נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מחיובי לניטרלי: יוליוס בר מורידים דירוג למגזר התקשורת

האטסטרגים בבנק ניהול העושר יוליוס בר מעדכנים כי החליטו להוריד את דירוג מגזר התקשורת כיוון שיתרון צמיחת הרווחים ממנו נהנה המגזר בשנתיים האחרונות הולך ומתמעט

 

 
להוריד את דירוג מגזר התקשורת מחיובי לניטרלי / צילום: Dreamstimeלהוריד את דירוג מגזר התקשורת מחיובי לניטרלי / צילום: Dreamstime
 

מאת`יו רכטר, ראש תחום אסטרטגיית מניות ביוליוס בר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
29/07/2024

לאחר ביצועים טובים מאז תחילת 2023, החלטנו להוריד את דירוג מגזר התקשורת מחיובי לניטרלי.
 
תחום התקשורת דורג במקום השני מבחינת ביצועים בשוק ההון מאז תחילת 2023, מיד אחרי טכנולוגיות טכנולוגיית המידע (IT), שהצליחה בפער גדול על שוק המניות הרחב (69% תשואה לעומת 40%). הביצועים הגבוהים נבעו בעיקר מהביצועים המדהימים של שתי מניות: Alphabet ו- Meta Platforms, המהוות 60% ממדד סקטור התקשורת, שעלו ב-89% ו-288% באותה תקופה, בהתאמה. שתי החברות נהנו במידה רבה מעליית הבינה המלאכותית הגנרטיבית (AI) וכן מתוצאות תפעוליות חזקות.

לאור כך החלטנו לקחת כמה צעדים אחורה והורדנו את דירוג הסקטור בחזרה לנייטרלי, זאת מכיוון שיתרון צמיחת הרווחים ממנו נהנה המגזר בשנתיים האחרונות הולך ומתמעט, בעוד הערכות השווי מצויות מעל הממוצע של עשר שנים. יתר על כן, סוגיית הבחירות בארה"ב עשויה להעלות את ההעדפה בשוק למניות קטנות/בינוניות ומחזוריות. בנוסף להאטת מומנטום הצמיחה, ישנם סיכונים חדשים עבור חברות כמו אלפבית, סביב סוגיות משפטיות בנוגעות להגבלים עסקיים, תחרות בשוק החיפוש ורגולציה על בינה מלאכותית.
x