרויקטים גדולים נוספים אשר מתוכננים להיבנות בשנים הקרובות, יתרמו להתרחבות המאסיבית של אנלייט בשוק האנרגיה המתחדשת בארה"ב. צמיחה זו באה היטב לידי ביטוי בחלק היחסי של ההספק המניב הצפוי בארה"ב, אשר צפוי לצמוח מ-5% בסוף שנת 2023 ל-59% בסוף שנת 2026 מסך ההספק המניב של החברה.
גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט: "הקומפלקס הענק ב- Atrisco, המשלב אנרגיה סולארית ואגירה הינו פרויקט דגל של אנלייט בארה"ב. הסגירה הפיננסית עליה אנו מעדכנים היום, לרבות איכות הקונסורציום ותנאי המימון, מהווה אבן דרך נוספת בהתבססותה של אנלייט כשחקן משמעותי בשוק האמריקאי. השלמת הקמתו של הפרויקט מתבצעת בהתאם ואף בהקדמה לתכנית. החברה נערכת להפעלה מסחרית מלאה של הפרויקט, אשר מצוי כבר בשלבי בדיקות, לרבות הזרמת חשמל לרשת וייצור הכנסות ראשוניות. אנו מצויים בעיצומה של תוכנית הקמה מואצת בארה"ב, שהופכת לשוק משמעותי עבורנו, ומשלימה את ההספק הגדול שלנו באירופה ובישראל, שממשיך להתפתח במקביל. Atrisco מהווה צעד גדול ומשמעותי נוסף במהלך ההתרחבות העצום הזה."
פול סנואו, Head of Renewables, Americas, HSBC Infrastructure Finance: ״HSBC גאה לתמוך באנלייט בהמשך פיתוח פרויקט Atrisco באמצעות תוספת מרכיב האגירה לשדה הסולארי. שיתוף הפעולה הרב-לאומי מהווה עדות לשאיפה המשותפת שלנו למעבר לעתיד ללא פליטת פחמן.״
קולין וות'רספון, Senior Vice President and Business Development Officer, U.S. Bancorp Impact Finance: ״אנו שמחים לשתף פעולה עם קלינרה, כחלק ממחויבותנו הארוכה לסייע במעבר לכלכלה ירוקה יותר. עם השלמת מימון זה, אנו מרחיבים את פלטפורמת המימון הסביבתית שלנו באמצעות מעטפת אחת הכוללת מימון פרויקטאלי ושותף מס״.