נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

רפורמה, סיבוב שני: הסוכנים יפסידו עמלות, יתנחמו בפרסים

נסיגה מהגבלת הפרסים, התגמשות בנושא עמלות ההיקף, ושמירה על ההחלטה המקורית לגבי חלוקת עמלת בין המפיצים השונים – זו התמונה המצטיירת ממידע שהגיע לידי "עדיף", בנוגע לגל הטיוטות השני של הרפורמה. חשוב לציין כי המידע אינו סופי, ומדובר כרגע בהערכות.

 

 
 

איינט
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
12/06/2011

נסיגה מהגבלת הפרסים, התגמשות בנושא עמלות ההיקף, ושמירה על ההחלטה המקורית לגבי חלוקת עמלת בין המפיצים השונים – זו התמונה המצטיירת ממידע שהגיע לידי "עדיף", בנוגע לגל הטיוטות השני של הרפורמה. חשוב לציין כי המידע אינו סופי, ומדובר כרגע בהערכות.
בשבועיים הקרובים צפוי אגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון לפרסם את גל הטיוטות השני, שיעסוק בהסדרת התמריצים שניתנים למפיצים והיועצים, במסגרת השלב השני ברפורמה להגברת התחרות בשוק החיסכון הפנסיוני.

החלקים שצפויים להתפרסם עד סוף יוני, נוגעים להגבלת מתן פרסים, הטבות ועמלות היקף לסוכני הביטוח והאיסור שחל על גוף מוסדי לשלם עמלה ליותר ממפיץ אחד (סוכן ביטוח, יועץ פנסיוני או משווק פנסיוני) במועד מסוים, לרבות בעקבות מעבר לקוח בין מפיצים שונים.

בנושא הפרסים, לעומת הקביעה בטיוטה הקודמת כי סך שווי הפרסים לא יעלה על 600 שקל בשנה, יתכן כי באוצר יחליטו לאמץ את עמדת הסוכנים, ויסתפקו בגילוי נאות במסגרת מסמך ההנמקה, שבו יפורטו גם העמלות והפרסים להם יזכה הסוכן במסגרת המכירה.

לגבי הגבלת עמלות ההיקף, נושא שעורר מחאה חריפה בקרב אנשי הענף, מסתמן כי בכל זאת יוטלו הגבלות בנושא, אך תקרת עמלות ההיקף תגדל. בטיוטת הרפורמה הקודמת, נקבע כי עמלת לא תעלה על 10% מסך העמלות ששולמו לסוכן מאותו הגוף המוסדי עבור תקופה נתונה, וכן לא תשולם עמלת היקף עבור שיווק של מוצר מסוים. כאמור, ההגבלה צפויה להישמר, אך רף עשרת האחוזים יעלה. 

עמלת הפצה – ליועץ האחרון בתיק

לגבי עמלות ההפצה, מתחלק הנושא לשניים. אספקט אחד של הנושא הוא מעבר תיק פנסיוני בין סוכן לסוכן. לגבי נושא זה, באוצר יאמצו מודל חלוקה הקיים בשוק, על פיו הסוכן המשווק יזכה לפחות לחלק מהעמלה בשלוש השנים הראשונות לחיי הפוליסה, מה שאמור לשקף את הוצאות המכירה.

לאחר מכן, הסוכן האחרון הוא זה שיזכה לעמלת ההפצה. לדעת אנשי האוצר, דבר זה משקף את הרעיון על פיו נותן השירות הנוכחי הוא זה שזכאי לעמלה. מובן מאליו שבכל מקרה החלוקה בין הגורמים לא תעמיס עמלה נוספת על היצרן או הצרכן.

לגבי חלוקת עמלת ההפצה בין סוכן ליועץ, דוגמת יועץ הבנק, שומרים באוצר על עמדתם המקורית, על פיה הגורם המייעץ יזכה למלוא העמלות שנובעות מהפוליסה, ללא חלוקה בין הסוכן המשווק ליועץ.

נקודה זו צפויה להוות בעיה קשה לסוכנים, בעיקר למנהלי ההסדר, שייכנסו למצב של חוסר ודאות לגבי שווי העתידי של פוליסות קיימות, שכן לקוחות ותיקים שהזרימו עמלות במשך שנים, יכולים להיגרע לפתע מהכנסות הסוכנות.

על פי המצב היום, במקרה של יעוץ חדש שניתן לבנק, קיזזו מנהלי ההסדרים את עמלת הבנק מהעמלה שלהם, וכך שימרו את חלק העמלה שנותר. במצב החדש יאלצו הסוכנויות לוותר על מלוא העמלה.

פורסם לראשונה ב-Anet


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x