עמלות עו"ש בבנקים הגדולים: השוואת גובה עמלות השירות ב-5 הבנקים הגדולים

באיזה בנק תשלמו את העמלות הנמוכות ביותר? השוואת פאנדר לתעריפי שירותי העו"ש בבנקים הגדולים על סמך נתוני הדיווח התקופתי אודות מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים לשנת 2023 שפרסם המפקח על הבנקים; באיזה בנק תשלמו את העמלות הנמוכות ביותר?!

 

 
השוואת עמלות עוש בבנקים הגדולים / מזרחי טפחות, צילום: יחצ מזרחי טפחות; הבנק הבינלאומי, צילום: אייל טואג; תמונות הפועלים, לאומי ודיסקונט: dreamstime; עיבוד: פאנדרהשוואת עמלות עוש בבנקים הגדולים / מזרחי טפחות, צילום: יחצ מזרחי טפחות; הבנק הבינלאומי, צילום: אייל טואג; תמונות הפועלים, לאומי ודיסקונט: dreamstime; עיבוד: פאנדר
 

דניאל דותן, עורכת משנה
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
02/08/2024

מה גובה העמלות שגובים הבנקים הגדולים בישראל עבור שירותי בנקאות בסיסיים? 

המפקח על הבנקים בבנק ישראל פרסם ב-31 ביולי 2024, את דיווח תקופתי אודות מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים לשנת 2023  אודות מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים למשקי הבית. הדוח מבוסס על דיווחי התאגידים הבנקאיים וחברות כרטיסי האשראי על עמלות שנגבו במהלך שנת 2023.

השוואת גובה עמלות השירות ב-5 הבנקים הגדולים

במסלול הבסיסי: הבנקים שגובים את העמלה הנמוכה ביותר הם בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי: 9 שקלים.

תעריף המסלול הבסיסי: 1 פעולה ע"י פקיד ו-10 פעולות בערוץ הישיר, על פי המחיר הנקוב בתעריפון הבנקים בגין פעולות אלה.

העמלה הנמוכה ביותר בפועל, ללא מסלול: גם בקטגוריה זו הבנקים שגובים את העמלה הנמוכה ביותר הם בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי: 10 שקלים.

עלות בפועל ללא מסלול: 1 פעולה ע"י פקיד ו-10 פעולות בערוץ הישיר על פי המחיר שנגבה בפועל בגין פעולות אלו בחשבונות שלא הצטרפו לשירות המסלולים.

תעריפי פקיד וישיר: הבנק שגובה את העמלה הנמוכה ביותר בתעריפי פקיד וישיר הוא בנק לאומי: 22 שקלים. 

תעריפי פקיד וישיר: על פי המחיר הנקוב בתעריפון הבנקים נכון ליום 1.1.2024.

השוואת פאנדר: גובה עמלות העו"ש שגובים הבנקים הגדולים (נכון ל-2023)

תעריפוני השירותים הבנקאים מפורסמים באתרי הבנקים ומאפשרים ללקוחות לברר את עלות השירותים הבנקאים ולהשוות בין בנקים.

עדכונים ללקוחות הבנקים

במקביל לפרסום הדוח התקופתי, פרסם בנק ישראל תיקון לכללים אלו, הכולל שורה של עדכונים שישפיעו על הלקוחות.

המרכזיים בהם: עמלת "ערבות בנקאית" - מנגנון הגבייה עודכן ממנגנון אחוזי לסכום שקלי קבוע. במסגרת זו נקבע כי ערבות בנקאית המבוטחת בפיקדון כספי ספציפי לצורך הסכם שירות לדירת מגורים (בסכום ערבות עד 50,000 ש"ח) תהיה נמוכה ממחיר שירות "עמלת ערבות בנקאי המובטחת בפיקדון כספי". זאת כיוון שהתפעול הינו פשוט יותר וגם מתוך רצון להקל על אוכלוסיית שוכרי הדירות.

במטרה לאפשר גמישות במתן שירות, התווסף סעיף שמאפשר לתאגיד בנקאי להכניס לתוקף בקשת לקוח, להצטרף לשירות המסלולים או לבטל אותו, לפני ה-1 בחודש שלאחר מועד מסירת הודעה של הלקוח, ובלבד שיקבע ויפרסם מנגנון סביר והוגן לחישוב החלק היחסי שיגבה מהלקוח בעד חלקי החודש. 

