הביג טק לא הצליחו להצדיק את הוצאות הענק על AI

הוצאות השיא של חברות הטכנולוגיה על בינה מלאכותית עדיין לא משתלמות וחלק מהמשקיעים העבירו את הכסף שלהם למקום אחר

 

 

 
הביג טק לא הצליחו להצדיק את הוצאות הענק על AI / צילום: Dreamstimeהביג טק לא הצליחו להצדיק את הוצאות הענק על AI / צילום: Dreamstime
 

עמית י.
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/08/2024

לחברות טכנולוגיה היו תוכניות לקצץ בעלויות שלהן לאחר המגפה אבל התוכניות השתנו דיי מהר והן למעשה החליפו את התוכניות האלה בהשקעות ענק במרכזי נתונים, אותם מחסנים מסיביים עמוסים בציוד מחשוב, במטרה לייצר מערכות בינה מלאכותית מובילות. 

עם כל ההשקעות הללו, לחברות הטכנולוגיה הגדולות הייתה משימה אחת מרכזית בעונת הרווחים הזו וזה להראות למשקיעים שמיליארדי הדולרים שהן השקיעו על בינה מלאכותית מתורגמים למכירות בפועל. אך בעיני המשקיעים הן אכזבו - המניות באלפבית, מיקרוסופט ואמזון צנחו כולן לאחר שהן סיפקו את העדכונים האחרונים שלהן.

אמנם התוצאות הכוללות של אלפבית היו טובות מהצפוי. אבל התחזית של החברה לצמיחת בינה מלאכותית לא הייתה מספקת והתכניות שלה להוציא השנה 50% יותר מאשר לפני כן בכלל לא הרגיעו את המשקיעים. מיקרוסופט גם אכזבה את המשקיעים בכך שדיווחה על האטה בלתי צפויה בצמיחה בחטיבת המרכזית שלה של הענן. מתברר שזה לא עניין של מה בכך. מיקרוסופט אמורה להיות בין הנהנות העיקריות מהבינה המלאכותית לאור הצורך הבלתי סופי של הטכנולוגיה במשאבי חישוב. ולא רק שהתוצאות האטו אלא במקביל גם ההוצאות ההון של החברה עלו, למרות שזה לא לגמרי מפתיע כשידוע שהיא פותחת מרכז נתונים חדש בערך כל שלושה ימים. ואם עןברים לאמזון, אז ההכנסות שלה ברבעון האחרון הגיעו מתחת לציפיות, וגם התחזית שלה לרבעון הנוכחי איכזבה את המשקיעים.

הוצאות ההון של מיקרוסופט הגיעו לשיא, כתוצאה מבניית מרכזי נתונים גדולים. מקור בלומברג.

מטא דווקא התמודדה עם העניין יחסית בסדר: למרות שצוקרברג אמר שהסיבה המרכזית שעומדת מאחורי התחזית המאד גבוהה להוצאות הון היא השקעות של בינה מלאכותית, ושההוצאות הגבוהות מאד של מטא על בינה מלאכותית היא בעצם הקרבה לטווח קצר אך רווח לטווח ארוך, ההכנסות שלה ברבעון השני דווקא עלו על הציפיות. צוקרברג נתן להשקעות בינה מלאכותית הרבה מהקרדיט, ואמר שהטכנולוגיה עזרה לה למכור מודעות ממוקדות יותר ולשפר את התוכן. ליתר דיוק, החברה משתמשת באלגוריתמים כדי לקבוע טוב יותר מתי ואיפה להציג מודעות. בנוסף, היא גם מתחילה להשיק תכונות בינה מלאכותית גנרטיביות באופן כזה שגם משווקים עם תקציבים קטנים יותר יוכלו לנצל אותה ולעשות בה שימוש. בדומה לחברותיה, גם אפל אמרה שתכונות בינה מלאכותית חדשות ידרבנו שדרוגי אייפון בחודשים הקרובים, ויעזרו לחברה לצאת מההאטה במכירות שפגעה קשה במיוחד בעסקים שלה בסין.

אך בכל זאת, העדכונים הכוללים של הטכנולוגיות הגדולות לא לגמרי הצליחו להרגיע את החששות לגבי השאלה האם ההשקעות הכבדות בבינה מלאכותית ישתלמו בסופו של דבר. 

ולכן מסתמן שיש משקיעים, חסרי סבלנות שבניהם, שמעבירים את הכסף שלהם למקום אחר - והאלטרנטיבה הפופולרית יותר ויותר היא תחום השירותים כשידוע, משקיעים בדרך כלל קונים את סקטור השירותים כהחזקות לטווח ארוך והמגזר הזה פופולארי לעתים קרובות כהשקעה במהלך מיתון כלכלי, ולא כשהריביות גבוהות.

למעשה, חברות בתחום השירותים כבר נהנות כלכלית מהביקוש הגובר לחשמל ממרכזי נתונים. בנוסף, המניות שלהם מציעות למשקיעים דרך זולה יותר לקבל חשיפה לתנופת הבינה המלאכותית בהשוואה למניות טכנולוגיה יקרות יותר. כדי להמחיש זאת, הנתונים מצביעים על כך שזרימת הכספים לקרנות שירות בארה"ב נמצאות במגמת עלייה. משקיעים הזרימו יותר מ-1.7 מיליארד דולר לקרנות שירות בארה"ב בחודשים מאי ויוני,  והוסיפו 1.7 מיליארד דולר במהלך החודשיים מאי ויוני השנה בלבד. זה היה הסכום הגבוה ביותר של הזרמות חדשות לקרנות שירות מזה כמעט שנתיים.

אגב, מי שמאמין בכיוון ההשקעה הנ"ל, יכול לשקול השקעה בקרן Utilities Select Sector SPDR (טיקר: XLU).

אין בכתוב כל המלצה לביצוע פעולה כלשהי, כולל רכישה/קנייה/החזקה של סוגי ניירות הערך המופיעות בכתבה. ככלל, חובה על הקורא לעשות מחקר מעמיק בהתייחס לכל רעיון השקעה שהוא.



הביג טק לא הצליחו להצדיק את הוצאות הענק על AI / צילום: Dreamstime

הביג טק לא הצליחו להצדיק את הוצאות הענק על AI / צילום: Dreamstime
x