עמלת "איתור מסמכים לבקשת לקוח" - הוסרה האפשרות לגבות עבור כל עמוד. 

הטבות בערוצי בנקאות בתקשורת - נספח ה' לתעריפון הורחב על מנת שיאפשר לכלול הטבות נוספות במחירי שירותים המוצעים בערוצי בנקאות בתקשורת.

בנוסף לכך, מעדכן המפקח על הבנקים בדיווח כי הפיקוח על הבנקים נמצא בעיצומו של תהליך לבחינת עמלות ניירות ערך, וזאת בשיח עם רגולטורים ובעלי עניין אחרים, ויפרסם את החלטתו בנושא עם השלמת הבחינה.

שירות מסלולים בבנקים: סכום חודשי קבוע לשירותי הבנק

החל מיום 1 באפריל 2014 בנקים מחויבים להציע ללקוחותיהם את שירות המסלולים, בסיסי ומורחב בחשבון העו"ש.

השירות מציע תשלום של סכום חודשי קבוע עבור ביצוע מספר פעולות מוגדר מראש - פעולה על ידי פקיד ופעולה בערוץ הישיר. בנק שחפץ בכך, רשאי להציע גם שירות מסלול "מורחב פלוס".

לאורך השנים, וכפועל יוצא של פעולות הפיקוח והמערכת הבנקאית, מספר החשבונות המצורפים לשירות המסלולים גדל בהתמדה. בשנת 2023 הצטרפו לשירות המסלולים כמות משמעותית של כ-111 אלף חשבונות, מרביתם חשבונות של משקי בית. עיקר הגידול בכמות מצטרפים התרחש בבנק הפועלים ובבנק One Zero.

60% מסך החשבונות משלמים פחות מ-10 שקלים

מנתוני הפיקוח על הבנקים עולה, כי 60% מסך החשבונות משלמים פחות מ-10 שקלים בממוצע בחודש. חשבונות אלו נהנים ממחיר מוזל ושירות המסלולים אינו מיטיב את מצבם. 

15% מהחשבונות כבר מצורפים לשירות המסלולים ועבור 25% מהחשבונות הנותרים, מוצע לשקול להצטרף לשירות.

הפיקוח על הבנקים קורא למערכת הבנקאית לבחון את כדאיות השירות המסלולים עבור כלל לקוחותיה ולהציע להם באופן יזום להצטרף לשירות.

פיקוח על עמלות ניהול חשבון בסיסיות

ביום 1 בספטמבר 2022 הוכנסו לפיקוח עמלות ניהול חשבון עו"ש הבסיסיות.

משמעות הטלת הפיקוח היא קיבוע של רמת המחירים הקיימת, כך שלא ניתן יהיה להעלות מחיר ללא אישור הפיקוח על הבנקים. זאת במטרה לאפשר לציבור לצרוך שירותים בנקאיים חיוניים ובסיסיים אלו, הן בסניפי הבנקים והן בערוצים הדיגיטליים השונים, במחיר הוגן.

תעריפי עמלות ניהול חשבון עובר ושב בסיסיות

מסלול העמלות הבסיסי כולל עד 10 פעולות בערוץ הישיר ועד פעולה אחת על ידי פקיד בחודש, כאשר מחירו מפוקח ואינו יכול לעלות על 10 שקלים. 

במרבית המקרים ההצטרפות למסלול הבסיסי כדאית למשקי הבית על פני תשלום העמלה התעריפית בגין כל פעולה בנפרד. המסלול הבסיסי מגלם הנחה בהשוואה לתעריפים של פעולה על ידי פקיד ופעולה בערוץ ישיר.

עם זאת, בבנק יהב ובבנק מסד העלות בפועל ללא מסלול, נמוכה יותר מתעריף המסלול הבסיסי.

הנתונים בכתבה מתוך דיווח תקופתי אודות מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים לשנת 2023 שפורסם על ידי הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל ב-31 ביולי 2024.
 

x